vrijdag, oktober 16, 2009

De natuur is mooi ... OK. Maar ...
Vanmorgen moest ik om 9 uur bij de kapper zijn. Om halfnegen wou ik vertrekken maar mijn autootje wilde niet starten ! Ik heb de kapper afgebeld en vroeg dan aan de garage of zij eens konden komen kijken.
Om negen uur was de garageman er al. Hij probeerde ook eens te starten en keek dan onder de motorkap. En ... daar haalde hij een stuk kabel uit van 20 cm lang en 1 cm dik : aan beide kanten was die kabel gewoonweg doorgeknaagd. De garageman wist dadelijk hoe laat het was : boommarters !
Wel, inderdaad. Twee weken geleden hebben ze in de garage al een nieuwe sensoreneenheid in mijn Kaatje moeten plaatsen (150 euro). Aan de kabels hadden ze venijnige knaagspoortjes waargenomen.
Omdat ik dacht dat het toen om muisjes ging, had ik muizenvergif gekocht. Ik heb er echter maar 1 zakje van uitgestrooid : ik kreeg het niet over mijn hart ... Dus, als er iemand muizenvergif nodig heeft : ik heb nog een volle doos staan ... :-(
Bon, niet gepanikeerd. Er zou een toestelletje bestaan dat ze onder de motorkap kunnen plaatsen en dat op regelmatige tijden een signaaltje uitzendt, zodat de knagertjes in hun ondeugende werk gestoord worden. Ondertussen ken ik de prijs van het apparaatje : 180 euro ...
En nu heb ik dus ook de bevestiging van de mysterieuze geluiden die ik op het dak hoor als ik 's avonds TV kijk of in mijn bed lig. Enkele collega's hadden mij al gezegd dat dat wel eens boommarters zouden kunnen zijn.
Bij deze dus : ik heb nu ook boommarters in mijn tuin !