vrijdag, juli 13, 2007

Oy ! Ik kan weer multiprocessen in mijn keuken. Want ik heb een nieuwe kookplaat ! Maar eer het zover was ...

Het zat namelijk zo. Van mijn originele kookplaat - die nu toch alweer meer dan 20 jaar oud is - werkte eigenlijk alleen nog het kleine "snelle" kookplaatje en de grote "trage" kookplaat vooraan. De grote "zuinige" kookplaat achteraan ging haar eigen gangetje : die warmde op en koelde af gelijk ze het zelf wou. Daar kon ik echt niets meer op klaarmaken. En van het kleine "trage" kookplaatje achteraan, was de bedieningsknop afgebroken. De laatste tijd kookte ik dus eigenlijk alleen op een klein kookplaatje en werd het de hoogste tijd om naar een nieuw inbouwfornuis uit te zien.

Maar zo eenvoudig was dat echter niet ... Mijn "gat" (voor de kookplaat) is 47 cm diep en 57 cm breed. Aan die diepte valt niet te tornen : er kan echt geen half centimetertje meer bij. Jammer genoeg zijn alle kookplaten tegenwoordig echter 50, 51, 52 of meer centimeters diep. Op het internet had ik er nog eentje (1 !) van 47 cm gezien : een Zanussi. Tijdens mijn weekje verlof in juni heb ik echter vooral in de tuin gewerkt en was het er niet van gekomen om op kookplatenjacht te gaan.

Niet getreurd, de promotiegoden van Het Nieuwsblad zouden mij een handje helpen ...

Vorige week was er een promotie bij die krant : een digitaal cameraatje voor 50 Euro ! Als goede klant hoefde je zelfs geen punten te verzamelen en kon je op maandag 9 juli, met je kaart, een cameraatje bij Vandenborre gaan afhalen. Aangezien broertje zo een bevoorrechte klant is bij Het Nieuwsblad, en hij steeds alles in het werk stelt om Meutje zo goed mogelijk upgedated te houden waar het electronica en informatica betreft, nam ik maandag verlof en gingen we samen naar Vandenborre. Niet alleen voor het cameraatje maar ook om eens naar de kookplaten te kijken.

Wij komen bij Vandenborre in Korbeek-Lo en ... er staat daar een rij - 3 personen dik - langs de ganse gevel van het gebouw, zelfs tot achter de hoek ! OK, dat cameraatje konden we wel vergeten. Maar nu we toch hier waren, gingen we zeker eens naar de kookplaten kijken.

Met dank aan mijn Engelbewaarder : er stond 1 kookplaat in de winkel die 47 cm diep was ! Een Zanussi ! Daarvan hadden ze er nog eentje in voorraad ... De koop was snel gesloten en wij mochten aan de kassa al die camerajagers voorsteken. Op dat moment zegt broertje mij : "Zoudt ge geen cameraatje vragen ?". Ik verzamelde al mijn courage en vroeg : "Hebt ge nog veel camera's ?". "Ja, tamelijk wat", antwoordde de kassierster. Waarop broertje zonder aarzelen : "Kunt ge er voor ons eentje bijdoen ?". Lap, en een spiksplinternieuw cameraatje werd mijn eigendom ! Joepie !

Woensdag zijn schoonbroer en zusje dan mijn nieuwe kookplaat komen installeren en aansluiten. En gisteren heb ik voor de eerste keer weer zomaar op TWEE platen TEGELIJK gekookt !!!

Ik was wel nog efkes mis : nu hèb ik eindelijk een grote "zuinige" kookplaat die werkt. Maar ik heb toch de grote "trage" kookplaat vooraan gebruikt ... Zucht ... Die knoppen staan natuurlijk in een andere volgorde. Dat wordt nog even wennen ...