vrijdag, januari 31, 2003

Vannacht had ik alle mogelijke scenario's voorbereid. Het ergste wat ik voorzag was : mijn bolleke uitgraven ! Mijn laarzen stonden reeds klaar (en ze staan nu in de wagen).

Kom ik vanochtend buiten : dat viel mee ! Er was geen sneeuw bijgevallen dus hoefde ik geen schop boven te halen. Maar ... van mijn autootje kreeg ik geen enkele deur open ! De sloten sprongen wel open maar alle deuren waren serieus vastgevroren. Ik heb aan alle vier eens flink getrokken en uiteindelijk heb ik, met de moed der wanhoop, één achterdeur opengekregen. Van daaruit heb ik de andere deuren dan maar opengeduwd. Er lag weer zo'n verschrikkelijk ijs op alle ruiten dat er niet gemakkelijk af te krabben valt. Maar eigenlijk hing er meer ijs aan de binnenkant van de auto ! Mijn tufke heeft dus lange tijd staan draaien, tot er warme lucht uit de blazers kwam. De ruitenwissers zijn nog altijd ijsklompjes waarmee niets te wissen valt ... Enfin, eindelijk was ik dan vertrekkensklaar. Ik reed achteruit naar de straat en keek achterom, om te zien of er geen verkeer aankwam. Zag ik daar de caoutchouch van één van mijn achterdeuren voor het venster hangen bengelen ! Zo goed en zo kwaad als het ging heb ik hem - in het donker - weer om de deur geduwd. Ik zal morgen bij klaarlichte dag de schade opnemen ...

Nóg een naweetje van het onweer van dinsdag ...
Zoals ik al zei, werd ik om 3:59 uur uit mijn slaap geschrikt door nog een stevige KABOEM ! Wel, woensdagmorgen was er verder niets aan de hand. Maar donderdagmorgen kwam er geen al te warm water uit de douche ! En ik kan u verzekeren : een lauwe douche in 't putteke van de winter ... Ik ken aangenamere dingen ! Maar nog een geluk dat de Meut niet van gisteren is : ik ben even in de electriciteitskast gaan kijken en, ja hoor ! Er was weer een snoodaard van een diff-o-jumpje uitgevallen ! Ik heb nu wel verschrikkelijk mooie plannen waarop ik kan zien welke "plomb" welke stroomkring bedient maar die diff-o-jumps staan er nergens op. Maar 't zal dat wel geweest zijn, want vanmorgen kwam er terug lekker heet water uit de douche ...



donderdag, januari 30, 2003

Vandaag is het Gedichtendag
Da's Ronde Peter zijne slag
Hij schrijft ze aan de lopende band
En publiceert ze dan in onze krant
"De Juiste Kaart" is daarvan de naam
't Is een blad met stijl, een blad met faam
De Kozzes zijn de redacteuren
Onze Webmastster zorgt voor het Internetgebeuren
Wil je iets kwijt, heb je iets te vertellen
Je kan hen steeds schrijven, mailen of bellen !


Vanochtend op StuBru was 't ook weer fijn
De aanzet was : "Glijden is een waar festijn"
Eentje zei : "Jammer van dat wit konijn"
Waarop een andere antwoordde in rijm
"Smeerlap, dat wit konijn was 't mijn !"
Ik kan wel geen SMS'je sturen
Maar 'k wil hier toch ook eens iets afvuren :
"Glijden is een waar festijn
Maar (wit) konijn met pruimen mag er ook wel zijn !"



woensdag, januari 29, 2003

W A W A S D A ? ? ?

Gisterenavond zit ik de ene helft van mijn avondlijk pizzaatje op te peuzelen. Plots hoor ik " Rommel de Bommel ..." Ik denk nog : "Waarmee is Buur Boer nu aan het rondrijden ?" en ga door het venster van mijn bureau kijken. Ik trek het gordijn opzij en wordt ge-"FLITS !"-t dat het niet mooi meer is ! O.K. Onweer. Moet kunnen. Terug in de living zet ik de radio een ietsje luider en smul verder aan die eerste helft van mijn pizza. Ondertussen rommeldebommelt het buiten maar verder, met af en toe al eens een flinke DOEF ! ertussen.

Maar dan : "K A B O E M ! ! !" ... De radio valt uit en ik kijk op van mijn bord, half verwachtend in de kamer een lichtbol te zien rondtollen. Ik snuif ook even diep maar neen, ik kan geen zwavelgeur bespeuren. Ik kijk naar buiten om te zien of er bij de buren wat te beleven valt : er woedt een ware sneeuwstorm en op de grond ligt al een dik wit tapijt. Maar in het labo en bij Buur Bob ziet alles er normaal uit. Een blik in de electriciteitskast leert mij dat er twee diff-o-jumpen uitgevallen zijn. Ik ga op inspectie naar de bovenverdieping want ik ben er niet gerust in. Oef ! Nergens een gat in het dak. Opgelucht werk ik het laatste stukje van de eerste helft van mijn pizza naar binnen. In de tweede helft heb ik plots geen trek meer ... Daarom moest ik eerder nog denken, toen het onweer begon : "Jezuke, zijt gij nu boos omdat ik weer aan 't vreten ben ?" Ah jaaaa ! Want ik heb de laatste dagen besloten om dringend iets aan mijn gewicht te doen : mijn rug- en (afgestorven) buikspieren houden het namelijk niet meer ...

Wat nu gedaan met de electriciteit ? Mag ik die jumpjes zo maar terug opzetten ? Het is immers nog steeds vreselijk aan het donderen en bliksemen ! Welnu, als ik met vragen zitten over de elektra, ken ik slechts één adres : schoonbroer Coike Boike Elentrik ! Ik bel naar de Oudstrijderslaan en ondertussen zie ik dat bij Buur Bunker het ganse huis donker is. Heeft hij de volle laag gekregen ? Terwijl ik met Cois bel, gaat het licht in de kelderverdieping van de bunker aan en zie ik buurman daar rondlopen. Schoonbroer laat mij weten dat ik gerust alles wat uitgevallen is weer mag opzetten. Helaas geeft mijn radio alleen maar geruis : de kabel zal waarschijnlijk ook uitgevallen zijn.

Dan maar een CeeDeetje opgezet. Met CD 2 van Luchtgitaar op volle kracht - want het flitst en rommelt buiten vrolijk verder - vul ik enkele kruiswoordpuzzels in. Een half uurtje later stel ik vast dat Buur Bunker zijn woonst ook weer van licht voorzien heeft.

Om 3:59 schrik ik wakker van weer een vreselijke "KABOEM !". Ik blijf een beetje door het venster kijken maar zie nergens nog een bliksem en ik hoor ook geen donder meer. Was dit nog een kleine nawee van het onweer ... ?

-.,,.-*°°*-.,,.-*°°*-.,,.-*°°*-.,,.-

En, dames en heren, de Meut heeft er aan gedacht om het recept voor Fijne Wafeltjes mee te brengen ! Vanaf nu te raadplegen op Wat Schaft de Pot ?

-.,,.-*°°*-.,,.-*°°*-.,,.-*°°*-.,,.-

Gisteren hebben Peter en ik onze mailing naar het Mass Post Centrum van Leuven 1 gebracht. Het spijt mij u te moeten melden dat we niet geslaagd zijn voor ons toelatingsexamen ... Het begon al toen ik aan de verkeerde kant van de toonbank ging staan. De dame vroeg wat wij kwamen doen. En toen ik zei dat wij een mailing brachten, antwoordde zij : "Dan moet ge wel hier komen staan !" (aan de RECHTER kant van de toonbank - en ik stond aan de linkerkant !) De meneer aan de loskade was een stoere bink met een reuzensnor. Eigenlijk wel een beetje mijn type, moet ik toegeven. Hij was degene die ik de vorige dag aan de telefoon had. Hij wees ons op enkele "schoonheidsfoutjes" (sic) die we gemaakt hadden en ik ben ervan overtuigd dat onze volgende mailing perfect zal zijn !

-.,,.-*°°*-.,,.-*°°*-.,,.-*°°*-.,,.-

Uw Meutje is 1.098.030 USD waard ! Dat kan je laten narekenen op Human For Sale. Volgens hun statistieken zit ik daarmee beneden het gemiddelde (1.682.899 USD). Maar als je dan bekijkt wat er ingevuld werd (een meisje van 13 met een Bachelors Degree ???) heb ik zo mijn twijfels over dat gemiddelde ... Mijn nazaten moeten dus maar gewoon onthouden hoeveel ik waard ben. Ik vermoed echter dat die prijs zal zakken naargelang ik (nog) ouder word. Ik had eigenlijk kunnen laten berekenen hoeveel mijn waarde nog zal zijn binnen ... vijf jaar, bijvoorbeeld. Dat ik daar nu niet aan gedacht heb, zie !

En, terwijl ik de mail met het resultaat van hogervermelde test ging lezen bij Hotmail, vond ik daar in mijn Inbox iemand die mij wou vertellen "How to increase that member 1 - 3 inches" !?! ('t Is namelijk bij Hotmail dat ik de meest onmogelijke junk binnenkrijg). ... Hoe ben ik nu weer op zulke lijst terecht gekomen ... ???



dinsdag, januari 28, 2003

Testje :

:@)

Testje mislukt ... :-(
Hee sè sè, dau sè sè ! Ik heb mijn papiertje meegebracht ... !

Over de kwis, dus ...

DE VROUWEN HEBBEN GEWONNEN !!! Miserie op Tafel (Lieve, Ann, Katty en Meutje) zaten aan tafel nummer 41 en zij eindigden 41ste (op 82 tafels - net in het midden !) met 112 punten op 200. Niet gebuisd ! Miserie onder Tafel (Cois, Walter, Gert en Wim) zaten aan tafel nummer 55 en eindigden NA ons (ik weet niet juist meer de hoeveelste maar 't was niet de 55ste) met een stuk of 94 punten. CSK zal hun kwis dan toch een ietsje gemakkelijker gemaakt hebben, zeker ? Vorige keer heb ik mij er heel erg verveeld : al die vragen zeiden mij in totaal NIETS. Da's niet plezant, dat kan ik u verzekeren. Ik stond er dus een beetje stom van dat ik deze keer WEL op verschillende vragen kon antwoorden. En dat maakt het allemaal véél aangenamer, hoor !

De spinnetjes ...

Zondagochtend word ik wakker, ik leg het bed open en wat zien-ik ? Een plat spinnenlijfje, enkele bloeddruppeltjes op het laken en hier en daar nog een stukje spinnenpoot. Mijn eerste reactie : grrrrèzzel ! Er zat een spin in mijn bed ! Maar dan dacht ik : ocharme, hoe moet dat zijn, zo aan uw einde komen ? Zoek je in het donker een knus plaatsje om een beetje te slapen. Krul je jezelf lekker in een bolletje om leuke dromen te hebben. Komt daar midden in de nacht een pletwals over je heen gerold en word je 's morgens niet meer wakker ! ... Awel, als mijn tijd gekomen is zou ik ook wel zo willen gaan, zie ... !

Zondag was het wafelenbak in de Coige. Ik heb nog maar eens geprobeerd om van die "mushi" wafeltjes te maken met mijn hartjesvormig wafelijzer. In mijn kookboek gebruikten ze nochtans hetzelfde wafelijzer als ik en de wafeltjes op de foto zagen er heerlijk uit. Helaas, de wafeltjes die ik geproduceerd heb waren weliswaar zeer luchtig maar ook uiterst krokant ! Ik eet er elke dag eentje van en de rest zal naar de vogeltjes gaan, vrees ik. Volgend weekend gebruik ik het fijne-wafeltjes-recept van Katty. We zullen eens zien wat dàt geeft ... En als ik het niet vergeet (!) zet ik Katty's recept ook op Wat Schaft de Pot ?

En dan nu ... Het PRIOR-moment !!!
Even de historiek schetsen : op 22 januari gaf ik om zes uur 's avonds aan de postbode 10 met een priorzegel gefrankeerde omslagen met bestemmingen Merelbeke, Deinze, Sint Niklaas, Pellenberg, Herent, Erps-Kwerps en Kortenberg. Alle brieven werden op 23 januari in de daartoe bestemde brievenbussen gestoken. Proficiat Tante Pos !!! Behalve Pellenberg, die kwam toe op 24 januari. En Tante Wiske heeft mij (nog altijd) geen mail gestuurd om te zeggen of ze haar briefje goed ontvangen heeft ... Reactie van Walter : Hoes ? Leest die dan niet alle dagen haar email ??? ;-)

Meer spinnenweetjes.
Als Meutje een spin ziet, volgen er twee reacties :
1) "Eikes !" En ze (Meutje) springt een gat in de lucht en maakt zich uit de voeten.
2) Met een klein hartje komt ze (Meutje) terug en zet "Pets !" een stevig geschoeide voet op de spin.
Zo heb ik zondag voor de derde keer dezelfde spin platgetrapt in de garage. 't Is nogal een grote, met een dik vet lijf van minstens 1 cm diameter. Telkens ik ze zie liggen roep ik "Eikes !" en trap erop "Pets !". De spin blijft dan aan mijn schoen plakken en ik schud ze er een beetje verder af. Aangezien dit zich in de garage afspeelt, laat ik het kadaver liggen waar het ligt. Met als gevolg dat ik een volgende keer weer hetzelfde doe : "Eikes !" en "Pets !". Drie keer heb ik nu al hetzelfde beest platgetrapt. 't Wordt misschien tijd dat ik ze eens bijeenveeg en ik de vuilbak kieper ...

De laatste loodjes ...

Zondag heb ik nog maar eens mijn kruiskessteekhandwerkje ter hand genomen. Ik geloof dat ik ongeveer drie jaar geleden aan dit "project" begonnen ben : twee kussen met bloemen erop, 't ene is een "negatief" van het andere. 't Moet echter gezegd dat dit vooral winterwerk is. Deze keer heb ik er twee rijen van afgemaakt ! Statistiekje : 1 rij is 208 kruisjes en daar ben ik gemakkelijk een half uurtje mee bezig. Nog te doen : 3 rijen van 168 kruisjes (dit zijn onvolledige rijen want er zit nog "tekening" in) en 4 volledige rijen (de buitenrand) van 208 kruisjes. Met andere woorden, nog een kleine vier uurtjes en dan is eindelijk ook het tweede kussen af ! Dan kan ik beide kussens afwerken, dichtnaaien, opvullen en in de zetel tentoonstellen ... ! Ik zal Lieve een foto laten maken en die bij op de "Sofa" (toepasselijk, niet ?) publiceren. Ondertussen : "Allez Meut, nog even doorbijten !"

maandag, januari 27, 2003

Ik had gisteren nochtans een papiertje klaargemaakt met enkele onderwerpen waarover ik mijn lezertjes vandaag zou kunnen onderhouden :
- de kwis
- de spinnetjes
- en nog iets ...
- en nog iets anders ...

Maar u raadt het natuurlijk al : het papiertje ligt (nog steeds) in de keuken !

Geeft niet. Ik had vandaag toch geen tijd om verhaaltjes te vertellen. We hebben onze mailing ineen gestoken. Peter had vorige week de enveloppen gevuld. Vandaag hebben we ze gesorteerd (per ... juist ... sorteercentrum), in pakjes samengebonden, de koordjes terug doorgeknipt omdat we tot de vaststelling kwamen dat we de omslagen nog niet gefrankeerd hadden (!), gefrankeerd dan maar, terug in pakjes samengebonden ... Daar kan toch nogal wat werk in kruipen hé, in zo een mailing ? De 2000 omslagen liggen hier nu in stapels klaar. Morgenochtend brengen we het hele geval naar Leuven 1 ... als we dat vinden ... En dan maar hopen dat ze daar tevreden zijn over ons werk en niet teveel aanmerkingen hebben. Stel u nu twee minuten voor dat er iets niet met de goesting is van de Mass Post mensen ! Neen, ik mag er niet aan denken ... Dan doe ik vannacht geen oog dicht !

Anderzijds, als ze onze mailing aannemen zonder morren, kunnen Peter en ik tegelijk misschien solliciteren bij De Post ?!?

Voor ik het vergeet ... GROOT NIEUWS !!!
Vandaag geen drup Cola Light gedronken !