woensdag, juni 16, 2004

Nederland - Duitsland : 1 - 1, heb ik op de radio gehoord.
Wel, de stand in de verkeersergernis van deze ochtend is HAHAHA - GRRRRR : 1 - 1

Ik stond klaar om achterwaarts de oprit af te rijden maar kon mij nog niet in het verkeer begeven vanwege enkele auto's die zich vanaf de Tervuurse Steenweg naar de Coige begaven op de weghelft aan de overkant. Mijn wielen stonden al in de goot dus zal mijn koffertje al wel over de straat gehangen hebben, maar op deze weghelft kwam geen auto aan, dus wachtte ik rustig af. Twee vrachtwagens, een beetje spatie, een personenwagen en ... een grijze monovolume. In de verte zag ik de monovolume aanstalten maken om de personenwagen voorbij te steken. Tot hij mijn koffertje ontwaarde en zich wijselijk terugtrok in de "file", die de voorgeschreven snelheid van 70 km/u aanhield. Zodra de monovolume ter hoogte van mijn oprit kwam, hervatte hij zijn inhaalmaneuver en net voor het bochtenwerk van de Coige, waar je geen zicht meer hebt op het aankomende verkeer, lukte het hem om zowel de personenwagen als de twee vrachtwagens voorbij te steken ! Hij was misschien wel snel maar ik heb toch zijn nummerplaat gezien : HGE774. Jawel, dé HGE774 die mij een tijd geleden (ergens in de winter ?) al opgevallen was vanwege zijn zeer fantasierijk weggedrag. Eén punt dus voor HAHAHA. Ah jaaaa, door mijn schuld moet die monovolume zeker ... 10, wat zeg ik, misschien wel 20 seconden verloren hebben !!!

Aan het kerkhof in Moorsel stonden we met zijn allen aan te schuiven om naar Sterrebeek te gaan. Vanuit de andere richting kwam er een fietser aan (op de rijbaan, want er is daar geen fietspad) en achter die fietser reden twee wagens. Zij konden de fietser eigenlijk niet voorbij omdat er aan onze kant van de weg één lange file stond. Plots hoorde ik een claxon. Het was het rode autootje net achter de fietser en die begint de fietser doodleuk voorbij te steken ! Daarvoor moest hij wel de tweewieler de kant in rijden want, zoals gezegd, aan onze kant stonden ... juist. Dit "sympathieke" maneuver gebeurde ongeveer naast mij en dus kon ik die "lieve" chauffeur eens goed bekijken : een kale vetzak die foeterend en grommelend naar de fietser aan het kijken was (om te zien of hij 'em hàd ? of om te zien of hij 'em niet had ?). In mijn achteruitkijkspiegel zag ik de fietser nog een arm, met een hand, met (één of meer ?) vingers omhoogsteken. Klein detail : de fietser was een gekleurde medemens. En ja, de kale vetzak deed mij eerlijk gezegd denken aan een Blokker ...

En morgen is het de grote dag : Oma en Meutje gaan babysitten bij Dina en Luna, die ondertussen allebei serieuze dikkertjes aan het worden zijn ! ... Eens kijken, zou ik er al eentje laten vallen of meteen maar allebei ? ... Sorry, maar dat blijkt een traditie te zijn : Meutje heeft zo ongeveer alle kozzes en kozzinnekes wel eens laten "vallen" toen ze nog klein waren. En zie nu eens, hoe een flinke kerels en meiden het allemaal geworden zijn !!! ;-))))))))))))))))))))))))

maandag, juni 14, 2004

Zaterdag, bij Colruyt PIZZA's gehaald ! Neen, niet ongerust zijn : ze zitten veilig en wel in de vriezer, deze keer ... 't Was wel niet met volle goesting, dat ik deze keer pizza's gekocht heb. Die overdosis van vorige week laat zich nog voelen, geloof ik. Maar ja, ne mens moet toch iets om te eten in de vriezer zitten hebben, hé ?

Ik stond net aan de kassa, toen ik zag dat nogal wat mensen aan de uitgang bleven staan met hun kar : de regen kwam bij bakken uit de hemel neer. En toen het mijn beurt was om te betalen ... een KLOP ! ... en alle lichten gingen uit ! ... En dadelijk weer aan, oef ! Er werd gespeculeerd dat de bliksem waarschijnlijk ingeslagen was. Het duurde maar een minuutje om alle weegschalen en kassa's weer te laten opstarten. Chapeau voor de systemen bij Colruyt !

Thuis gekomen, stootte ik op een nieuw experiment in mijn koelkast. Voor de kaartavond in de Coige had ik o.a. Chaumes en Américan (of was het Martino ?) gekocht. Voor de goede orde heb ik de datum van de kaartavond nog eens opgezocht : 8 mei 2004. En kijk ! Helemaal achteraan in de koelkast lagen nog een restje Chaumes en Américain ! Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de Chaumes vanbinnen waarschijnlijk nog te doen zou zijn. Maar neen, ik heb het niet "proef"ondervindelijk uitgeprobeerd. Op de Américain echter zaten mooie groene en witte wattenschimmels en er zat zelfs een beige schijfjes-schimmel bij, die een beetje weghad van een mini-lintwormpje. Gelukkig bewoog er niets in het doosje. Ik heb alles goed ingepakt en in de vuilbak gegooid. Interessant, niet ? Zulke experimenten ... ? ;-)))))