donderdag, december 05, 2002

't Loopt de laatste tijd een beetje fout met Meutje's afspraken ...

Zaterdag ging ik wat stappen in Kortenberg : geld uit de muur halen, gaan kijken of mijn vestje al genieuwkuisd was (het briefje lag nog in de auto die ik aan de kerk geparkeerd had, maar ik heb het vestje toch meegekregen !) en de bakker heb ik maar overgeslagen vanwege veel te veel volk in de winkel.

Daarna begaf ik mij naar de tandarts. Hij had mij een briefje geschreven : dat hij mij wou zien op zaterdag 30 november om 10.30 u. Omdat ik nooit goed kan uitrekenen hoelang ik er zal over doen om naar Aarschot te rijden, arriveerde ik daar ruim (en dan bedoel ik écht wel RUIM) op tijd. Ik stapte voor half tien uit mijn autootje, deed een klappeke met de zwerfpoezen die daar op de parking door de vriendelijke buurtbewoners gevoederd worden, en besloot een wandelingetje door Aarschot te maken. Awel, 't is daar schoon, in Aarschot ... !

Om vijf na tien stapte ik dan bij de tandarts binnen. De zoon kwam met een verbaasde blik in de wachtkamer kijken. Ik verontschuldigde mij en zei dat ik nog veel te vroeg was. Waarop hij, met vraagtekens in de ogen, vroeg om welk uur ik verondersteld was te komen. Ik stond namelijk niet in het afsprakenboek en pa was op cursus ... We hebben dan maar een nieuwe afspraak vastgelegd (ook in den boek !) voor binnen twee weken.

Daar heel mijn zaterdagse planning nu toch in de soep gedraaid was, ben ik bij Brantano maar een paar schoenen gaan kopen ... En daarna ging ik eens bij mijn zusje op bezoek. Die was alleen thuis want haar man en oudste zoon waren bij de jongste zoon dakvensters in de zolderverdieping aan het zetten. Toen wij daar zo een beetje zaten, dacht ik : laat ons eens naar de werken gaan kijken in Pellenberg. En dat was niet zo een slecht gedacht want, terwijl de mannen boven aan 't boren en zagen waren, hebben oma en de GrootMeut een ganse namiddag bij Noélys gebabysit. 't Is en 't blijft een dot van een kind ! Hoewel ik nu hoor dat ze enkele dagen in het ziekenhuis moet doorbrengen omdat ze wat maagprobleempjes heeft. Het arme sukkeltje ... En voor papa en mama moet dat ook niet plezant zijn, hun kindje enkele dagen te moeten missen ... Hopelijk komt het allemaal vlug in orde en kan Nootje snel weer het Loveld met haar aanwezigheid opvrolijken !

Voor woensdag (gisteren) had ik een halve dag verlof genomen, met weer een strak schema : om 8 uur autootje naar de garage, ondertussen naar de dokter, daarna naar de car-wash en dan naar de technische controle. Ik had het allemaal uitgerekend en dat was perfect te doen. Alleen ... had ik er geen rekening mee gehouden dat er die nacht, om 3.30, een ongeluk zou gebeuren op de E40 in Everberg ...

Ik vertrok thuis om 7.30. Tijd genoeg om 10 kilometer verder, ruim voor 8 uur bij de garage toe te komen, dacht ik ... Helaas, als de E40 gedurende 4 uren afgesloten wordt, loopt dat een ietsje anders ... Het was kwart voor negen toen ik de garagist goedemorgen wenste ! De lieve man wou mij absoluut verder helpen en vroeg of hij mijn autootje tot 's middags mocht houden. Waarom niet ? Ik moest toch naar de dokter en de rest van de voormiddag zou ik wel bij mijn zusje doorbrengen. Toch wel handig als je zus in het midden van je winkel- en andere -activiteiten woont, niet ?

Bij de dokter had ik meer geluk : er was slechts één wachtende voor mij. Het was alweer een jaar geleden dat ik nog met de dokter gesproken had en dus heeft ze flink wat tijd voor mij uitgetrokken : ik schat dat ze zeker 45 minuten met mij bezig geweest is ... ! En dat allemaal voor slechts 16 Euro ! Enfin, ik was weer goedgekeurd voor een jaartje en ik trakteerde mezelf op enkele koeken bij de bakker. Die ben ik bij mijn zus gaan opeten. Om twaalf uur stond mijn autootje - eveneens goedgekeurd voor dienst - bij de garage op mij te wachten.

Terug op kantoor merkte ik dat ik echt geen betere dag had kunnen kiezen om verlof te nemen : met het nieuwe #@!?&#?!!! systeem kon gisteren helemaal niet gewerkt worden ! En dat komt af en toe ook goed uit want ik heb echt nog wel wat anders te doen dan te stoeien met ESA ... !

Vanmorgen arriveerde ik om acht uur bij de technische controle en twintig minuutjes later reed ik alweer kantoorwaarts, met een blanko keuringsbewijs voor mijn bolleke op zak !

Het tij begint te keren, zou je kunnen zeggen. Zal het toch nog in orde komen met Meutje's afspraken en schema's ... ? Hopelijk wel, want straks begint ... de cadeautjesjacht !!! En dat is elke jaar ook nog een zeer spannende periode !

Het wordt nu echter afwachten of mijn afspraak van volgende zaterdag bij de kapper zonder problemen zal verlopen ... En 's avonds is er ook nog een uitje met Kozzinneke Ann (cinemaatje en snackje in Leuven) ! Ik hou iedereen in elk geval op de hoogte ... misschien in stukjes en brokjes en met soms wat lange tussenpozen, maar ik doe mijn best !

...

... Oeps ! ... Bijna vergeten : schoentje voor Sinterklaas niet vergeten te zetten, vanavond !!! ...