vrijdag, september 27, 2019

Eitjes koken

Morgen is het Kaarten bij Meutje. Dus vandaag : ballekeskoek bakken en eitjes koken voor de kaarters.

Eerste lading eitjes in de eierkoker : geen probleem. Ze laten schrikken in koud water, opnieuw zes eitjes in de koker zetten en ondertussen de ballekeskoek nog eens met saus overgieten en hem omdraaien. Eierkoker aan zetten, klokje op 15 minuten voor het vleesbroodje en wat patience gaan spelen want "a watched pot never boils".

Het kwartier is bijna om. Nog wat saus over de ballekeskoek gieten en goed luisteren naar de eierkoker. Ah jaaaa. Hij werkt nog goed maar de zoemer doet het niet meer. Als hij klaar is zegt hij kort "euh" in plaats van "euheuheuheuheuh".

De eieren zouden nu toch klaar moeten zijn. Ik heb geen "euh" gehoord en kijk dus eens onder het deksel. Het water is weg en de eitjes zijn bewasemd ?? Normaal zijn de eitjes droog als het water weggekookt is. Ik voel aan de eitjes : koud ! Als ik ze ronddraai op het aanrecht doen ze wibbel-wobbel, net als ongekookte eieren. De eierkoker voelt stikkeheet aan. OK, die heeft dus de geest gegeven. Sorry, man. Ge hebt mij vééééle jaren goed gediend ...

Ik zal de eitjes dan maar in een pannetje met water koken zeker ?

De ballekeskoek komt uit de pot op een schaal om af te koelen. Het water met de eitjes begint te koken : klokje zetten.

En plots : bliksem !!! Bij de laatste lading eieren had ik geen water in de eierkoker gedaan !!!!!

... geen commentaar ...