vrijdag, februari 22, 2002

Eindelijk ! Ik heb mijn briefke bij en ... wat staat er op ?

Heb ik u al verteld dat ik van plan ben om weer te gaan puzzelen ? Ge weet wel, zo van die stukjes die je allemaal ineen moet passen. Twee vrijdagen geleden vroeg er in de Grote Beer iemand raad om aan een puzzel van 12000 stukjes te beginnen. De volgende dag kom ik in de Bosstraat en wat ligt daar op de tafel ? Een puzzel ! Ik ga naar de Oudstrijderslaan en vertel dat ik veel zin heb om weer beginnen te puzzelen. Ik word meegeloodsd naar boven en wat ligt daar ? Een puzzel ! Ik ben thuis gekomen en heb dadelijk de IKEA catalogus genomen. Daar heb ik de ideale puzzeltafel in gevonden : 160 x 80 cm, op schragen, dus als je niet puzzelt kan je die tafel handig wegbergen. Ik moet wel twee zulke tafels kopen want ik ben van plan om mijn puzzel van 4000 stukjes te maken. Die zal, als hij af geraakt, 144 x 97 cm meten. Ik zou dan met 1 tafel beginnen (en met de lucht op de achtergrond, bijvoorbeeld) en als tafel 1 vol is, monteer ik tafel 2 en ga ik verder met de bossen op de voorgrond. In het midden van mijn puzzel staat verder nog een kasteel. Spannend, niet ? Ik kan bijna niet wachten om eraan te beginnen ! Maar deze puzzel zal er wel eentje zijn om op te plakken en nooit meer af te breken. 4000 stukjes ... da's goed voor maar ene keer, hoor ! Als ik ook wat "afbreek"-plezier wil, heb ik nog altijd enkele puzzels van 1000 en 1500 stukjes liggen.

donderdag, februari 21, 2002

Net volgende boodschap gehoord op ons antwoordapparaat :

"Hello. My number is 0496 .... I'm supposed to attend a golf game tomorrow. Could you tell me if the golf course is playable ?"

Deze boodschap werd woensdag ingesproken. Rats ! Ben ik vandaag toch wel mijn golfstokken vergeten mee te brengen, zeker !

De vorige drie dagen in a nutshell :

KKK = VS

(Keelpijn, Koppijn, Koorts = Veel Slapen)

Ik heb nochtans wel het een en 't ander te vertellen, hoor ! Ik weet alleen niet zo goed meer "wat", want ik heb mijn briefke niet bij ... :-(
Wat staat er verder nog op stapel ? Een nieuw verhaaltje van Maarten, natuurlijk. Ik krijg alleen de tekening niet "klein" genoeg zonder kwaliteitsverlies te lijden. Een handige tip, anyone ? En verder heb ik zelf ook nog een nymfenverhaaltje geschreven, MET foto erbij ! Binnenkort zijn beide te lezen en te bekijken op de Sofa maar ondertussen ... als het niet gaat, gaat het niet, hé ?

Sorry !