donderdag, juli 07, 2005

Ik heb de weergoden misschien een beetje té enthousiast bedankt omdat ze me geholpen hebben aan een propere kelder te geraken ... Maar nu is het wel genoeg, hoor ! Dinsdag heb ik weer drie emmertjes water bovengehaald. In het licht van een looplamp dan nog, want de lekkende condensator in de TL-lampbak doet mijn zekering springen, telkens ik het licht in de kelder aansteek.

Sinds gisteren heb ik echter weer goeie hoop. Ik kwam thuis en zag een waterval uit de goot stromen. Plots herinnerde ik mij de woorden van schoonbroer, dat hij nat werd onder mijn overlopende dakgoot toen hij de schildpad had gebracht, en dat ik eens moest nakijken of die goot niet verstopt was.

Aangezien ik nu jaarlijks netjes mijn dakgoten uitkuis, ging ik uit van het principe : het regent hard, het regent heel hard, de dakgoot kan al dat water niet slikken en dus stroomt ze over ... Ik heb wel degelijk op tijd en stond eens de visie van iemand anders nodig. Gisteren dacht ik dus weer aan die wijze woorden van schoonbroer en heb dadelijk, met mijn goeie kleren nog aan, de ladder buitengehaald.

In de regen heb ik het geval onderzocht en ja hoor, rond de afvoer zat de goot vol dennennaalden. Geen druppeltje water ging nog door de regenpijp ! Ik heb de obstructie verwijderd en de regenpijp klokte weer dat het een lieve lust was ... Als een verdwaalde in de woestijn die na 1 week een bidonneke drinkwater krijgt ... Het klonk mij als muziek in de oren en "op-een-ik-en-een-gij" was de plas water naast het kelderraampje verdwenen !

Dus is volgens mij nog een ander probleem opgelost. De dakgootwaterval viel namelijk vlak naast het kelderraampje. Hierrdoor kreeg ik waarschijnlijk nog gemakkelijker water in de kelder : de plastic kuip aan het raampje loopt vol water, dat kan niet weg, en het sijpelt dan maar langs het raampje de kelder binnen.

Dus : DANK U schoonbroer, voor uw goede raad !!!

Enne ... kan jij binnenkort eens komen helpen om een nieuwe lamp in de kelder op te hangen ... ? ;-)))))