woensdag, september 19, 2007

Luna schrijft haar naam.

Luna had een briefje geschreven voor Meutje : een A4 in vier gevouwen met daarop in oranje en groen een mooie tekening. Ik schreef er mijn naam op zodat ik het briefje niet zou vergeten mee te nemen.

Luna vroeg mij om nog iets te schrijven. Ik schreef in mijn mooiste geschrift "mama" en "papa". Maar dat maakte niet veel indruk. "Oma" en "Opa" moest ik schrijven. Zo gezegd, zo gedaan. En dan vroeg ik stomweg : "Kunt gij uw naam schrijven ?". Da's helemaal tegen mijn principes, want ik vind niet dat je een kind moet vragen om iets te doen dat het waarschijnlijk nog niet kan. Met frustratie zal het later nog genoeg af te rekenen krijgen.

Dus vervolgde ik vlug : "Ah ja, uw letter kent ge al, hé. Want die staat op uw schoentjes." En Luna schreef een "L". "Fantastisch !", zei ik en beschouwde het onderwerp als afgesloten. Maar Luna schreef verder : twee kromme lijntjes die mekaar onderaan tegemoet komen en dadelijk daarachter volgde een duidelijke "n" (de tweede helft van de "n" kwam naast het papier terecht).

Tegen die tijd was bij de mij de klank helemaal uitgevallen : Luna schrijft ! ... En ik kon de radertjes in haar hersenen bijna horen draaien : "Mijn papier is op en ik moet nog een letter schrijven ... Wat nu ... ?". Luna dacht een tijdje na. Ik zei niets meer (het is moeilijk spreken met opengevallen mond). Dan keerde het potlood terug naar het papier, ergens voor de "L" en schreef Luna nog een rondje.

Op dat moment moet er toch enig geluid uit mij ontsnapt zijn want, terwijl Luna het rondje schreef, bekeek ze mij met grote ogen. En dan heeft ze het rondje doorgestreept ! Nu vraag ik mij af : wat ging er toch om in dat hoofdje ? "Oei, zou dat de verkeerde letter zijn ?" of "Neen, die letter staat daar niet op de juiste plaats" ... ? Dat zullen we nooit te weten komen ...

Luna besloot met : "Nu moet ik er nog een punt opzetten." En vanuit elke letter liet ze een lange streep vertrekken, tot onderaan het blad. Daarna heeft Luna nog hele vellen vol (krabbeltjes) "geschreven" maar het échte "schrijf-moment" was voorbij ...

Dit is het briefje dat Luna voor Meutje schreef :