woensdag, mei 08, 2002

Mijn krantenwinkel is dicht. Er hangt een briefje op het rolluik maar ik weet niet wat er op staat want ik ben er niet gestopt. Dus ben ik gisterenavond nog een Humo gaan halen bij het Jet tankstation. Ik neem er de Humo en loop nog wat rond in de winkel. Ik had overdag niet gegeten en was eens aan 't kijken of ik er geen klein snackje zou kunnen kopen. In de toonbank stonden nog koeken en taartjes en ik stond er een beetje vertwijfeld naar te kijken. De meneer van de kassa komt achter die toonbank staan en zegt : "Dag mevrouw, kan ik u helpen ?" En 't was er uit voor ik er erg in had : "Ik mag eigenlijk niet maar ik heb honger". De meneer van Jet sloeg lètterlijk dicht van het lachen : hij lag met zijn hoofd op de toonbank ... ! Ik heb maar wat meegelachen en ben met een rijsttaartje en een mattetaartje naar huis gegaan ... En ze waren héél lekker, nè !

En dan moet ik hier nog een kleine correctie maken bij : "dat het andere uiltje "nest-arrest" heeft vanwege moeder geworden" ...

Gisterenavond, negen uur, groot alarm in de tuin ! Ik stond klaar, verrekijker en fototoestel in de aanslag, want ik dacht : merel-alarm = Ransje in aantocht ... Dat was echter zonder onze Steenuiltjes gerekend, natuurlijk ! De rakkers waren er weer ... met zijn tweetjes ... en ze zijn nog steeds druk hun "huiswerk" aan 't maken ... !!!

Daardoor was Ransje te laat op de afspraak want, zoals ik al in De Juiste Kaart vertelde : Steenuiltje valt Ransuiltje doodgewoon aan ! Vorige week zat Ransje op een tak, "minding his own (owl ?) business", toen er plots een soort bolletje uit een andere boom kwam aanvliegen, recht op Ransje af ! Die heeft zich op het laatste nippertje uit de voeten gemaakt en wie landde er in zijn plaats op die felbegeerde tak ? Het Steenuiltje ! Die is verdorie maar half zo groot als het Ransuiltje maar hij staat toch dapper zijn mannetje !

Dus, ik heb de Ransuil gisteren niet zien toekomen. Ik zag hem pas toen hij al druk bezig was in het nest. Steenuil ziende, is hij er waarschijnlijk langs de achterkant ingeklommen.

Om kwart voor tien was het alweer te donker voor mij om nog iets te zien. Wat zou ik toch graag "nacht-ogen" hebben ... !

dinsdag, mei 07, 2002

Ziet sè, da'k nog iets vergeten was ... !

... nog eens proberen ...



... ??? ...

Als dit lukt, ziet u nu de SoloSlim die Cois gewonnen heeft op 1 maart 1981 !!!



Ik heb zonet nabeschouwingen gemaakt bij mij PROJECTEN ...


Oeps ! En het Woord van de Week loopt ook alweer wat achter ...


De lezers van De Juiste Kaart weten ondertussen al dat ik dadelijks het bezoek krijg van twee steenuiltjes die ondeugende dingen doen voor mijn keukenraam. Ondertussen zie ik slechts één steenuiltje meer en dus veronderstel ik dat ze geslaagd zijn in hun opzet en dat het andere uiltje "nest-arrest" heeft vanwege moeder geworden ...

Maar ik maak nu ook elke dag het wel en wee mee van twee ransuiltjes, wiens nest ik vanuit mijn slaapkamerdakvenster kan waarnemen. Ook bij dit koppel is er maar eentje meer die de boodschappen doet. Elke avond om enkele minuten over negen komt "hij" (want ik veronderstel dat "zij" bij het kroost blijft) wat op een tak zitten oehoe-en en vertrekt dan op jacht. En terwijl hij beneden in het struikgewas op zoek is naar lekkere hapjes, kan ik hem bezig horen : "Oeh !" ... "Oeh !" ...

Gisteren werd het even ingewikkeld : Ransje zit te oehoe-en op een tak, duikt naar beneden en oehoe-t verder. Ik ga eens beneden kijken maar tussen de struiken is het te donker. Terug boven, hou ik weer het nest in het oog en plots duikt daar een Ransje uit op ! Die hopt wat heen en weer en vliegt dan weg, in noordelijke richting. Vijf minuutjes later komt uit het westen een Ransje aangevlogen en gaat naast het nest zitten. Ondertussen was het al kwart voor tien en werd het tamelijk duister. Ransje-naast-het-nest vliegt naar de andere kant van de tuin en daar, zijn profiel afgetekend tegen het laatste avondlicht, zie ik dat hij iets in zijn bek heeft. Dan vliegt hij terug naar het nest en duikt erin.

Wie is wie in dit verhaal ? Of heb ik de ganse tijd alleen maar Meneer Ransje gezien ? Amaai, die moet dan wel hard werken, zulle !