donderdag, april 08, 2004

Woensdagavond 20.45 uur. Ik ga voor mezelf een handjevol snoep halen in de keuken en, terwijl ik het licht aansteek ... wie landt daar op een tak vlak voor het keukenvenster ? Ransje !

Ik doe snel het licht weer uit en blijf muisstil mijn bezoeker staan bewonderen. Hij kijkt speurend naar beneden, tussen de plantjes, want dààr zitten de muisjes. Ah jaaaa ! En ik kan het weten want het is dààr dat ik ze in de winter eten geef ... !

Gisterenmiddag heb ik op kantoor een Godzilla gevouwen ... Heel ingewikkeld maar toch te doen. Ik heb echter ondervonden dat je voor zulk preciziewerk wel degelijk speciaal origami papier nodig hebt. En het paasei heeft mij zijn geheim nog niet prijs gegeven maar ik heb er nog niet echt naar gezocht. Niet alleen de breedte van het papier maar ook de lengte spelen een rol, denk ik.

Aangezien ik mijn ruggetje nog wat aan het ontzien ben, zal er deze week geen paasei meer gevouwen worden, vrees ik ...

dinsdag, april 06, 2004

Gisteren een mooi boekje gevonden bij Lieve : Origami !

Er stonden eieren in en die wou ik wel eens proberen, nu Pasen in aantocht is. Mijn eerste poging leverde al dadelijk een pracht van een geel eitje op. Helaas heb ik het verknoeid door het met lijm aan mekaar te plakken. Het boekje zei : "Schuif het in mekaar of kleef beide helften aan elkaar". Dat schuiven zag ik niet zo zitten en dus door rijkelijk met de lijm rond te gaan, is het geheel een beetje scheefgetrokken. 't Is meer een ei van een kip met constipatie geworden ...

Dan maar een tweede poging gewaagd. Ik kreeg een pracht van een paars plooiwerkje ... dat bij het in mekaar zetten (op de goede en héél moeilijke manier !) echter de vorm van een appel had !

Hieruit concludeer ik dat de afmetingen van het papier heel belangrijk zijn. Dus moet ik nu proberen uit te zoeken wat de ideale ei-afmetingen zijn ...

't Is anders heel plezant, zo vanalles en nog wat uit papier te vouwen. Alleen moet ge er eens op tijd mee ophouden want anders wordt het nefast voor de schouders en het ruggetje. En die kan je niet zomaar met een paar duwtjes weer in de juiste "plooi" krijgen ... !

maandag, april 05, 2004

De laatste dagen was er, rond schemertijd, telkens groot merelalarm in de Coige. Dat zou kunnen wijzen op de aanwezigheid van een of ander uiltje ! Toch kon ik geen Steentje of Ransje bespeuren.

Tot ik zaterdagavond om kwart voor negen toevallig eens uit het keukenraam keek ... In een boom zat Ransje met een lekker hapje tussen de klauwtjes ! En smullen dat ie deed ! Ik ging naar boven om hem beter te kunnen zien vanuit het dakraam. Niet te doen : de lichten van de achterburen schenen mij in de ogen. Dan maar terug naar het keukenraam. Ooooo ! Ransje zat niet meer in de boom ... Misschien, als ik nu eens buiten ging kijken, zou ik hem dan terugvinden ? Ik kwam voorzichtig buiten op het terras en daar vloog Ransje weg uit het veld. Of hij zijn lekker hapje nog in de klauwen had, dat kon ik niet meer zien.

Uiltjes-kijken-tijd is dus weer aangebroken !

Zondag heb ik de Billi boekenkast gemonteerd, ze bij op de logeerkamer gezet, al enkele oudere boeken naar boven verhuisd en mijn nieuwe boeken in de living een plaatsje gegeven. Grote paniek : nu zie ik allemaal lege schappen. Help ! Ik heb te weinig boeken !!!

Weetje van de week : EURO briefjes strijk je best met de stand van het strijkijzer op het eerste bolletje ...

Nog een prettig week toegewenst !