zaterdag, januari 27, 2024

Twee dagen voor de prijs van één

Vanmorgen was het tijd voor de maandelijkse zaterdagochtend klus : autobatterij laden. Omdat mijn auto lang stilstaat, hang ik hem eens per maand aan een batterijlader, wat mij tot nu toe nog geen windeieren gelegd heeft.

Hola ! Mijn afstandsbediening voor de garagepoorten doet weer raar. Ik had twee toestelletjes. Eentje werkt al enkele jaren niet meer en het tweede pinkt weer. Twee weken geleden ook al. Toen heb ik enkele keren moeten proberen om de garagepoort open te krijgen. Binnenkort kan ik niet meer in of uit de garage ! Ik zal eens kijken hoe ik een nieuwe afstandsbediening kan kopen. Amaai, zoveel verschillende prijzen : van 12 tot 64 euro. En dat allemaal voor hetzelfde toestelletje ! En heb ik dat codeerstekkertje nog wel, om een nieuwe afstandsbediening te programmeren ? Even bij de buurman gaan horen. Ja, hij heeft al eens een nieuw toestelletje geprogrammeerd voor bewoners van de blok naast ons. Maar laat eens zien ... Hij prutst wat aan de kapotte afstandsbediening en jawel ! Die werkt weer. De "pinker" krijgt eenzelfde behandeling. En ik heb weer twee perfect werkende afstandsbedieningen ! Dank u, buurman !

Maar weet ge wat buurman nu voorheeft ? Hij kan zijn e-ID reader niet meer gebruiken. Even gecheckt : bij mij werkt die ook niet meer. Na veel over-en-weer geloop komen we tot het besluit dat het niet aan zijn laptop of identiteitskaart ligt. We vermoeden dat er een grote update plaats gehad heeft (misschien nog bezig is) vanwege de cyberaanval op Limburg.net. 

En plots ... is het zondag !

Wat zal ik maken voor het middageten ? Frieten, natuurlijk. 's Zondags mag Meutje al eens frietjes in de oven bakken. Na het eten, is het dan tijd om de vaatwasmachine aan te zetten. En na de afwas neemt Meutje een douche. Allebei normale zondagse klusjes.

Fris gewassen smeer ik enkele kramieken boterhammetjes. Daarna kijk ik even in de Delhaize folder om mijn boodschappenlijstje voor morgen klaar te maken. Hopelijk blijft het droog, als ik morgen boodschappen ga doen. Och, ik heb niet dringend iets nodig. Ik kan ook overmorgen gaan, natuurlijk.

Kijk, mijn electra-boekje ligt nog op tafel. Dat wil zeggen dat ik de batterijlader nog moet gaan afkoppelen. Oei ! Heb ik die er nu twee dagen aan laten hangen ?

Maar neen, slimmeke. 't Is nog maar zaterdagavond !!!

En zo heb ik deze week weer een dagje extra : morgen, een zondag ZONDER klusjes !

Ongerust omdat ik de dagen door elkaar smijt ? Niet echt. Dat is mij nog al overkomen en 't zal de laatste keer niet zijn, vrees ik ...


donderdag, januari 25, 2024

Telenet legt uit


Na de perikelen van gisteren, had ik een klachtenformulier ingevuld op de website van Telenet en gevraagd om uit te leggen waarom ik plots 50 euro zou moeten betalen voor een gratis product. 

Zonet telefoon gekregen van Telenet "ivm het mailtje dat je gestuurd hebt".
"Die TV-box is inderdaad gratis voor iedereen. Zolang je de oude decoder maar terugstuurt, hoef je niets te betalen."
Ik bevestig dat ik dat zal doen en vraag of ze mij dat kan bevestigen op een of andere manier. 
"Neen, gewoon het oude toestel terugsturen."
En als ik dan een factuur krijg ? Wat doe ik dan ?
"Een mailtje sturen of gewoon even bellen om het er af te laten halen."

PostNL heeft mij gisteren verwittigd dat ze deze namiddag mijn nieuwe TV-box brengen.
Meutje is in blijde verwachting en leeft op hoop van zegen !

En Telenet kan misschien eens nadenken om alles een klein beetje minder ingewikkeld te maken ? Dat over-en-weer gebel is misschien goed voor de economie maar niet zo best voor de gezondheid van de al wat oudere medemens ...

woensdag, januari 24, 2024

Telenet Teleurstelling

Gisteren kreeg ik een email van Telenet "Haal vandaag gratis de tv-ervaring van morgen in huis" waarmee ik gratis een TV-box kon bestellen. Ik heb dat 's avonds geprobeerd maar kreeg als uiteindelijk resultaat "er is iets mis gegaan. probeer het later opnieuw."

Vanmorgen waagde ik een nieuwe poging : gelukt ! Ik heb gratis een TV-box besteld ! Dacht ik ...

Zonet kreeg ik per email de bevestiging van mijn bestelling : te betalen 50 euro voor "vergoeding decoder aan restwaarde". Toen ik de bestelling afrondde, stond het eindbedrag op 0 euro, voor ik "bestellen" aanklikte. Op -50 euro eigenlijk want de "kost voor commerciële ruil" was 50 euro en die werd afgetrokken van het totale 0 euro bedrag.

Niet goed bezig, Telenet ...

En, waarom lukte de bestelling de eerste keer niet ? Dat heb ik ondertussen ook uitgevogeld. Bij stap 2 staat het leveringsadres. In mijn geval was dat juist, dus klikte ik gewoon op "volgende". 

Vandaag bekeek ik alles nog maar eens wat beter (en duidelijk nog niet goed genoeg want ik ben eraan voor 50 euro - grmbl !). Vóór mijn adres stond een zwart cirkeltje met daarin een geel cirkeltje met daarin een zwart bolletje. Vandaag klikte ik op dat bolletje : er gebeurde niets. Het adres bleef hetzelfde, en het zwart cirkeltje met daarin een geel cirkeltje met daarin een zwart bolletje veranderde ook niet. Wat me wel opviel was dat ik er geen tweede keer meer op kon klikken. Mijn bestelling ging verder door zonder problemen (behalve dat mij 50 euro aangerekend wordt voor iets dat ik GRATIS zou krijgen !). Wat me doet vermoeden dat ik gisteren zogezegd geen leveringsadres had geselecteerd en de bestelling dus niet kon doorgaan.

Telenet, als je alleen maar techneuten als volwaardige klanten wil en als je de anderen alleen maar wil plagen en/of bedotten, zeg dat dan hé !