donderdag, oktober 23, 2003

Vorig weekend, toen ik in de zetel zo een beetje lag te lezen, was ik aan het overpeinzen dat het wel eens wreed koud zou kunnen worden, deze winter. En ik vroeg mij af of de vloerkonvektor in de living nog wel werkte ...

Thermostaat opgezet : daar werd niet veel warm onder dat roostertje ... Eens op het electriciteitsplan gaan kijken in mijn nucleaire centrale : er was daar nog vanalles met potlood bijgeschreven ... En er stonden pijltjes van de ene zekering naar de andere ... Heel verwarrend allemaal.

Ah ! Was de vloerverwarming misschien verhuisd van de S20 naar de S18 ? S18 opgezet, thermostaat opgezet ... Ja, 't was precies of die vloerkonvektor toch een beetje warm werd ... Langs de andere kant : wie weet is die konvektor wel kapot. 't Is toch al zo een oud spul ...

Bon, 't vroor nu nog niet. Als puntje bij paaltje kwam - of als sneeuwvlokje bij ijskristalletje zou komen - dan zou ik het nog wel eens onderzoeken.

En toen kreeg ik plots die energie-opstoot en ging ik de living schilderen. Omdat ik de vloer vol plastic gelegd had, heb ik die S18 voor alle zekerheid toch maar weer uitgeschakeld. 't Zou een beetje stom zijn dat die konvektor zou staan warmen onder die plastic, niet ?

Ondertussen heeft er gans de week nog geen verwarming opgestaan in de living. Ah neeeeeen ! De thermostaat zit afgeplakt onder een stuk krantenpapier. Bijgevolg "voelt" dat toestel nu ook niet hoe koud het wel wordt in de woonkamer. Maar gisterenavond had ik het zelf een beetje frisjes. Ik maakte een gaatje in het krantenpapier en zette de thermostaat aan. Ondertussen was ik een lekkere Dr. Oetker pizza aan 't verorberen ...

Na vijf minuten echter, viel het mij op dat er een luchtje in de living hing : een beetje muf ... Ik dacht nog, dat komt door al die plastic op de grond en door al die kranten waarmee ik stopkontakten en plinten afgeplakt had. Maar dan kwam er ook nog een brandluchtje bij ... Toen flitste het door mijn brein : "De vloerkonvektor !"

En ja hoor ! Er is helemaal niets mis met die verwarming. De plastic die erop lag was netjes gesmolten en kleefde aan het rooster als een stuk kauwgom aan een bioscoopzeteltje ... Ik heb de thermostaat afgezet en zo goed mogelijk de plastic losgetrokken en opzij gelegd. Mijn eetlust was echter voorbij : de stank die in de living hing was niet te harden !

En hier volgt dan een goed raad van tante Meut : niet beginnen krabben zolang de plastic zich nog in verhitte en gesmolten toestand bevindt ! Ik heb eens een plastic zak aan een hete kookplaat zien kleven. Die eraf willen krabben, gaf alleen maar lelijke krassen in de kookplaat. Maar toen het ganse boeltje afgekoeld was, kon je de plastic er zo weer afhalen !

En inderdaad, toen de vloerkonvektor afgekoeld was, kon ik het stuk gesmolten plastic gewoon van het rooster pellen ...

Ik zal maar een beetje doorschilderen, zeker ? Dat al die rommel zo snel mogelijk uit mijn living verdwenen is ...

maandag, oktober 20, 2003

Eerst even de zin opschrijven die ik uit een droom van vrijdag op zaterdag onthouden heb :
"The timesheet company fired us electronically". Vraag er mij verder niets over ... ik weet helemaal niet meer waar de droom over ging ! Ik weet alleen dat "iemand" deze zin tegen mij gezegd heeft ... Nu ben ik natuurlijk curieus om te weten WIE die "timesheet company" is en HOE je iemand "electronically fired". Inderdaad, ik heb vrijdag timesheets ingebracht in het systeem. Dus het zal daar wel iets mee te maken hebben. Maar bij mijn weten werd er niemand ontslagen ... en zeker niet electronisch ... !

En dan nu, dames en heren ... ik ben de living beginnen schilderen !
Nadat ik zaterdag boodschappen gedaan had en bij Jet de banden van mijn bolleke had opgepompt, lag ik met de Humo in de zetel en plots kreeg ik het. Waarom zou ik de living niet eens schilderen ? Met dit plan loop ik al een tijdje rond en zodoende had ik al grondverf en "Coquille" gekocht. Maar 't was er dus nog niet echt van gekomen.

Zaterdag heb ik dan een hoek in de living vrijgemaakt (zetel en muziekinstallatie van de muur weggetrokken) en ben ik alles bijeen gaan zoeken : verf, penseel, rol, plastiek om op de grond te leggen, afplaktape ... Eén klein probleempje deed zich echter voor : ik had zo geen bak meer om de verf in te doen en er dan de rol in te zetten ! Even dacht ik het met een plastieken afwaskommetje te proberen maar dan besloot ik om in de Oudstrijderslaan om assistentie te gaan. En, ja hoor, daar konden ze mij een bakje met bijbehorend rooster bezorgen.

De rest van de zaterdag heb ik alles afgeplakt, nageltjes uit de muur gehaald, muren afgeborsteld. Kortom, zaterdagavond stond alles klaar om er zondagmorgen met goede moed aan te beginnen. Maar ... zaterdagavond had ik afgesproken om met mijn collega te gaan eten. Daarvan ben ik (in MIJN terminologie) nogal laat thuisgekomen. Het was middernacht toen ik in bed kroop. En ik heb doorgeslapen tot ik zondagochtend gewekt werd door ... "Tok ! Tok ! Tok !" Jawel, mijn persoonlijke wekdienst : Meneerke Koolmees die waarschijnlijk gemerkt had dat ik mij aan het overslapen was en die lustig op het venstertje naast de voordeur zat te tikken.

En dan kon het geklieder beginnen. Ik moet zeggen : aangezien ik nog nooit met een rol geschilderd heb, is dat heel goed gegaan ! Het was wel even zoeken om de verf op de juiste manier te verdunnen. En om genoeg (niet te veel of te weinig) verf aan die rol te krijgen. Daarom ben ik zo blij dat ik eerst grondverf op het behangpapier gezet heb : de ideale manier om wat te oefenen !

Twee grondlagen heb ik moeten aanbrengen om alles gedekt te krijgen. Maar het resultaat mag gezien worden ! Ik ben ook heel blij dat ik besloten heb om op het behangpapier te verven : nu blijf je een "struktuur" zien. En da's toch heel wat anders dan zo een effen platte muur ...

Ik heb wel veel meer verf verbruikt dan ze op de verpakking schreven. Dus, eer ik nu met de Coquille begin, moet ik zeker nog een potje gaan bijhalen. En zo ben ik van plan muur per muur in een nieuw jasje te steken. Ik realiseer mij nu wel dat er geen weg meer terug is. Of ik het nu beu word of niet (ik ken mijn eigen zo een beetje), ik MOET nu verder schilderen ... tot ik helemaal rond ben !

Dat wordt natuurlijk nog een hele verhuis. Maar ik heb alles al uitgedokterd : als ik de kasten leegmaak (waar ga ik ondertussen met al die rommel naartoe ?) kan ik ze gemakkelijk zelf van de muur wegtrekken. Alleen met de piano zie ik het niet zo zitten. Maar ook daar heb ik al een oplossing voor : als 't moet schilder ik er gewoon rond !