maandag, juni 07, 2004

De meesjes zijn uitgevlogen !
Donderdag kwamen er twee meesjes op de voederplank zitten. Ik heb daar nog brood gestrooid (ik weet het : heel onpedagogisch maar ik had oud brood over en 't was niet genoeg om er een bodding van te maken ...). Het ene meesje pikte vrolijk rond in het brood. Het andere meesje zat op de kant wat te kijken. En dan stopte dat ene meesje een stukje brood in het bekje van de aan-de-kant-zitter. Wat later kwamen ze met zijn vieren tegelijk naar de voederplank. En dat waren volgens mij vier jonge meesjes. 't Was koddig om te zien hoe ze probeerden om eerst en vooral al op die voederplank te geraken. Het lukte niet al te best. Eentje had er echt wel moeite mee : eerst zat het op het dakje van de voederplank, dan op een takje aan de kant die dichtgemaakt is met plexi, dan zat het op de grond, dan ging het aan de andere kant weer omhoog. Enfin, 't is uiteindelijk toch bij zijn broertjes en zusjes geraakt. En dan waren ze daar met zijn vieren aan het rondpikken : de stukjes brood vlogen alle kanten op. Ze waren duidelijk nog aan het oefenen hoe je zoiets moet doen. En oefenen deden ze ! Vrijdagochtend toen ik in de keuken kwam, was de voederplank weer overbevolkt met de kleine meesjes en zaterdagochtend zaten ze er weer alle vier ... !

Marc's cryptokronkels.
Ik was wat achterop geraakt met de cryptogrammen in De Juiste Kaart. Maar dit weekend heb ik mijn schade ingehaald. Er zijn er wel moeilijke bij, hoor ! Maar ik heb het eerlijk gespeeld en ben NIET naar de oplossingen gaan kijken ...

Zaterdag heb ik de eerste twee slakken van het seizoen gepakt. En nog twee kleintjes, die ik eigenlijk had moeten teruggooien, mochten het visjes geweest zijn. Zoals gewoonlijk gingen de "gevangen" dan in de emmer en kregen ze dettol over zich heen (sorry !). Enkele uurtjes later zag ik echter dat de grootste slak (10 cm) het dettolbadje overleefd had. Nieuwsgierig kroop ze in de emmer rond. Ik heb ze laten doen en zondag was ze uit de emmer verdwenen ... Ik zeg maar zo : als je de "emmer-behandeling" overleeft, dan verdien je het om terug in de vrije natuur rond te kruipen ...

Nog zaterdag, was ik 's ochtends naar de Colruyt geweest. Ik moest daarna nog naar de Boekenberg en bracht daarom eerst de boodschappen naar huis. Na de Boekenberg ben ik bij Oma Lieve de kassa voor Noélys gaan afzetten. Eerst hebben Oma en ik even "winkeltje" gespeeld. Daarna heb ik Lieve nog enkele "leuke" computerspelletjes getoond. Zus zei nog : ge hebt toch geen diepvries bij, hé ? Fier antwoordde ik dat ik wel diepvries gekocht had maar dat ik eerst alles naar huis gebracht had.

In de namiddag ben ik bij Walter en Maarten umpire/ballenraapster gaan spelen tijdens hun cricketmatch. En 's avonds zijn we naar de kermis geweest ! Maarten is een kei in het blikken omvergooien, ballonnetjes stukschieten en eendjes vissen. En hij heeft zoveel prijzen gewonnen !!!

Zondagochtend, terwijl Maarten en Walter op het vliegtuig zaten, ben ik snel nog wat Lychnis gaan zaaien in Diependaal, daar waar ik zaterdag de netels verwijderd had. In het naar huis rijden, was ik aan het overleggen wat ik 's middags zou eten : paddestoelenomelet of ... pizza ?
En toen ik van de Tervuursesteenweg mijn straat inreed ging er een alarmbelletje rinkelen. Allez, belletje ... 't waren Toeters en Bellen en Zwaailichten en een heel concert SIRENES !!! P I Z Z A 's ??? !!! Ik had zaterdag vier diepvriespizza's gekocht in de Colruyt. Ik had ze zoals altijd, in die handige dikke diepvrieszak gestoken maar ik kon mij niet herinneren dat ik ze thuis in de vriezer gestoken had !!!
En, jawel hoor ! De pizza's zaten nog altijd in de diepvrieszak, in de koffer van mijn wagen ! Ik heb ze dan maar alle vier gebakken en zal nu de ganse week pizza eten ...

Dit is een bedenking die ik dit weekend gemaakt heb ...
Ik heb zeldzame spierpijnen : de zeldzame spieren die ik heb doen allemaal pijn ...

En, om af te sluiten nog even een "scoop" over Madam "M".
Voor Broer zijn Zoon ging halen, wou hij nog even afspreken met Ex. Want de vorige keer was zijn vliegtuig op een andere terminal toegekomen. En voor de vliegers onder u zal het duidelijk zijn dat "een andere terminal" in Heathrow niet zo evident is. De afspraak is echter dat Broer naar Grandma belt als hij Ex wil bereiken. Want Ex kan zich zogezegd geen GSM meer veroorloven ... Dus Broer belt Grandma en hoort dat dat nummer niet meer bestaat ?!? Uiteindelijk kan Broer Ex toch bereiken en zo verneemt hij dat Grandma een ander telefoonnummer genomen heeft omdat de reporters weer op vinkenslag liggen want ... Madam "M" is out on bail !
Dit is dan echt het LAATSTE nieuws over deze zaak. En dan bedoel ik niet het meest recente nieuws. Madam "M" is een groot meisje, ze kent ondertussen wel het klappen van de zweep. Dat zij in vrede verder moge leven ... Alhoewel, in "vrede", dat zal misschien nog niet voor direct zijn ...