donderdag, maart 25, 2004

Vannacht heeft de ooievaar twee dochtertjes gebracht bij Katty en Wim : Dina en Luna !!!!!

Allez, de ooievaar ... 't was eigenlijk Rudolf, die Katty een beetje geholpen heeft om Dina en Luna op de wereld te zetten. Maar ja, daar in Sint-Niklaas doen ze het altijd een beetje anders, hé ;-)

En neen, ik denk niet dat Rudolf een rode neus heeft ! :-)))))))

De drie meisjes moeten nu flink liggen bekomen van deze grote gebeurtenis.

Ik hoop dat het gezinnetje van de Heidebloemstraat heel snel weer verenigd wordt !

PROFICIAT ALLEMAAL !!!!!

woensdag, maart 24, 2004

Slecht nieuws voor De Post : onze postbode KAN NIET LEZEN !!!

Bij het naar huis gaan, kleefde mijn collega gisteren het briefje "GEEN POST" naast de bel. Een half uurtje later belt er iemand aan de deur. Ik antwoord per parlofoon en hoor : "Ik kom eens horen of er post is."

Akkoord, 't was een vervang-postbode en die kent de gang van zaken misschien niet zo goed. Maar moeten we ons briefje met "GEEN POST" nu vervangen door "Beste Postbode, we hebben geen post mee te geven vandaag. U hoeft ook niet te bellen want het zou wel eens kunnen zijn dat er niemand meer aanwezig is en dan staat u hier morgen nog voor de deur." ... ?

Het worden spannende tijden op de openbare weg ! Gisterenmiddag besloot ik een chineesje te gaan halen in Kortenberg. Op de terugweg naar Zaventem stond de Politie controle te houden op de brug over de Ring. Heel relax : 1 camionnette, 3 agenten ... Ze stonden al een rood autootje te controleren en uit de file die vóór mij reed pikten ze ... terug een rood autootje uit !

Ik vraag mij nu af of ze naar iets speciaals op zoek waren. Of deden ze gewoon een spelletje : vandaag pikken we er eens alle rode wagentjes uit ... ?

Gisterenavond in het naar huis rijden werd ik in Moorsel in de verte een flitslicht gewaar ! Er hing geen onweer in de lucht dus haalde ik al mijn mooiste glimlach boven voor de foto, tot ik aan de andere kant van de weg een wit wagentje zag staan. Een gewoon wit wagentje, met twee meneren erin en met op de voorbumper een wit dingetje en een groen dingetje. En dat witte dingetje flitste er lustig op los, telkens er een wagen op het baanvak naast het mijne uit de andere richting voorbijkwam.

Ik rijd nu al tien jaar langs deze straat, op alle mogelijke uren van de dag en de nacht. Nog nooit heb ik ze daar zien flitsen ... Maar ja, het zijn nu andere tijden, nietwaar ? Opletten op de weg is en blijft dus de boodschap. Ik krijg er echter wel een fobie van : op den duur zoek ik overal flitspalen en kijk ik alleen nog naar de verkeersborden en naar de kilometrique in mijn wagen ... en zie ik niet meer wat er voor mij op de weg gebeurt ... !!!

En van verkeersveiligheid en zo gesproken : vanmorgen zet ik de wagen stil in de parking en wil ik mijn veiligheidsgordel losmaken om uit te stappen ... Ik had mijn veiligheidsgordel helemaal niet om !!! Dat is mij in de laatste twintig jaren ook nog nooit gebeurd ...

Wie weet schrijf ik binnenkort wel een verhandeling over "Stress in het verkeer" ...