vrijdag, juni 22, 2001

Lollies ..., kruiswoord ... enne ... nog iets ... Zut ! Ik weet het niet meer. Waarmee weer maar eens wordt bewezen dat ik inderdaad niet langer dan 20 meter kan onthouden ! Toen ik thuis buitenkwam dacht ik nog : dit zijn de drie dingen die ik niet mag vergeten : lollies, kruiswoord en ... Awel, en dàt ben ik nu vergeten, zie ! Ik had er een rijmpje van moeten maken, zoals ik soms wel eens doe. Wie weet was dat derde "iets" geen zaak van levensbelang, voor mij of voor iemand anders. Spijtig maar ik zal het dan maar met die twee moeten doen, he. Hier gaan we !
De lollies in Moorsel zijn onthutseld ! 't Zijn geen kaliesje. 't Zijn dezelfde als diegene die in de Coige staan : witte met een rood randje rond en in het midden staat er een "70" op. In Moorsel staan ze wel hoger dan in mijn straat en dat lijkt mij heel wat handiger. Ik heb vanmorgen een stuk of vijfentwintig auto's moeten laten passeren vooraleer ik van de oprit kon rijden. Die auto's rijden allemaal mooi op drie à vier lichtpalen van mekaar. Ze rijden alleen nogal een beetje snel. Dus, zolang ik niet aan honderd per uur kan achteruit en dan snel vooruit rijden, geraak ik daar niet tussen ingevoegd, nietwaar. Op zich is dat niet erg, dat ik daar een minuut of twee sta te staan (da's wel lang hoor, twee minuten. Hoelang zou je zo voor het rood staan ?). Maar al die tijd stond ik al wel met mijn bolleke zijn gatteke op straat. Ah jaaaa ! Anders kon ik, vanwege de lollie naast mijn haag, niet zien of er van de andere kant iets afkwam. Mijn bolleke heeft wel een klein gatteke (wat van mij zo direkt niet kan gezegd worden), maar dan zit er wel een erwt in, hoor !
Ondertussen is dat derde "ding" nog steeds niet boven water gekomen. Ik zal dan maar eens bij Van Dale gaan kijken waarom gisteren de helft van de horizontaal-omschrijvingen van het zomer-cryptogram er niet bij stonden ... Oef ! 't Is gerepareerd. Veel puzzelplezier !

donderdag, juni 21, 2001

Vrijdag moet je van mij geen bijdrage verwachten want ik ga uit eten en dus moet ik redelijk vroeg van kantoor vertrekken. Door dit etentje was het woensdagavond grote verstel-avond in de Coige. Ik was van plan mijn "nieuwe" pantalon (die al een half jaar in de kast hangt) te dragen maar dacht plots : "Kan ik daar nog wel in ?". Want ge weet het, of ge weet het niet maar er zijn mensen, allez, DEZE mens dan toch, die kleren kopen als ze hun "goed" in hun vel voelen. Maar als ze die kleren dan later willen dragen is dat goed gevoel dikwijls al weg. Maar, geen paniek, ik kreeg de pantalon nog gemakkelijk dicht ! Ik had alleen een klein detail over het hoofd gezien : in de winkel had ik vastgesteld dat ik hem toch een centimeter of 3 zou moeten korter maken en dat was uit mijn gedachten gegaan. Gelukkig bestaat er nog zoiets als "Collez vos ourlets - Plak uw zomen". En 'k moet zeggen, het resultaat mag gezien worden ! Daarna heb ik nog vlug het kolleke en de manchetten van mijn ook al "nieuwe" pull (die ik toch al 1 keer aangehad heb) gestreken en, als ik vanavond nog even een manicuurtje uitvoer, ben ik er morgen helemaal klaar voor !!! Smakelijk !
Ik heb de eclips in Zambia gezien ! In uitgesteld relais weliswaar maar ... 't is toch schoen, zelle ! 't Moet echt fantastisch zijn om dat eens in het echt mee te maken ! Eens kijken waar en wanneer de volgende is ... Aha ! 14 december 2001 ... in 't midden van de ... ? ... Oceaan (ge weet wel, dieje grote, tussen Amerika en Azië). Zij passeert wel ergens in Midden-Amerika, zo te zien. En de volgende ? ... 10 juni 2002, ook daar ergens in de geburen, een beetje meer noordelijker. Op 4 december 2002 ... TERUG in dat water ! nu weer wat zuidelijker en ze komt ook weer door Afrika en door Zuid-Amerika.
Alle eclipsen van 1999 tot 2002 kun je vinden op Espanak's Eclipse Home Page. Het filmpje vanuit Zambia (ongeveer een uur lang) krijg je van de BBC en meer mooie foto's krijg je van Klipsi. Veel kijkplezier !

woensdag, juni 20, 2001

Ik heb vanmorgen op de radio veel nieuws gehoord dat ik eigenlijk wel grappig vond. Helaas ... ! Ondertussen ben ik er natuurlijk de helft van vergeten ! (Alzheimer, nietwaar ...)
Binnenland :
- Gent X staakt weer. En gelijk hebben ze : ze krijgen hun bonus niet en er komt een aanwervingsstop. Wij krijgen hier onze opslag ook niet en wij zitten ook met een hire-freeze. Mag ik nu ook staken ?
- Minister van Ambtenarenzaken Vandenbossche heeft vannacht een auto-ongeluk gehad. Hij kon er niet aan doen en daarbij 't was zijne chauffeur die reed. Vandenbossche : is dat de papa van de mooie Freya ? Of is dat die bankbiljettenverbrander ?
Goed nieuws !
- Tegen 2013 wordt de zeugenbox helemaal verboden ! Ge moet echter wel een beetje serieus blijven, hé. 2013 ? Zullen er dan nog wel zeugen zijn ? Zullen wij er dan nog zijn ?
Lokaal nieuws :
- In de omgeving van Moorsel kerkhof hebben ze reuzenlollies geplaatst ! 't Zijn zwarte, 't zullen dus kaliesje zijn ... Maandagochtend (jawel, ik was al wakker !) zag ik langs de kant van de weg enkele ronde verkeersborden staan met een zwarte plastic zak rondgebonden. De wind speelde erin en het leken net èchte likstokken ! Nu ben ik curieus, natuurlijk, om te weten WAT er op die borden staat ... Voor wanneer is de onthulling ?
Het weerbericht.
Vannacht en morgen moeten wij allemaal heel hard blazen opdat de regenwolken tegen morgennamiddag over Madagascar weggetrokken zouden zijn. 't Is al erg dat "ons mannen" zover moeten gaan om een kleine drie minuten van de eclips te kunnen genieten. Stel u nu eens voor dat het (weer) allemaal achter de wolken zou gebeuren ! ...

dinsdag, juni 19, 2001

Voila, sé ! Dat is er goed (alhoewel niet vlot) doorgekomen, niet ? O.K. Nu moet ik nog eens een vergadering beleggen met specialisten in 't Kortenbergs om te zien hoe ik in 't vervolg alles best kan schrijven zodat het ook door de "anderen" tegoei uitgesproken zou kunnen worden.
... En dat ze voor donderdag nu ook regen geven in Madagascar ... ! Hebben onze lemuren-vriendjes wel een paraplu mee ?
Ik moet mij hier even verontschuldigen voor de niet altijd juiste schrijfwijze in het Woord van de Week. Ondertussen denk ik wel dat Blogger speciale tekens (zoals daar zijn : accenten, trema's enzovoort) zal supporteren. Ik ben eens op een "vreemde" site gaan kijken en doe nu copy/paste : hugarheimur geðsjúklings. ('k Zou bijgot niet weten wat dat wil zeggen)
Maar ikzelf weet niet al te best hoe ik bepaalde klanken in lettertekens moet omzetten. Ik zou bijvoorbeeld dolgraag een doffe "e" kunnen typen, zo een omgekeerde "e", begrijpt je ? Maar dan zou iemand mij eens de volledige kaart van "Alt"-tekens moeten bezorgen. Ik kan ze wel typen. Kijk maar : ¡ (= Alt173) en ¿ (=Alt168).
Nu nog even Post&Publish-en om te zien hoe ze er uiteindelijk gaan uitzien ...
Ik zat vanmorgen wat te dommelen in de zetel en was ondertussen de kerstboom in de tuin aan het bewonderen. Plots zag ik bijna aan de top enkele "boomvreemde" takken hangen. Ik bekeek mijn groene vriend wat aandachtiger en zag daar een reuzennest hangen !
Enkele weken geleden lagen er een paar takken van bijna een meter lang en een vinger dik onder de kerstboom. Er had net flinke wind gestaan en ik dacht nog : Amaai ! Vanwaar zijn die takken komen aanwaaien ? Wel, die waren dus meegebracht door een dappere gevederde bouwer.
Ik ben nu echt wel benieuwd om te weten wie daar bij mij zo een uit de kluiten gewassen woning is komen bouwen. Een blik uit het venster van de logeerkamer heeft mij niet verder geholpen want ik kon niet IN het nest kijken omdat het op dezelfde hoogte hangt als de vensters boven. Het is tamelijk groot (ik schat zo'n 40 a 50 cm doorsnede) en nogal slordig in mekaar gestoken. Iemand enig idee ?

maandag, juni 18, 2001

Meer eclips-nieuws vind je o.a. bij www.madagascar-eclipse2001.com
Duimen maar !
Meutje's cocktail :
-drink een glas versgeperst appelsiensap
-drink een halve liter water
-neem 1 Sinutab met een glas melk
-neem 1 Aspro Bruis opgelost in water
-neem 1 Lysomucil opgelost in water
-spuit wat Hexomedine in de keel
-zorg voor zakdoeken en keelpastilles binnen handbereik
Kruip onder de wol gedurende vier uren.
Herbegin van voren af aan.
Om effect te hebben, dient dit minstens 72 uren volgehouden te worden, denk ik ... Het is mij echter nog nooit zolang gelukt ...