donderdag, juli 24, 2003

Dinsdag stonden er 2 knalrode bloemetjes aan een van de capucientjes !!! Bij nader onderzoek bleek dat er nog meer bloemknopjes stonden aan de plantjes in mijn kleurige bloempotjes. En ja hoor ! Gisteren en vandaag zijn ook de andere bloempjes opengegaan : donkerrode, knalrode en gele. Een prachtig zicht ! Vannacht heeft het flink geregend dus ik hoop dat ook de plantjes in de volle grond nu een beetje gaan groeien ... en misschien ook nog wel bloemetjes krijgen, wie weet ? ...

Van het zonnebloemenfront dan weer niets dan slechts nieuws : de tabak/as-behandeling heeft inderdaad gewerkt ... zolang het niet regende. Vorige zaterdag kon ik echter zien dat de slakken weer bezig geweest waren. En zondagochtend heb ik er zelfs eentje betrapt terwijl ze zich aan een groot blad zat tegoed te doen. Ik was buiten een sigaretje aan het roken en schoot in een franse colère. Ik hield mijn brandende sigaret tegen het achtereind van de slak. Dat verschrompelde zienderogen ... De slak kroop verder op het blad. Ik vond het wel erg maar ik was zo boos dat ik haar gezegd heb : "Sorry dat ik je pijn gedaan heb maar nu heb je mij echt kwaad gekregen !"

De slakkenwraak is echter zoet geweest : dinsdag stond er nog 1 half afgegeten blad aan de zonnebloemplant. Terwijl er toch een stuk of twaalf blaadjes aan gestaan hebben ... ! En vanmorgen was ook dat ene blad helemaal verdwenen ! Er hangen alleen nog drie grote afgeknauwde bladnerven aan de zonnebloemstengel ... Volgens mij zijn de slakken, na mijn mishandeling van zondag, ook in een franse colère geschoten ! ... Bwa ... Ik kan ze geen ongelijk geven ...

De pompoenen daarentegen staan te bloesemen dat het niet mooi meer is. Ik heb al zeker een stuk of vijftien bloemen zien komen en gaan. Het zijn wel allemaal mannelijke bloemen. En nergens zie ik een bolletje aankomen, wat zou kunnen wijzen op een beginnende pompoen. Misschien zijn er dus toch de twee soorten bloemen nodig, mannelijke en vrouwelijke, om vruchten te krijgen ? Alhoewel men mij gezegd heeft dat dat niet zo is. En als ik het mij nog goed herinner, zaten die "bolletjes" vorig jaar al aan de bloem nog voor ze open ging ... Ik zal het eens gaan opzoeken, zie.

Mijn volleybalspieren zijn zo goed als helemaal hersteld en ik kan dus verder genieten van de rust en kalmte op kantoor. Alhoewel, gisteren was het hier helemaal niet rustig ! Al die mensen die steeds maar belden en vanalles wilden weten ... Maar zo ging de tijd wel vlotter vooruit, natuurlijk ... !

dinsdag, juli 22, 2003

En dan nu, op algemene aanvraag van mijn "lezeres" : het verslag van de volleybal match !

Eerst en vooral moet ik erbij vermelden dat het al meer dan 1 jaar geleden was dat we nog volleybal gespeeld hadden ...

Het tornooi was een beetje een tegenvaller, en wel hierom : er waren maar zes ploegen ingeschreven. Dit had tot gevolg dat alle ploegen een keer tegen elkaar moesten spelen. En dat is niet leuk want daar zaten ook "echte" volleyballers bij ... ! :-(

Maar we hebben de ongelukken kunnen beperken tot 1 verstuikte enkel en 1 kapotte bril. De enkel was van Patrick. Maar vermits die caoutchouen enkels heeft tegenwoordig, is dat redelijk snel in orde gekomen en kon hij weer meespelen. De kapotte bril was van Kozze Wim. (daar gaat de bloeddruk van mijn lezeres - moeder van het slachtoffer !)

Het weer was fantastisch en bijgevolg niet te doen : snikheet en voor het grootste gedeelte van de dag brandde de zon op onze lijfjes. Toen in de namiddag dan mijn petje stukging, raakte ook mijn hoofd tamelijk oververhit. Maar overvloedig water drinken heeft mij van een zekere uitdroging gered.

Over de matchen zelf, kan ik niet zoveel vertellen. Dat ging en dat ging niet. Door de warmte liep ik er soms als een zombie bij. En toen we tegen een ploeg van professionele volleyballers aan het spelen waren, hadden wij allemaal de neiging om af te haken : zij wilden ons gewoon afmaken en daar zijn ze ook in gelukt. Ik zie niet zo dadelijk wat het plezier daarvan is maar allez ... Een andere ploeg daarentegen (ook wreed goeie spelers), die hielden zich een beetje in. We kregen weliswaar op onze donder maar dat was toch een leuke match.

Alles bij elkaar genomen, vind ik dat wij dat nog goed gedaan hebben. We zijn vijfde geëindigd EN wij kregen een beker ! De vijf eerste ploegen kregen allemaal een beker en de laatsten kregen NIETS ! Rare organisatie, als je het mij vraagt ... Ik bedoel maar, als je maar vijf bekers voorzien hebt (omdat je bijvoorbeeld twintig ploegen verwacht) en er komen dan maar zes ploegen opdagen, ga dan algauw een beker bijhalen of geef die laatste ploeg een fles wijn of zo.

De traditionele friet-na-het-volleybal viel in het water vanwege Lokers frietkot gesloten. Maar op de grote markt hebben we toch een lekkere snack kunnen verorberen en naar 't schijnt is dat niet zo evident op maandag 21 juli !

Ik ben om acht uur 's avonds in Merelbeke vertrokken. Drie kwartier later stond ik al thuis ! Net als zondagmorgen was het wel druk op de autostrade maar ik heb toch altijd goed kunnen doorrijden ;-)

Ik heb dan de volleybaltruitjes in de wasmachine gestoken, heb een voetbadje genomen en daarna een lekker lange douche. Met nog natte haartjes ben ik in bed gekropen en heb, mooi plat op mijn rug, nog wat liggen lezen. Vraag mij niet wat ik gelezen heb want al heel snel vloog de Humo naast het bed heb ik mijn lievelingshouding aangenomen. Ja, ja, op mijn buik heb ik geslapen, als een muis in een meelzak, en tot als mijn wekker afliep.

Dat was dus vanmorgen ... De eerste vijf minuten in vertikale positie waren te doen. Maar sinds dan gaat het met mij steeds verder bergaf. Deze voormiddag volstond het als ik regelmatig eens een toertje door de kantoren wandelde. Helaas ! Sinds deze namiddag begin ik niet alleen te verstijven maar alles doet nu ook pijn, of ik beweeg of niet.

Ik overweeg om vannacht in het bad te slapen : zo hoef ik geen trappen te doen en kan ik morgenochtend gewoon de kraan opendraaien !