zaterdag, maart 31, 2007

Vandaag heb ik van Yoplait, voor 25 eurocent LUCHT gekocht !

Ik was naar Delhaize geweest en 's zaterdags kijk ik daar altijd in de bak "vandaag te gebruiken". Meestal haal ik daar enkele bavarois of puddinkjes uit en heb ik zo dessertjes voor het weekend. Vandaag zat er o.a. een 4-pack Yoplait yoghourtjes met ananas in de aanbieding. Na mijn avondmaal van champignonflapjes met een rauw slaatje van witloof en worteltjes, dacht ik twee yoghourtjes naar binnen te spelen. Ik breek twee yoghourtjes af van het 4-pack en wat blijkt ... ? Eén van die potjes is leeg !!!! Potdicht en toch leeg ... A rato van 1 Euro voor 4 potjes heb ik dus voor 25 eurocent lucht gekocht ...

Maar niet getreurd. Want deze namiddag heeft mij toch nog enkele leuke dingen opgeleverd.

Mijn wasmand zat nogal vol. Tijd voor enkele machientjes, dus. En, kijk ! Wat zie ik daar op de plank tussen de wasverzachters staan ? Een staaltje Downy : vezel-lifting. "Gratis proefsachet voor 1 spoelbeurt". En ik die zo van mijn oren maak omdat ze mijn brievenbus meestal niet vinden als er gratis staaltjes uitgedeeld worden ... Maar zie, er zit zelfs nog een kortingsbon bij, voor ... 20 BF ... "geldig in België tot 31/3/2000" !!! Ik heb het staaltje "Actieve Friesheid" aan de kookwas (handdoeken, tafellakens) toegevoegd. Alles ruikt wel lekker. Of de vezels "gelift" zijn en mijn "badhanddoeken meer zullen absorberen" kan ik zo dadelijk nog niet vaststellen. Maar ik ben wel curieus of de rest zal uitkomen : "Vergemakkelijkt het strijken, soms zelfs minder wasgoed te strijken" ... !

En om dit alles te vieren, dacht ik een glaasje porto te nemen voor ik aan de champignonflapjes begon. Helaas, driewerf helaas : geen porto meer in huis. Maar ... ik heb laatst in de Makro wel witte Martini gekocht ! Ah, er staat zelfs nog een vroegere fles ... Zou die nog goed zijn ? Er staat geen vervaldatum op maar wel iets dat er als een fabricagecode uitziet : L.M-02274-15:55-2. Heeft er iemand enige idee hoe ik hieraan kan zien van wanneer deze fles dateert ? De Martini zag er een stuk donkerder uit dan die in de nieuwe fles maar de smaak viel al bij al goed mee.

Het is nu een uurtje geleden dat ik dat klutske uitgedronken heb en ... ik voel mij nog altijd goed ...