donderdag, april 15, 2004

Moe ... moe ... moe ... ! Geen oog dicht gedaan vannacht ...

Vanaf kwart voor negen stond ik gisterenavond op uitkijk, in de hoop een glimp van Ransje op te vangen. 't Werd steeds maar donkerder en donkerder en tegen kwart na negen, toen ik niets meer kon onderscheiden tussen de takken van de bomen, ben ik dan maar met mijn uilenboekje (Owlflight) in bed gekropen.

Rond negen uur had ik echter vanuit mijn ooghoek autostoplichten gezien op de oprit van Buur Bob. Het duurde daar nogal lang eer alles weer rustig was en daarom dacht ik : "Die komen zeker thuis van vakantie en zijn alles aan het uitladen".

Terwijl Dar'ian zich in Owlflight probeerde in te burgeren bij de Hawkbrothers, werd ik om half tien opgeschrikt door een alarm. Het alarm van Buur Bob ! De sirene bleef maar gillen en op de gevel flitste een oranje licht aan en uit. Ik kon dit alarm moeilijk plaatsen aangezien ik dacht dat Gaby en Robert nog maar net weer thuis gekomen waren. Wat kon er gebeurd zijn ? Buur Boer kwam ook al eens op straat kijken maar daar was niets te zien en hij ging onverrichterzake terug naar binnen. De sirene viel uit maar het oranje knipperlicht bleef ... knipperen.

Toen kwam er een monovolume in volle vaart uit de richting van het dorp. Hij reed bij Buur Bob de oprit op en parkeerde zich achter het huis. Binnen ging het licht aan, het oranje knipperlicht ging uit, binnen ging het licht weer uit, en weer aan ... Ik had ondertussen mijn telefoon bij de hand, voor alle-valle-veur, nietwaar. Meneer-van-het-hondje van enkele huizen verder was ook al eens komen kijken maar ging terug naar huis, toen hij zag dat er een auto achter het huis stond. De zoon (die van de monovolume) van Buur Bob kwam op straat naar de voorgevel kijken, GSM in de hand.

En dan kwam er een andere wagen uit de richting van het dorp. Met gierende banden draaide die ook de oprit op en de andere zoon van Gaby en Robert ging ook het huis binnen. Weer lichten aan ... en lichten uit ... Beide mannen kwamen naar buiten en Zoon 1 ging eens tot bij Buur Boer maar die kon hem waarschijnlijk weinig vertellen. Beide zonen hebben daar nog wat staan ronddraaien en zijn toen weggereden. Voor mijzelf maakte ik de bedenking dat de stoplichten die ik rond negen uur gezien had, waarschijnlijk van één van de zonen waren ... Die komen tijdens de afwezigheid van hun ouders namelijk dagelijks eens langs.

Mijn nachtrust was er natuurlijk aan voor de moeite. In het donker heb ik gans de toer van mijn huisje gedaan, aan elk venster naar verdachte individus spiedend. Daarna ben ik, met het licht aan, weer in bed gekropen. De dekens echter NIET over mijn oren getrokken want ik wou het kunnen horen mocht er iemand aan een van mijn deurtjes zitten prutsen.

Na wat gelezen te hebben ging er om half twaalf wéér een alarm af. Ditmaal in de wijk achter het labo. Nu kon ik er wel helemaal naar fluiten ... ! Na een tiental minuten heb ik weer mijn befaamde uitkijkroutine in het donker uitgevoerd. Ook ditmaal zonder iets verdachts op te merken. Maar het licht is wel de ganse nacht blijven branden ... En zonder de dekens op mijn oren KAN IK NIET SLAPEN !!!

En daarom, beste Lezertjes, ben ik vandaag moe ... moe ... moe ... !

dinsdag, april 13, 2004

Ik heb een prachtig paasweekend achter de rug !

Het begon echter niet al te best. Zaterdag ben ik opgestaan met een koortsachtig gevoel : bibberen, zweten, alles deed pijn ... Maar dat heb ik opgelost door, na de afwas en de boodschappen, met een flinke pilletjescocktail weer in bed te kruipen. En zo ging het zondag al veel beter, dank u.

Zondag was het kaartdag in Merelbeke. 't Was eigenlijk kaartdag-plus ! De klokken hadden eieren gebracht en vooral Maarten en Noélys hebben hun best gedaan en veel eieren geraapt. Dan was er ook nog de 40ste huwelijksverjaardag van Paula en Jos : champagne ! En ik heb mooie kaarten gekregen tijdens het kaartspel. Ik heb in de tweede ronde wel dik verloren (126 punten) maar ik heb mij toch goed geamuseerd. Vooral na dat spelletje waar Wim vroeg en ik meeging en we welgeteld TWEE slagen haalden ! Toen heb ik mij moeten haasten dat ik op toilet zat, of ik had in mijn broek gedaan van 't lachen ...

Maandag was dan weer zo 'n extra verlofdag, waarmee ik nooit goed weet wat aan te vangen. De tuin riep om aandacht natuurlijk maar dat zag ik nog niet zo direct zitten. Dus, waarom niet eens de garage leegemaakt, helemaal gepoetst en terug gereorganiseerd ? Zo gezegd, zo gedaan. Toen ik alles uit de garage buiten gezet had, heb ik mij wel even afgevraagd hoe dat allemaal uit die garage kon komen. En toen alles weer IN de garage stond, had ik zelfs nog meer plaats over dan tevoren ... !!!

Het "buitenwerk" heb ik afgemaakt door het onkruid te wieden tussen de stenen aan de voordeur en die eens met een sopje te schuren. Geradbraakt wou ik een lekker lang en warm badje nemen maar toen zag ik al de CD's nog op de grond staan. Ah jaaaa, het salontafeltje had ik ook naar de garage verhuisd ! En toen heb ik nog twee RAST tafeltjes van Ikea in mekaar gezet. Amaai mijn vingers en mijn polsen !

Het lange warme bad is er uiteindelijk toch gekomen en het heeft daarna niet lang meer geduurd of ik was in dromenland ...

Tijdens de garagewerken, heb ik nog een natuurramp voorkomen ... ? of veroorzaakt ... ? Plots hoorde ik een vreselijk gepiep in de haag. Ik ging kijken en zag een vogeltje (musje ?) in de haag paniekerig heen en weer wippen. En bovenop de haag zat een roofvogel die het vogeltje van links naar rechts achtervolgde ! Hij was zo geconcentreerd op zijn jacht dat hij mij eerst zelfs niet opmerkte. Maar toen bewoog ik en maakte hij zich uit de voeten. Het vogeltje heeft nog vijf minuten lang zitten napiepen in de haag ...

Ik ben natuurlijk dadelijk gaan zoeken welk soort roofvogel ik gezien had. Niet gemakkelijk, hoor ! Hij was maar zo groot als een duif maar had echt het "karruur" en de kop van een vervaarlijke rover. Ik dacht automatisch aan een kiekendief. Maar volgens de foto's in mijn boekjes zou het eerder een slechtvalk geweest zijn. Nu blijkt de slechtvalk tamelijk zeldzaam te zijn in onze contreien. Vandaar dus mijn vraag : heb ik nu een natuurramp voorkomen door het kleine vogeltje te redden of heb ik net een natuurramp veroorzaakt door die zeldzame rover zijn prooi te ontnemen ?