woensdag, december 25, 2002

Een Prettige Kerst, allemaal !!!

Ik heb geluk dat ik er nog ben. Awel ja, ik had weggevlogen kunnen zijn ... of ze hadden mij kunnen komen pikken of zo ... !

Op 24 december heeft mijn slaapkamervenster namelijk de ganse dag wagenwijd opengestaan ! Hoe dat zo gekomen is ?

Al enkele weken word ik gestalkt door de Bofrost-man. Elke maand stond hij aan mijn deur en nu, met de feesten, zat er wel elke week een kaartje in de bus : "Uw Bofrost man komt !"

Ik wist dat hij zaterdag ging komen maar zaterdag heb ik de ganse dag in Kortenberg gewoond. En dus zat er een nieuw briefje onder de deurklopper : " Uw Bofrost man komt ! Maandag 23 december, tussen 11 en 20 uur". Ik dus mooi een flinke bestelling klaargemaakt. Ik had zelfs al uitgerekend hoeveel drinkgeld ik hem zou geven. Ah jaaaa ! Zulke aanhankelijkheid moet toch beloond worden ?

Maandag zorgde ik ervoor dat ik flink op tijd thuis was. Toen ik de brievenbus leeg ging maken, had ik al de indruk dat er enkele honderden meters verder in de straat een vrachtwagen stond, met de vier pinkers aan. Ik ga binnen, steek het buitenlicht aan en kom in de keuken. "Snif ! Snif !" Hier hing een reukje ... Het was een mandarijntje dat helemaal beschimmeld was ! Ik had geen zin om, over mijn planten, langs de terrasdeur naar buiten te klauteren en dus nam ik de fruitschaal met het beschimmelde stukje fruit en kieperde dat langs de voordeur in de tuin. Daardoor zag ik dat de Bofrost wagen ('t was de Bofrost camion, inderdaad !) aan het labo manoeuvreerde en richting Tervuurse steenweg wegreed ! Jamaar ! En mijn bestelling dan ? En zijn drinkgeld dan ?

Bon, het was nog geen 20 uur. Hij kon dus nog terugkomen, dacht ik zo. Inplaats van mij dus al in mijn huistenue om te kleden, besloot ik wat kleine reparaties uit te voeren aan een oude legging. Ten dien einde heb ik dus mijn huistenue naar beneden gehaald en later, toen het mij duidelijk werd dat de Bofrost man toch niet meer zou komen opdagen, heb ik mij in de badkamer omgekleed.

Met als gevolg dat ik dinsdagochtend na de douche, niet meer naar boven hoefde om mijn werkkledij aan te trekken. En aangezien het deel uitmaakt van mijn ochtendritueel, dat ik de slaapkamervenster openzet tot ik naar kantoor vertrek, ben ik dus dat open slaapkamervenster helemaal vergeten ... !

Mijn engelbewaarder heeft die dag dus weer maar eens overuren gedaan. Ik zal daar toch eens iets speciaals voor moeten doen, hoor. Eens extra braaf zijn, of zo ? Maar misschien vindt mijn engelbewaarder zo al dat ik een heel braaf meisje ben en doet hij daarom het ene mirakel na het andere voor mij ... !!! ??? !!!

Ik zal mijn engelbewaarder dan eens dringend in contact moeten brengen met Sinterklaas, zeker ?