zaterdag, september 30, 2006

Mijn wolkje heeft zich gisteren goed gehouden ... Rond half drie in de namiddag werd het wel erg dun en het zag er even naar uit dat ik er door zou zakken. Maar 't moet een wolkje van kwaliteit geweest zijn. 't Was zelfs zó goed dat het mij tot 7 uur 's avonds gedragen heeft !

Dat zit zo ... Geert, die al mijn "close"-vragen moet beantwoorden, gaat maandag zomaar eventjes verlof nemen ! :-O Zijn kinderen hebben pedagogisch verlof of zo en zijn vrouw moet werken, dus neemt hij verlof om bij de kinderen te blijven. Ik mag hem maandag wel bellen met mijn vragen. Het lawaai van de kinderen op de achtergrond moet ik er dan maar bijnemen. Een echt huisman, dus ! Daar heb ik alle respect voor maar ... niet in MIJNE close, hé !!! Trouwens, mijn vragen per telefoon behandelen, dat loopt niet goed af. Dat weet ik uit ervaring.

Enfin, de voorbereiding van deze kwartaalafsluiting ging zo goed dat ik om 5 uur al mijn vragen klaar had. Ik vroeg Geert dus of hij supervroeg thuis moest zijn die avond. Anders konden we het hele boeltje afwerken en zou ik hem maandag, tijdens zijn verlof, niet hoeven te storen. Supervroeg ? Deze week was hij al elke avond pas rond acht uur van kantoor weggegaan. En, oei ! Zijn vrouw had net een sms'je gestuurd : of hij deze vrijdag weer zo laat ging thuiskomen ...

Maar we hebben doorgezet : Geert heeft al mijn probleemvragen opgelost. Hij heeft wel enkele keren op de klok gekeken en gezegd : "Ik ga echt door moeten gaan ..." Om 7 uur waren we klaar en maandag ga ik erin vliegen zoals dat zo goed past bij een "quarter-close".

Da's nog zo een fenomeen waar ik niets van begrijp : bij de kwartaalafsluiting loopt iedereen zo nerveus als honderdduizend man. Waarom ? Voor mij is een maandafsluiting gewoon een maandafsluiting, einde kwartaal of niet. Ik krijg toch altijd maar drie dagen om de voorbije maand uit te spitten en in facturen te vertalen ... Augustus of september, dat maakt voor mij geen verschil. Maar met hun onnozel "einde-kwartaal-gedrag" komen ze mij aan het einde van elk kwartaal dus extra "ambeteren" en "stresseren" ... Vroeger op school was het toch ook zo : als ge "door het jaar" niet goed gewerkt had, werd het aan het eind - bij de examens - heel moeilijk om alles nog recht te trekken en goede resultaten te halen ? Allez, voor mij was dat toch zo ... In de "zakenwereld" werkt dat blijkbaar niet zo ... Soit.

Sorry ... Ik ben precies weer aan 't zaaaagen ... Waar is mijn wolkje hier ? Dat ik er gauw weer op kruip :-))))

vrijdag, september 29, 2006

Ik zit op een wolkje want deze dag is mooi begonnen ...

't Is prachtig weer en ik heb 5 Euro gewonnen met de Lotto van vorige woensdag ! Daar heb ik dan een EuroMillions voor dit weekend mee genomen. En ik heb een nieuw dik boek gekocht. Dan had ik nog 4 Euro in mijn portemonee en 2 Euro op mijn Proton kaart ... Op het randje van bankroet, spannend ! Dus ben ik centjes gaan halen bij de bank en heb mijn Proton kaart opgeladen. Nu voel ik mij weer "bij de mensen".

In de bank ben ik mijn tuinman tegengekomen en we hebben een nieuwe afspraak vastgelegd voor een laatste snoeibeurt van de haag. Ik verbaas mij er steeds over dat die man zijn ganse agenda zo maar in zijn hoofd heeft steken. Na mijn zijn activiteiten voor de volgende drie weken uitgelegd te hebben, besloot hij om op 10 of 11 oktober langs te komen om de haag te knippen.

Terwijl ik in de bank was heb ik ook nog gauw mijn rekeninguittreksels afgedrukt. Ah jaaaa ... Dit weekend moet ik mijn "Huishoudboekje" afsluiten ! Ik doe namelijk mee aan een Huishoudbudgetcontrole enquête, georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken : de ganse maand september heb ik minutieus bijgehouden wat ik ontvangen en uitgegeven heb en dit weekend ga ik de "afrekening" maken.

Wat ze met mijn huishoudboekje gaan doen ? Geen idee ... Maar deze huishoudbudgetcontrole heeft mij wel verstomd doen staan over het feit dat ik "zomaar" vanalles koop en geld uitgeef zonder er bij stil te staan ... Wat een luxe ! Wat heb ik eigenlijk nog te klagen ? ;-)

Deze maand heb ik mij dus bewust elke avond moeten afvragen : heb ik vandaag geld uitgegeven ? Ik had wel mijn voorzieningen genomen en pen en papier klaarzitten in mijn handtas. Telkens ik uit een winkel kwam, noteerde ik dadelijk wat ik uitgegeven had en hoe ik het betaald had. Elke week maakte ik een tussen-afrekening. Vorige week zat ik er 0.02 Euro naast. Goed van mij, vind ik zelf.

Het feit dat ik werkelijk "alles" moest noteren, heeft mij er wel van teruggehouden om bepaalde "aankopen" te doen in september. "Da's voor volgende maand", dacht ik dan. Ge hoort mij dus al komen ... in oktober ga ik serieus mijn schade inhalen en zal ik waarschijnlijk geen enkele keer meer denken : "Heb ik vandaag geld uitgegeven ?" ...

Enne ... mocht mijn EuroMillions uitkomen ... ... ... Ik zal maar ophouden met dromen zeker ?

Kortom, ik blijf vandaag op mijn wolkje zitten. Aan iedereen die mij naar beneden wil halen, een welgemeende "De Pot Op !"