vrijdag, juni 15, 2001

Dag beste schermleeskindertjes. Vandaag gaat het niet goed met de Meut. Ik heb gisterenavond serieuze keelpijn gekregen en dat is nog niet beter. Tijd dus om morgen eens een bezoekje te brengen aan de apotheker ! En dat komt goed uit want ik moet toch "met mijn benen naar Kortenberg". Verder heb ik mij laten vertellen dat het dit weekend gaat regenen. Van terras schilderen zal dus niets in huis komen. Maar niet getreurd. Ik heb vorige week 5 kilo appelsienen gekocht. Ik begin het weekend dus met die allemaal te persen en, nadat mijn benen onder handen genomen zijn, prop ik mij vol met wat ik van de apotheker meegebracht heb en kruip ik terug onder de wol, mij alleen af en toe eens in vertikale positie begevende om appelsiensap te drinken. Een van de gevolgen hiervan zou kunnen zijn dat ik maandag het grootste deel van de dag op het toilet doorbreng, bezig met het schilderen van de pot. Maar dat zien we maandag dan wel weer ...
Hoewel ik een wattenkop heb, heb ik mij daarnet toch even de bedenking gemaakt : hoe heten de inwoners van Madagascar ? Ik weet zeker dat dat op het Net te vinden zal zijn maar daar heb ik nu de energie niet voor. Ik besloot dus dat het Madagurken moeten zijn. Ik vind dat een heel mooie naam !
Ik ben nog vlug eens naar het weer in Madagascar gaan kijken. Is dat nu niet kretelijk ? Zondag, maandag, dinsdag : stralend weer ! En wat geven ze voor woensdag ? Weeral dikke vette wolken ! Tegen donderdag moeten die wel weg zijn, he ! Hoe gaan ze dat doen ?
En dat die andere Globetrotters zaterdag naar Roemenie vertrekken ! Wanneer is het aan mij ? Ah ja, nog ... 42 keren slapen !

donderdag, juni 14, 2001

AAAARRRGGHHHH ! Writer's Block ! De angst voor het Witte Blad ! Is er nu echt niets gebeurd vandaag ? ... Neen, dus. Geen konijntjes zien spelen op het gras. Geen limousines langsgekomen op de ring. Geen brandalarmoefening gehouden. Ik heb nog wel een paar wijze spreuken gevonden. Laten we het daar dan maar mee doen :
- Iedereen heeft recht op mijn mening.
- Wees lief voor rokers, elke sigaret kan hun laatste zijn.
- Zelfs een kapotte klok geeft tweemaal per dag de juiste tijd aan.
- Gekheid is erfelijk : je krijgt het van je kinderen.
Wie kent deze nog ?
- Het plakt en 't zingt ? ... Velpon John.
- Het is geel en 't zingt ? ... Banana Mouskouri.
- Het is geel en grijs, 't weegt 50 kilo en 't vliegt ? ... Een kanariepietje met een zak cement op zijn rug.
- Grijs fluweel op rood metaal en 't zit in den hof ? ... Een mol op een rood fietske.
- Hoe weet ge of er een mol in uwen hof zit ? ... Als er een rood fietske tegen de haag staat.
- Wat doet een mol als het regent ? ... Zijn fietske binnen zetten.
Deze zijn wat recenter :
- Het is wit en 't staat in de hoek ? ... Een stoute frigo.
- Het is groen en het weegt niet veel ? ... Lichtgroen.
Allez, da's nu goed voor ene keer maar dat moet hier geen moppenpagina worden, he !

woensdag, juni 13, 2001

Oef ! Mail ontvangen uit Madagascar : alles is er O.K. En ze spreken alleen maar van "kleine" beestjes. Van krokodillen moeten we dus blijkbaar (nog) niet wakker liggen ... "Hopelijk trekken de wolken weg" : wel, die hebben nog exact 8 dagen om hun biezen te pakken. Tiens, kan ik niet ergens gaan kijken wat de weersverwachtingen zijn in Madagascar ? Ahaaaa ! Op www.weeronline.nl kan ik kijken tot maandag 18 juni en dan zijn de wolken in het zuiden helemaal weg ! Dat moet ik in 't oog houden.
Verder was het hier weer een gewoon dagje. Daarnet had ik een conference call met o.a. mijn amerikaanse vrienden. En net op dat moment zoefde Mrs Bush hier op de autostrade voorbij. Ze kwam waarschijnlijk terug van Leuven waar ze met Tobback op kroegentocht geweest is. Dus, ik zeg tegen mijn collega's : "Weet ge wie hier net voorbij rijdt ? Mrs Bush !" ... They were not impressed ... Hoe zou dat nu toch komen ? Weten ze misschien niet dat hunne "prez" hier aan 't rondtoeren is, Madonna achterna ? Of misschien doen ze alsof ze die mens niet kennen. Dat kan ook natuurlijk. Hoe zoudt ge zelf zijn ?

dinsdag, juni 12, 2001

Het Nieuws, zoals vanochtend gehoord op de radio :
- Er is sterk vertraagd verkeer op de N2 Leuven-Brussel vanwege een manifestatie ter hoogte van de Stationsstraat in Kortenberg. (Voor meer informatie schakelen we over naar onze reporter in de Oudstrijderslaan. "En, Lieve, wat is er te doen in de Statiestraat ?")
- Vannacht brak er brand uit in een petrochemiebedrijf in de Antwerpse haven. (Geen idee bij wie het gebeurd is maar 't was niet erg ...)
- Bush zei 3 keer 'um, vooraleer Belgium eruit kwam. (En gisteren heb ik ook ergens gehoord dat hij Brussel de "capital of NATO" noemde. Oh boy !)
- Kim Clijsters werd gevierd in Bree. Bla, bla, bla ... Kim Clijsters heeft verloren op Roland Garros. (noteer hier de fantastische logica : gevierd <-> verloren !) De familie Clijsters wou geen commentaar kwijt over de zaak van de verboden foto. (noteer hier dat tweede worden op Roland Garros geen nieuws meer is en dat er dan maar naar wat sensatie gepuurd wordt. (Jezusmarantejozef !)

maandag, juni 11, 2001

Wij hopen allemaal dat onze Avonturiers in Madagascar een Sybercafe vinden zodat ze hun mail kunnen lezen en ... misschien denken ze er ook aan om eens naar het Schrijvershoekje te komen kijken.
Lieve heeft haar kant van de kaartavond al doorgemaild. Dit is mijn verhaal.
Ik heb 1 keer mijn nieuwe strategie toegepast : ik ben miserie gegaan met een of andere blote boer. Normaal kan zoiets wel lukken, natuurlijk. Maar ... ik had genen afsteek ! Van de eerste slag speelden ze mij er dus binnen. In de eerste ronde verloor ik 112 fr. Dat is heel goed als ge weet dat ik maar 108 fr. van Walter verwijderd was. Helaas ! Driewerf helaas ! Walter verloor in de eerste ronde ook : -50 fr. Maar ik gaf niet op en deed dapper mijn best in de tweede ronde. 't Is te zeggen, zo fel moest ik mijn best niet doen : ik kreeg nogal eens blenskens en dan liefst in de combinatie drie-drie-drie-vier (van elke soort ongeveer evenveel, niks dat er uitsteekt, geen azen, geen prentjes, geen tweetjes). Ik kreeg ook wel mooie kaarten (in een of twee soorten) maar dan met 1 of geen troef erbij. Een keer heb ik nog overwogen om weer een mizerie te gaan. Pazzop : ik had nen afsteek, he ! Maar de rest was niet zo fraai : in koekens kon ik er niet aan maar daarbij had ik dan schoppendame met schoppen vijf en klaverendame met klaveren negen. Harten was troef en die had ik dus niet gekregen. Hiermee mizerie gaan ? Zelfs ik kon zien dat dat een beetje met het haar getrokken zou zijn. Ik heb het dus maar niet gedaan. Toch ging ik gestaag naar beneden. Ik denk dat ik zelfs in de buurt van min 80 geweest ben. Maar doordat er aan mijn tafel enthousiastelingen zaten die tijdens dubbel of driedubbel 't een en 't ander verloren, stond ik op een gegeven moment toch wel weer bij nul, zeker ! Afijn, eindresultaat van de tweede ronde : - 48 fr. Echter niet genoeg want Walter verloor ook nog een beetje. Ik heb de titel van hoofdsponsor dus niet gehaald en ben, gelijk ons Kimmeke, nipt tweede geworden.