donderdag, juni 25, 2020

Marter

Net mijn laatste sigaretje van de dag opgestoken. 
Eerst zie ik een poes paraderen op de stoep. Zij neemt de overdekte inrit hiernaast.

Dan zie ik uit mijn ooghoek "iets" de straat oversteken en onder de geparkeerde auto's verdwijnen. Wat was dat ? Het antwoord laat niet lang op zich wachten. Plots hoor ik een luid "getaffel" onder een van de auto's. En dat gaat maar door, rommel-de-rommel-de-bommel. Ik begin "kss, kss, kss"-geluiden te maken. Maar het lawaai onder de auto is blijkbaar te luid en ik word niet gehoord. Tot het wat stiller wordt. Ik doe nog enkele keren flink "kss, kss, kss" en ja hoor ! Mijnheerke Marter komt onder de auto uit, kijkt even rond en verdwijnt richting Bosstraat.

Ik weet het : "kss, kss, kss" is misschien wat flauwtjes. Maar ik ga hier om elf uur 's avonds toch niet als een idioot staan roepen op mijn balkon, toch ?


maandag, juni 22, 2020

Postbode in corona-tijden

Vanmorgen rijdt een bestelwagentje van de post door de straat. Die brengt aangetekende brieven en pakjes, denk ik.

Maar ... Postbode, wat doe je nu ? Terwijl hij voorbij rijdt, zie ik dat hij een kaartje in de mond heeft ! (ik dacht nog : die houdt zijn mondmasker klaar voor straks, maar neen, het is dus een kaartje)

Hopelijk is dit het niet-afleveringsbericht van een zending die hij net wél heeft kunnen afgeven. En anders hoop ik dat de mensen, voor wie deze zending bestemd is, wél thuis zodat hij het kaartje niet in de brievenbus hoeft te steken.

Toch even nadenken, Postbode ?