dinsdag, april 27, 2004

De laatste weken is Sterrebeek te mijden ! Dat weten we allemaal. De Tramlaan ligt open en daardoor wringt het drukke verkeer, dat van overal komt en overal naartoe wil, zich moeizaam door de dorpskern.

Ik blijf echter den Eric - mijn krantenboer - trouw. Die mens zal al genoeg schade ondervinden aan het feit dat je momenteel niet meer tot vlak voor zijn winkel kan rijden. En dus doe ik eens per week de moeite om mij op het pleintje te parkeren en een eindje tot aan de krantenwinkel te wandelen.

Maar nu beginnen ze het de voetgangers ook al moeilijk te maken ! In dat straatje-van-één-auto waar ik te voet door moet, zijn ze namelijk aan het bouwen. En vanmorgen stond er een vrachtwagen dwars in dat straatje. Hoe was die daar geraakt, om te beginnen ? Ik kon er met geen mogelijkheid langs en heb mij dan tussen een andere camionnette en een tuinafsluiting gewrongen, ondertussen één of andere werfleider met de GSM aan het oor geplakt achteruit dwingend tot ik voorbij de werf was. 't Stond die meneer precies niet aan dat hij voor mij helemaal achteruit moest, alhoewel ik mij beleefd verontschuldigd heb.

Wat verder in dat straatje (dat nu dus maar 1 uitgang heeft, en die was geblokkeerd door die vrachtwagen) stonden twee BMW's : meneer en mevrouw lokale bewoners die naar hun werk wilden vertrekken. Beiden waren al uitgestapt om eens te gaan horen of ze al dan niet binnen afzienbare tijd zouden kunnen wegrijden.

Na een interessant gesprek met den Eric over telefoonkaarten en zo (neen, ik heb er nog GEEN gekocht !), kwam ik terug in het straatje en ... de BMW's en de vrachtwagen waren weg ! (Hoe was die vrachtwagen daar in 's hemelsnaam weer uitgeraakt ?)

Nog meer verkeersperikelen ...

Mijn linkerknie ligt in de vernieling. Volgens mij komt dat van het constant in de file staan : dan moet ik namelijk voortdurend mijn "embrayage" induwen. Dus besloot ik gisterenavond om ook maar weer Sterrebeek te vermijden en langs Ikea over Everberg naar huis te rijden. Mis poes ! Van aan Ikea stond het verkeer stil. Bleek dat er twee ongedurige chauffeurs op mekaar gezeten hadden aan de brug in Sterrebeek ... Het moet een serieuze klap geweest zijn want het rechtervoorwiel van de wagen op onze baan, stak zowat een halve meter schuin onder de chauffeurszetel en het wagentje dat uit de zoning kwam en op dat wiel ingereden was, zag er ook allerschattigst uit : snuit zogoed als helemaal weg.

Ik weet niet goed meer hoe dat nog verder moet met het verkeer ...

Thuis gekomen, ben ik gisteren wat op het terras in het zonnetje gaan zitten. Maar al gauw had ik door dat ik enkele vogeltjes stoorde die sinds vorige week iets van een nest proberen te bouwen op de TL lampen die onder het terras hangen. Ik had mij vorige week al afgevraagd waar toch al die kleine takjes vandaan kwamen waarmee mijn terras bezaaid was. Zaterdag, toen ik niet alleen de ruiten maar ook het terras een lenteschoonmaak heb gegeven, zag ik dan die poging-tot-nesten op de lampen ...

Bon, ik gisteren dan maar weer naar binnen. Breien ? Neen, mijn rug en elleboog waren nog niet hersteld van mijn brei-exploten van vorige week (twee mutsjes !). Weet je wat ? Ik zou lekker in bed op mijn ruggetje gaan liggen ! Samen met Dar'ian (Owlsight, deze keer) beleefde ik weer spannende avonturen met de Hawkbrothers. Tot ik een schitterende inval kreeg : waarom zou ik niet eens macaroni met kaassaus maken voor morgenmiddag ?

Zo gezegd, zo gedaan. De macaroni stond te koken, toen ik tot de vaststelling kwam dat ik helemaal geen kaas in huis had ! Damn ! Pffff .... Dan maar wat witloof en worteltjes gesneden, de ganse boel gestoofd en bij de macaroni gekapt. Ondertussen natuurlijk een glaasje wijn genuttigd, dat dadelijk naar mijn hoofd steeg vanwege niet meer gegeten sinds 's middags.

Daarna heb ik nog wat naar de poes gekeken die elke avond in mijn tuin op muisje komt jagen, toch nog enkele priemen gebreid aan mijn "kazzekein" en zo het uur van slapengaan tot 20u30 kunnen uitstellen. Dar'ian heeft mij echter niet lang meer kunnen boeien en van uiltjesspotten is er ook niets meer in huis gekomen ...