vrijdag, juli 13, 2001

Door een kleine misverstand met mijn eigen zelve, stond ik woensdagavond voor mijn voordeur en moest ik vaststellen dat dat niet de ingang van de Makro was ... Gisteren heb ik dat gecorrigeerd en heb de Makro volgende dingen afhandig gemaakt : enkele spelletjes voor ons kleinste kozzeke, kleppertjes "voor-tussen-den-teen", vier nieuwe boeken (Jane M. Auel), een smalle ronde brush-borstel, een haardroger en deodorant.
De deodorant stond op mijn lijstje. Allez, dat WAS eigenlijk mijn ganse lijstje ...
De haardroger stond in STER aanbieding en omdat mijn huidige haardroger alleen nog maar werkt als de filter eraf is, dacht ik zo : laat ons maar zorgen dat we er eentje in reserve hebben. Want okee, zonder filter werkt mijn warmeluchtblazertje nog maar die filter stond daar wel op voor een reden, hé ! Dus vermoed ik dat mijn huidige föhn geen lang leven meer beschoren zal zijn ...
De smalle ronde brush-borstel heb ik vanmorgen uitgeprobeerd : ik kan er niet beter mee overweg dan met een brede ronde brush-borstel. Hoe gaat dat aflopen met mijn "carréeke" dat ik aan het kweken ben ? Come and see : Meutje in de wind ... !
Jane M. Auel stond allang op mijn verlanglijstje en nu vind ik daar zomaar ineens de vier boeken in ene keer ! Hiermee heb ik nu wel leesvoer tot ... nieuwjaar ? 2005 ? mijn pensioen ? Ah jaaaa ! Ik heb ook nog turven 3, 4, 5 en 6 van Het Rad des Tijds in mijn boekenkast staan. En nummers 7, 8 en 9 staan ook nog op mijn verlanglijstje. Het Rad des Tijds zijn kastaars van bijna 800 bladzijden. Jane M. Auel houdt haar ook niet in als ze eens begint te schrijven (vierhonderd blz ?). Reken zelf dus maar uit hoe snel ik moet lezen om deze papieren vrienden nog tijdens mijn leven onder de knie te krijgen.
De kleppertjes "voor-tussen-den-teen" zijn grijze gevalletjes die je bijna neutraal zou kunnen noemen. Bijna, zeg ik wel want op elk sloefke staat er een reus van een ... margriet ! De bloem is in dezelfde kleur als de aanstekers. In de winkel heb ik dat eens bezien en gedacht : als ik thuiskom smijt ik die eraf. Jammer genoeg gaat mij dat niet lukken zonder de kleppertjes kapot te maken. Maar ... zo een pronte zomerse bloem, dat zal toch niet misstaan in het zuiderse Tenerife, niet ?
En dan heb ik nog "Wie is dit" en "Valkuil", beide in reisversie. Walter had mij aangeraden, als ik iets wou kopen voor kozzeke, dat het best een spelletje in reisversie zou zijn : zo weten we wat doen op het vliegtuig. En voor aan het zwembad heb ik dan nog een reuzenbij die water spuwt. Hoe gaan we kozzeke duidelijk maken dat die alleen aan het zwembad of thuis IN het bad mag spuwen ??? Volgens mij bezorg ik hiermee weer een stukje werkzekerheid aan de poetsvrouw in Diependaal ...
Enfin, de Makro lijkt mij hoe langer hoe meer een stuk therapie te worden voor als ik 'down' ben. En waarom niet, eigenlijk ? Het is misschien eens interessant om mijn aankopen met het tarief van een psycholoog te vergelijken ... Ik denk dat momenteel Makro nog altijd goedkoper uitkomt !

woensdag, juli 11, 2001

Vandaag weer een schitterende email conversatie zien langsvliegen ... Ik moet die jullie deelachtig maken ! (Neen, deelachtig is GEEN "tuinideeke" ! Het staat in Van Dale ...). Hier komt ie :
Koen : Babs en mezelve schrijven zich in voor de mosselen.
Walter : Mosselen? Gij leest geen gazetten zeker?
Lieve : Er zouden wel "hangmosselen" zijn maar 't schijnt dat die niet zo lekker zijn. Ik zou het echt niet weten en in feite trek ik het mij niet aan want ik eet er toch geen maar voor de echte mosseleter is het natuurlijk een ramp ! nog drie weken langer wachten !
Koen : Ik lees alleen HUMO en dan meestal enkel de strips met 'tettenman', en daar hangt ook altijd wel vanalles, maar zeker geen mosselen!
Zeg nu zelf : is dit niet prachtig ! Zo is dit toch weer een mooie dag geworden !
Gisteren zat er een prachtig postkaartje in de bus ! Eerlijk gezegd, dacht ik even dat ons kleinste kozzeke mij een kaartje gestuurd had. Maar neen, hoor ! Het kaartje is afkomstig uit Madagascar en staat vol met mooie kleurige tekeningetjes : Radio Antananarivôôô, een stoel (?), een ananas, een autobusje waarin het sikje van kozze peter duidelijk te herkennen is. Hopelijk gaat de Madagascar kick-off zaterdag door en krijg ik het ganse verhaal, niet alleen bij dit kaartje maar natuurlijk ook van de volledige reis ...
En wat zat er verder nog in de brievenbus ? Een kartonnen doosje van Johnson & Johnson/Gaba ... Nu verwacht ik een zendingetje van Whiskas (de Duitse site zit er wel mooi uit). Dat zit zo : eind juni vroeg Ann mij om eens te bellen naar een 0900 nummer om een gratis pakje Whiskas te krijgen. Ik heb er eentje besteld op mijn naam en op naam van Tante Wiske. (Ik dacht hier nog even dat 0900 nummer herhalen maar ik vind het niet meer, ook niet op het Web. De aktie is waarschijnlijk al gedaan ... Tussendoor geef ik, voor de kattenvrienden, toch snel even de weg naar de kattenpagina van Ik wil het en van Infotaria).
Maar ... terug naar het pakje dat ik in de brievenbus vond en waarvan ik vermoedde dat het kattensnoepjes zou bevatten ... Het was gericht aan "Juffrouw". Daar moet ik altijd even aan wennen ... (op mijn loonfiche wordt ik tegenwoordig ook zo aangesproken). Na openmaking van het doosje bleek het hier te gaan om een aktie van OB ... ! Er zaten enkele tampons in, een blitse opbergkoker die er uitziet als een dikke vulpen en een handig boekje : "Van meisje tot jonge vrouw".
Pfffrrrrtttt !!! Beste mensen van Johnson & Johnson : bedankt voor de complimenten en voor de nuttige informatie maar kijk toch maar even uw database na ... !

dinsdag, juli 10, 2001

Lachen ! Gieren !! Brullen !!!
Ik heb gisteren nogal gestoeft tegen mijn broertje dat ik de ganse tweede reeks flippo's van Pokémon op de kop had kunnen tikken voor ons kozzeke. "Is dat van Lays ?" vroeg 'em nog. "Neen, zomaar een pakje Pokémon flippo's, van nummer 26 tot en met 50, in de Colruyt, voor maar 49 frank !" gaf ik hem blinkend als wederwoord. "Pfff ! Allemaal zo in ene keer, da's toch niet plezant ?", merkte kozzeke's papa op. "Wel, ge kunt ze hem twee met ne keer geven, he", zei ik. "En ... tot nummer 50 ? Ja maar, er zijn maar 20 flippo's bijgekomen dus zouden ze maar tot 45 mogen gaan", sputterde de Pokémon specialist. "Neen, hoor ! Op het pakje staat van 26 tot en met 50 !", kon ik hem even verbaasd doen staan ... "Ah ... want ik heb maar blaadjes voor het mapje voor de volgende 20 flippo's". Dat vond ik een prachtige grap : het verzamelmapje zou te klein zijn en moeten uitgebreid worden ! "Ik breng ze morgenavond mee", beloofde ik nog. Dus, toen ik gisterenavond thuiskwam besloot ik de flippo's dadelijk klaar te leggen zodat ik ze vanavond zeker niet zou vergeten. Er lagen nog twee losse flippo's bij die ik van een snoepgrage zus gekregen had en ik dacht : "Ik zal die bij in dat zakje met die 25 andere flippo's steken." En dan zag ik het ... : ik heb gewoon nog een 'Aanvulling Flippomap, Speciaal voor 20 nieuwe Flippo's Evolutions' gekocht !!! Meut gebuisd voor het Pokémon-eksamen en terug naar af ... Ik zal dan maar zelf flippo's beginnen verzamelen, zeker ? Het mapje en flippo's nummers 34 en 40 heb ik al !

maandag, juli 09, 2001

"Meer" nog niet zo direkt ... "Plezanter" in alle geval :
Ik ga nu met een fles cognac naar Tante Wiske.
En gijlie ?