vrijdag, februari 15, 2002

Oef ! Ik ben uit de "spiraal" geraakt ! Vanmorgen lagen er ALLEEN creditnota's op de printer ... En dan nu : op naar de finish : alle timesheets van januari inbrengen, fakturen maken en januari "closen". Ik ben toch wel een straffe, hé ? Zo maar een ganse maand "herdoen" in één enkele dag ! Maar, ssssstttt ... niet verder vertellen, hoor. Want dan gaat men zich hier misschien afvragen wat ik al de andere dagen van de maand doe ...

Ik had nog beloofd wat uitleg te geven over mijn aanschaf van enkele Bach-CD's. Wel ... Op aanraden van een collega had ik vorig jaar het boek "Gödel, Escher en Bach" gekocht. Een of andere clevere man (ik kan niet zo dadelijk op zijn naam komen ...) maakt een soort vergelijking tussen de wiskundige uitspattingen van Gödel, het verrassende tekenwerk van Escher en de schitterende dingen die Bach met muziek gedaan heeft. Vanwege Rad-des-Tijds-loos, ben ik vorige week dan maar aan dat boek begonnen. Straffe kost, jong ! Maar, ondanks het feit dat er voor mij veel "latijn" instaat, leest het toch heel prettig. Welnu, Escher ken ik al tamelijk goed. Ik kan uuuuren naar zijn tekeningen zitten kijken. Gödel zal ik NOOIT begrijpen. Ik zal er ook nooit een poging toe ondernemen, wees maar niet bang ! En, door dit boek te lezen ben ik zo nieuwsgierig geworden naar Bach dat ik dus die CD's gekocht heb. Tot mijn verassing is die clavecimbelmuziek WEL te doen ! Ik hield er vroeger niet zo van maar, dank zij dit boek (?), is het net of ik er op een andere manier naar "luister". Ik bedoel maar, op één avond heb ik drie CD's na mekaar opgelegd ... Zonder mijn oren te vervelen !

Waarmee ik tot de constatatie kom dat het niet altijd alleen maar electrische gitaren en drums meer moeten zijn voor de Meut. Dus, ik moet de hoop niet opgeven : het is echt mogelijk op "latere leeftijd" tot andere inzichten te komen ... !

donderdag, februari 14, 2002

Dan beschrijven we nu even de professionele maand januari van Meutje :

... niks niemendalle ... het grote vacuum ... ZERO ... NIETS ... !!!

Want, ja hoor, wat ik vreesde is nu werkelijkheid geworden : ALLES in mijn applicatie moet afgesloten worden en opnieuw gecreëerd worden vanaf 1.1.2002 ! We moeten natuurlijk de "overschotten" op 31.12.2001 uitrekenen ... Heb jij al eens appels van appelsienen afgetrokken ? Volgens mij worden dat citroenen ! Gisteren heb ik de ganse dag Euro's van belgische franken afgetrokken : mijn "balances" heb ik dus al. Alhoewel, of het allemaal juist is ... ? En dan ga ik vandaag opnieuw alle tijd van januari van mijn mannen inbrengen, zeker ? Maar eerst :

IK ZIT IN EEN "LOOP" !!!

Of is het een "knoep" ? Gisteren heb ik alles van januari gecrediteerd. Nu ben ik niet de specialist in het crediteren. Ik vind : als je iets doet, doe het dan van de eerste keer te goei. Op twee jaar tijd heb ik ongeveer 10 creditnota's gemaakt ... Dus, zoals ik al zei : ik kan wel crediteren en daarna een nieuwe, juiste faktuur maken. Maar ALLEEN crediteren ... daar heb ik nooit bij stil gestaan. Dus, wat gebeurt er ? Vanmorgen ga ik naar mijn printer, met een popelend hartje : zullen mijn creditnota's wel juist zijn ? En wat vind ik ? Creditnota's EN nieuwe fakturen ! Verkeerde fakturen, wel te verstaan. Het systeem heeft gewoonweg de oude verkeerde fakturen hermaakt ! Ik ben dus "iets" vergeten te doen ... Maar, WAT ? Dat ga ik vandaag uitzoeken, zie. Want anders kan ik wel BLIJVEN doorgaan : creditnota's EN weer nieuwe fakturen, creditnota's EN weer nieuwe fakturen ... Zo blijft ne mens bezig, nietwaar ?

Zeg maar, wacht eens even ... Heb ik hier zojuist niet de oplossing voor het werkloosheidsprobleem gevonden ???

woensdag, februari 13, 2002

Ik hou van mijn zusje ! Ik hou van Leuven ! Ik hou van "dinsdag-vrije-dag" !!!

Eindelijk heb ik weer een fikse portie therapie gehad, gisteren. Ik ben gaan tanken (bij Q8 deze keer, sorry kozze !). Daarna ben ik bij Ikea langsgeweest (alleen maar gaan kijken ! Ik vertel later nog wel eens naar WAT ... En ik heb mij echt waar kunnen inhouden. Alhoewel, die cache-pots van 28 frank 't stuk, dat was even een moeilijk moment ...). Ik had nog wat oude centjes en die ben ik bij de bank in zo'n kartonnen doos gaan gooien. Onderweg heb ik een afspraak gemaakt bij de kapper voor volgende week. Ik heb de Humo gehaald (de krantenman spaart "vreemde" Euro's voor zijn kinderen). Dan kwam ik Lieve tegen en ben met haar bij Tante Wiske gaan "lameren" en dan was het tijd om naar Leuven te vertrekken !
We hebben lekker gegeten in de Cara. Dat was letterlijk eeuwen geleden ! Maar de champignonroomsaus, de steak en de frietjes zijn er nog altijd even lekker. Daarna hebben we Mimosa gevonden in de Tiense straat en, ja hoor, die hadden wel degelijk katoen nr. 8 van het kleur 930 in voorraad ! 's Avonds heb ik dadelijk nog wat aan mijn kruissteekkussensproject verder gewerkt : dat was even wennen, terug met zo een dikke naald kunnen werken ! (Hierover later meer)
Dank zij Cois, wist Lieve mij te vertellen dat ze de "ganse" reeks van het Rad des Tijds gezien hadden bij Plato (ook in de Tiense straat). Wij daar dus gezwind naartoe. Ik had maandag even naar kozze gebeld om te zien of ik voor hem ook nog een boek kon meebrengen. Plato is een fantastische boeken- en platenwinkel ! En ... YESSSS ! Deel nr. 8 en 9 voor mij en deel nr. 6 voor kozze, veranderden gezwind van eigenaar. En nu we er toch waren heb ik nog wat CD's van Bach meegenomen, kwestie van het boek, waar ik ondertussen in beginnen worstelen ben, wat beter te verstaan. (Ook hierover vertel ik later wat meer)
De namiddag werd afgerond met een wandelingetje door het park en een koffietje op de Grote Markt. Op weg naar de parking, zijn we even binnen gegaan in de Artis Shop. Daar hebben ze een verschrikkelijk grote keuze aan boeken en speelgoed. Lieve, mijn aanbod blijft geldig, hoor : ik wil heel graag Artis punten komen uitknippen en rangschikken !
Terug thuis heb ik, zoals gezegd, dadelijk mijn katoen nr. 8 aangesproken, ondertussen luisterend naar Bach. Misschien is het wel dankzij het boek dat ik nu aan het lezen ben (en waarover later meer), maar ... Bach valt best te pruimen ! Of zoals Dusauchoit's programma heette : Bach mag !

Oh ja, enne ... ik hou van AL mijn zusjes en broers en kozzekes en kozzinnekes, hoor ... !!!

maandag, februari 11, 2002

Dat tweede stukje van vandaag, dat telt toch mee voor morgen, hé ?
Morgen moet o.a. de Ikea eraan geloven en 's namiddags ga ik met mijn zusje de Mimosa in Leuven onveilig maken. Hopelijk kunnen ze mij aan garen van het nummerke 8 helpen. Anders zal mijn "positief kussen/negatief kussen"-project een stille dood sterven, vrees ik ...


Mijn droom van zaterdagnacht was ook weer niet mis :
We staan aan de ingang van een "pretpark". Iedereen gaat naar binnen en dumpt zijn rugzak, handtas, portefeuille ... bij mij. Collega Johan blijft met mij aan de uitgang staan. Ik ben bedolven onder de rugzakjes. Op het laatste nippertje geeft collega Marco mij ook nog twee badges in bewaring. Die gaan bij in mijn handtas. Dan willen Johan en ik eigenlijk ook wel naar binnen. Ik neem zoveel mogelijk rugzakjes mee. Binnen merken we dat het pretpark eigenlijk een heel groot circus is. Overal zijn er acts te zien : dierentemmers, acrobaten ... Na een kleine rondgang besluiten Johan en ik toch maar terug naar de ingang te gaan. Mijn armen (vooral mijn linkerarm) beginnen nu serieus pijn te doen van het sleuren met al die tassen. Onderweg naar buiten komt een moeder vragen naar het rugzakje van haar kind. Dat heb ik niet in de stapel in mijn armen. Ik had namelijk niet AL de tassen mee binnen genomen. Wij dus snel naar de ingang in de hoop dat er van de overgebleven stapel niets gestolen is ! Mijn armen houden het nu bijna niet meer uit ... En ik word wakker met mijn linkerarm onder mij en met het gevoel of die arm eraf gaat vallen !
Uitleg van mijzelf bij deze droom : wil ik alle zorgen van de wereld op mij nemen ? Dat lukt dan toch niet helemaal, zo te zien ...
Uitleg van mijn Dromen-website : "Circus = rotonde (sym.) Pas op niet steeds in een kringetje te blijven draaien"
Wat moet ik mij daar nu weer bij voorstellen ?

Sta ik zondag op mijn gemakske uit het keukenvenster te kijken om te zien of er wat gebeurt in het vogelwereldje ... Zie ik achter de omheining, bij de buren, een hele hoop witte pluimpjes liggen ! Ik denk zo bij mijn eigen zelve : Lap ! Kattepoes is weer op stap geweest ! Maar dan zie ik plots iets bewegen tussen die witte pluimpjes : er zit daar op zijn gemakske een ... vogel (?) bovenop een andere ... vogel (?) zijn karkaske en hij trekt er gezapig stukjes uit. Als hij een pluimpje aan zijn bek heeft, zwikt hij zo eens met zijn koppeke, "spuwt" het pluimpje weg en pikt dan weer naar een ander lekker hapje. Na een hele tijd vliegt hij op en gaat wat verder in een boom zitten. Bij het wegvliegen zie ik zijn staart breed uitwaaieren. In de boom zit hij nog een ganse tijd dezelfde pikbeweging te maken : heeft hij een stuk karkas meegenomen en zit hij daar nu lekker verder te peuzelen ? Of is hij zijn bek en klauwen aan het schoonmaken ?
Zie, en op zulke momenten is het natuurlijk spijtig dat ik hoegenaamd NIETS van vogels ken ... Voor de vogelaars onder u probeer ik hier een betere beschrijving te geven, want "vogel" is nogal vaag, niet ?
Van de uitgerukte pluimpjes, dacht ik eerst dat het een duif was. In de tuin vind ik regelmatig duiven die 't een en 't ander meegemaakt hebben en dat niet meer kunnen verder vertellen. Maar de veertjes waren zo wit dat ik nu eerder aan een ekster denk. Ik kon namelijk geen grijstinten vinden. Er zaten misschien wel zwarte pluimen tussen maar die vielen dan toch niet op tussen de afgevallen bladeren in het struikgewas.
De eter zelf was eigenlijk niet veel groter dan een uit de kluiten gewassen duif. Op zijn buik was hij effen lichtgrijs, zonder spikkels, en op zijn rug was hij donkergrijs, met een mooie, scherpe aftekening tussen rug en buik, precies of hij had een jasje aan (gelijk dat ook mooi afgetekend is bij pinguins).
Ik ben eens gaan kijken bij Mijnheer Goedgebuur die een heleboel foto's verzameld heeft van roofvogels. Moeilijk, hoor ! De Roodrugbuizerd lijkt er nog het meest op maar die zou hier niet wonen. 't Was er misschien eentje die verloren gevlogen was ? De kop van de Kiekendief meen ik ook wel te herkennen.
Als ik dan bij Dierentuin.Net ga kijken, moet ik van de buizerd-theorie afzien. Ik denk dat die te groot is om voor dit zondagnamiddagtafereel in aanmerking te komen ...
Dan is er ook nog Roofvogels in Nederland. Ja, en als ze in Nederland wonen, kan het zijn dat ze al eens tot hier overvliegen, niet ?
Zie, op zo'n momenten zou een mens natuurlijk een fototoestel bij de hand moeten hebben. Maar met een wegwerpkodakske zou ik toch niet ver gekomen zijn, vrees ik .
Neen, het is echt jammer dat ik hier niet meer van af weet ...