donderdag, januari 21, 2021

Kippenoverschot

 Op de inventaris van mijn diepvriezer stond dat ik nog 1 kipfilet had. Tijd om nog wat kip te halen, dus. Maar voor alleen enkele kipfilets naar Delhaize ? Ik dacht het niet. 

Donderdag kocht ik op de markt dan een half gebraden kippetje en vier rauwe kipfilets. De kippenman heeft altijd "grote" kipfilets, ttz. met nog een flappeke aan. Zo twee flappekes zijn voor mij al genoeg voor een maaltijd.

Thuis gekomen, prepareerde ik de filets om in de vriezer te steken. Groot was mijn verbazing toen ik in het vriesvak nog eens vier bevroren kipfilets zag liggen ! Ik had er blijkbaar al gehaald bij mijn laatste tochtje naar de winkel en was dat vergeten op te schrijven.

Dat wordt kip vreten, mannen ... 🐔


dinsdag, januari 19, 2021

Poppetje maken (vervolg)

Poppetje is naar de kapper geweest. Is daarmee zijn/haar lot bezegeld ? In elk geval heb ik beslist het poppetje Jo te noemen. Dat kan nog altijd voor een jongen en een meisje, niet ? 


U vraagt, wij draaien ... 😄



zondag, januari 17, 2021

Poppetje maken

 R-E-S-P-E-C-T !

Hilde had een foto gepost op Instagram van Juline, het poppetje dat ze gemaakt heeft en waarvoor ze nu kleertjes zal maken. Spijtig genoeg kan ik er geen foto van tonen 😞.

Maar dat bracht mij op het idee om eens in mijn Grote Naaldkunst Boek te duiken. En, jawel ! Ik vond er een patroontje om poppetjes te maken met hun kleertjes. 

Gisteren ben ik er zes uren aan bezig geweest. En dit is het voorlopige resultaat :


Ik weet nog niet of ik er een jongetje of een meisje van zal maken. Maar momenteel ziet het er naar uit dat "het" de benen neemt en op de loop zal gaan. Wat wil je, als er voortdurend in je gepookt wordt met houten lepels en breinaalden (om het vulsesl op zijn plaats te krijgen).

Anderzijds is het wel een goeie manier om van al mijn overschotjes gebruikte wol af te geraken. En ik had nog een dozijn "unieke" nylon sokken liggen die niet bij elkaar pasten. Die zitten er ook in.

Maar dus : R-E-S-P-E-C-T, Hilde ! 

...

enkele uurtjes later ...


een jongen of een meisje ? 't kan nog alle kanten op, denk ik ...