dinsdag, november 02, 2004

Zondag 31 oktober ... 't Is niet al te donker meer dus zullen we maar opstaan. De kamers boven worden geswifferd, beneden borstel ik een beetje uit. Na een flinke douche zet ik de radio aan en hoor het nieuws van ... acht uur ! Ik had nochtans een briefje in de keuken opgehangen om mij er aan te herinneren dat ik zaterdagnacht de klok moest terugzetten. Zelfs post-it'jes helpen dus niet meer ...

Maar niet getreurd, ik zal dus nu de klokken juist zetten : de klok van de thermostaat, het tinnen schoteltje in de hall en het uur op mijn GSM. Vanavond zet ik mijn wekker wel een uurtje terug.

Maandag 1 november ... Daar ik mij het ganse weekend al een beetje slapjes voel (is mijn grieppikuur aan het werken ?), besluit ik om 's morgens wat te gaan wandelen in het park van Tervuren. Ik besluit mijn polshorloge aan te doen. Die moet natuurlijk ook nog juist gezet worden. Ik kijk op de klok van de thermostaat en moet vaststellen dat mijn polshorloge daarmee gelijkloopt ! Oei ! Ze is toch niet kapot zeker ? Is ze zomaar een uur achter gaan lopen ? Enig denkwerk leert mij echter dat ik de vorige dag de thermostaatklok gewoonweg 24 uren doorgedraaid heb ... ! Allez, dan zullen we ze nu nog maar eens 23 uren doordraaien, zeker ?

Pfffff ... Doodmoe word ik van dat zomer/winteruur ...

En ook wel een beetje van mijn weekendactiviteiten : zondag heb ik de bloembollen in de grond gestoken. Maandag heb ik dan al een beetje de afgevallen bladeren bijeengekeerd om op de bloembollen te strooien. Maar nu moet ik wachten tot AL de bladeren van de bomen gevallen zijn eer ik nog eens kan keren en de goten uitkuisen. En, aan de bomen te zien, zal dat nog een hele tijd duren ... !