vrijdag, augustus 16, 2002

Nog héél eventjes dit ... en dan hou ik ermee op ...

Omdat ik geen krekels kan horen, ben ik weer maar eens gaan surfen op Gezondheid.be ... Ik had nochtans gezworen dat niet meer te doen ! Twee weken geleden, dacht ik dat ik rokersbenen had en ging ik er eens een kijkje nemen om te zien wat daaraan te doen zou zijn. Wel, en hoe gaat dat ? Na mijn tochtje door eerder genoemde site, bleek dat ik geen rokersbenen had maar dat ik voor de rest zo goed als dood was ... ! Jongens, jongens ! Wat er allemaal niet mankeert aan mij ! Er was wel nog positief (?) nieuws : na een van de vele tests gedaan te hebben, bleek dat ik toch nog de 63 zou halen ...

Dus, tegen beter weten in ben ik nu weer eens gaan zoeken wat er allemaal mis kan gaan met de oren van een mens. Ja mensen, dat wordt op zijn minst opereren, hé ! Want ja, ik heb geruis en geknetter in mijn horen (wijst op tinnitus ... !), en nu hoor ik de krekels niet meer ... En het resultaat van de oortest die ik gedaan heb, is dat ik dringend een arts moet raadplegen ... Maar allez, als ik chance heb, kan het met een operatie nog rechtgezet worden. ;-)

Langs de andere kant, denk ik dat mijn gehoor toch nog niet zó slecht is : zolang ik nog kan mee "genieten" van buurman's radio :-( ...


Sorry, dit moet ik nog even kwijt ... én ik moet erbij zeggen dat de krekels in mijn tuin zich geen zorgen hoeven te maken : of ik ze nu hoor of niet, hiervoor zal ik ze nooit gebruiken ... !

Recept voor krekels in een chocoladekleedje.

Neem het aantal gewenste krekels (25 volwassen krekels), spoel ze af en dop ze droog. Met krekels is dit niet zo gemakkelijk. Giet ze daarom allemaal in een vergiet dat je daarna vliegensvlug bedekt met een fijn gaas. Je kan ze dan spoelen en laten drogen, door het vergiet te schudden tot al het water eruit is. Breng de krekels in een plastic zak en zet ze in het vriesvak tot ze dood zijn maar niet bevroren. Vijftien minuten zou voldoende moeten zijn. Neem ze uit het vriesvak en spoel ze opnieuw. Indien je het wenst kan je de kopjes, achterpoten en vleugelschilden verwijderen. Denk eraan dat de poten nogal eens tussen de tanden blijven steken. Nu zijn de insecten klaar voor gebruik in allerlei culinaire hoogstandjes.

Bak de krekels op 250 graden tot ze krokant zijn. Smelt de chocolade au bain-marie. Steek de geroosterde krekels één voor één in de chocolade en lag ze daarna op vet papier om te drogen.

En hierna schrijven ze ook nog : "Smakelijk !!!"

Ieder zijn meug ... ?

Au ! Oei ! Aai ! ... Vanaf mijn heupen, in neerwaartste richting, doet alles pijn. Hoe komt dat ? Twee dagen na mekaar ben ik naar Marktrock geweest ...

Woensdag hebben we de ganse avond Leuven doorkruist en hier en daar wat blijven luisteren. Kozze Frank en ik hebben een pitta naar binnen gespeeld (lekkerlekkerlekker !). Kozze Wim heeft het de ganse avond echter sober gehouden. Ik denk dat hij grootse plannen heeft ... Allez, ik heb toch de woorden "65" en "wasbord" horen vallen. Naar goede gewoonte was Marktrock van voldoende drankstalletjes voorzien. Maar ook hier hield Kozze Wim het sober : hij was BOB, nietwaar ? Voor Kozze Frank viel het hele drankgebeuren redelijk tegen : we hebben geen enkel stalletje gevonden waar er DAS te krijgen was ! Hij heeft zich even proberen te behelpen met Stella maar dat heeft niet lang geduurd : niet te drinken, jong ! Meutje daarentegen is die ganse avond goed aan haar trekken gekomen : overal was zonder problemen Witte te krijgen.

Donderdag was Meutje dan BOB. Na het mosseldiner, heeft ze zich netjes aan de cola gehouden. Met het Stella verhaal van woensdag in het achterhoofd, deed Kozze Frank op de Vismarkt een aangename ontdekking : je kon er witte wijn krijgen ! Dat was echter niet het geval op het Hogeschoolplein, waar wij toch het grootste deel van de donderdagavond doorgebracht hebben want ... wie trad daar op ? Benvis & his Rockets !!! Die mannen hebben daar gedurende anderhalf uur het ganse Hogeschoolplein aan het krijsen, klappen, zingen en dansen gehouden. Benvis heeft er wel zijn stem naar de kleurpotloden geholpen maar dat mocht de pret niet drukken. Hij en zijn broer hebben de "shakieste" bekkens van het westelijk halfrond, als je het mij vraagt. Ondertussen stonden niet alleen de bandleden te zweten als runderen, ook het publiek werd aardig vochtig. Doordat Ben er af en toe een fles water over uitkieperde maar ook omdat er nogal roekeloos met pinten omgegaan werd en gewoon omdat het overal stikkeheet was.

Na twee uur ter plaatste getrappeld te hebben, had ik dringend behoefte aan een straat waar niet te veel volk rondliep, zodat ik even flink kon doorstappen. Dan ging het richting Vismarkt waar Fisher-Z de avond mocht afsluiten. Ook dat was een goed optreden, heel professioneel, maar wel een beetje kalmer. 't Was eigenlijk meer een bejaarden optreden, zoals Kozze Frank zei. Maar wel best te pruimen, hoor !

Helaas, maar wel zoals te verwachten, laten mijn onderste ledematen het nu dus een beetje afweten. Maar, niet getreurd : ik zal mijn benen vandaag volop rust geven zodat ik morgen helemaal klaar ben voor onze jaarlijkse BARBECUE !!!

En dan, als afsluiter : SLECHT NIEUWS !!! Meutje kan geen krekels meer horen ! Neen, neen, 't is niet dat ik ze niet WIL horen ... Ik HOOR ze gewoonweg niet ! Woensdag maakte Frank mij attent op de aanwezigheid van krekels in mijn tuin. Spijtig genoeg kon ik ze niet horen. Toen later ook Wim beweerde dat hij krekels hoorde, dacht ik even dat de beide Kozzes met mijn voeten aan 't spelen waren. Maar ... dat zouden ze toch niet durven, zeker !?! Welneen, 't is echt waar : Meutje is van de krekelfrequentie afgegooid ...

... Zucht ! ... Allez, nog een mankementje dat ik aan mijn ouderdomslijstje kan toevoegen ...



dinsdag, augustus 13, 2002

Vannacht geen oog dicht gedaan ... Ik heb hier maar één woord voor : MUGGEN !!!

Om vier uur heb ik voor de duizendste keer het licht aangedaan (en dan is het natuurlijk gedaan met zzzzzzzzoemmmmmmm !) en ik heb geroepen : "Kom hier, Mug ! Dat ik u een mep geef ! This room ain't big enough for the both of us !" Ik kan het mij verbeeld hebben maar ik dacht toch, van ergens achter de gordijnen, een klein giechellachje gehoord te hebben ...

Enfin, ondertussen schiet ik natuurlijk flink op in mijn nieuw boek (deel I van IV) : De Drakentroon van Tad Williams. Ah jaaaaaa ! Als Robert Jordan nog niet klaar is met zijn tiende boek, dan beginnen we maar aan de volgende fantasy-reeks, hé ? Voorlopig is het nog niet zó fantasy : het speelt zich wel af in 1168 na De Stichting (whenever that may be) en er is al sprake geweest van "de kleintjes" en van zwarte magie, maar 't verloopt nog allemaal redelijk normaal, met koningen, ridders, alchemisten en stalknechten en zo. 't Is wel heel fijn geschreven, met redelijk veel humor voor dit soort verhalen.

Gisterenavond heb ik weer slakken gepakt. En toen ik er buiten geen meer vond, ben ik maar eens in de kelder gaan kijken. 't Kan daar ook redelijk vochtig worden en soms vind ik er ook wel eens een gladde gluiperd. Het stonk daar een beetje en, ja hoor ! Onder de trap lag een muisje, al lichtelijk in staat van ontbinding. Ik heb het muisje bij in de emmer met gezouten slakken gekieperd en het geheel overgoten met javel. En even later was het niet zo aangename geurtje verdwenen.

Vanwege vannacht dus niet geslapen, ben ik vanmorgen dan maar om zes uur opgestaan. En omdat ik zo vroeg klaar was, heb ik nog maar eens een toerke door de tuin gemaakt. Resultaat : nog vier slakken.

Ik weet wel dat ik het commercialiseren van mijn zevenblad opgegeven heb maar ... zou er niet iets te doen kunnen zijn met al die slakken ?