donderdag, mei 18, 2006

Dank zij Broer, ben ik nog eens in mijn bioritme gedoken ... Dat was heel lang geleden ! Maar nu weet ik toch alweer een ietsje meer ;-)

Bijvoorbeeld, dat ik mij op 27 en 28 augustus van dit jaar SUPER zal voelen !!! Al mijn curves staan dan op het toppunt. Ik heb het alvast in mijn agenda genoteerd, zodat ik het niet vergeet ...

En dan heb ik een duitse bioritmeberekenaar gevonden (http://www.tay-tec.de/biorhythm/biorhythm-applet.de.html) die mij zomaar eventjes vertelt wanneer ik "wedergeboren" zal worden !!! Ter informatie, je word wedergeboren nadat je 21252 dagen geleefd hebt ... Dan ben je in je 58ste jaar. Als er dan nog maar iets goeds aan mij overblijft om wedergeboren te worden ...

Eens checken met oudere broer en zussen, hoe zij hun "wedergeboorte" ervaren hebben ...

woensdag, mei 17, 2006

Zo, weer een dagje Makro met broer en zus achter de rug ... Flink vermoeiend. Maar het was lonend voor ieder van ons, denk ik.

Zoals steeds heb ik "gewonnen". Maar het zijn vooral die sigaretten die het 'm doen. Daar kunnen zus of broer niet tegen op. En ik heb ook flink wat kleren gekocht : 3 rokjes en 2 bloezen. Allez, dacht ik toch. Tot ik thuis kwam ... Bleek ik veel meer kleren bij te hebben dan ik gekocht had ! De "kazzekein" van zus was in de auto blijven liggen. (Daar heeft ze me onderweg al voor gebeld) En, nadat broer al mijn spullen mee uitgeladen had en richting Diependaal vertrokken was, ontdekte ik dat in het pak gekochte kleren ook nog een T-shirt zat die hij in de Makro gekocht had !

Een héél vruchtbare dag dus, voor uw Meutje ... :-))))

En, dames en heren, ik heb vandaag mijn halfjaarlijkse "helder moment" gehad ! Broer is al een tijdje op zoek naar een rooster voor zijn vierkantige barbecue van 48 x 48 cm. Vierkantige roosters ? Nergens te vinden ! Maar vandaag zagen wij in de Makro een rond rooster van 50 cm diameter liggen. 't Is te zeggen, het rooster zelf had een diameter van 48 cm maar aan de zijkanten staken twee haakjes uit en aan de bovenkant zat een oogje. Daardoor werd de ganse diameter 50 cm. Door dit rooster te leggen op een gelijkaardige barbecue die in de winkel tentoongesteld stond, kwamen we tot de vaststelling dat broer het ronde rooster gerust zou kunnen gebruiken, mits hij de zijhaakjes en het bovenoogje er zou afhalen. Die zaten een beetje in de weg tegen/op de zijkanten van de barbecue.

En plots, zomaar, kreeg ik het schitterende idee om het rooster 45 graden te draaien zodat de haakjes en het oogje in de hoeken van de barbecue terecht kwamen (vierkantige barbecue - ronde rooster ... snap je 'm ?). Voilà ! Het rooster paste en broer diende er geen ijzerzaagje bij te halen om de uitsteeksels te verwijderen ... ! Gedurende 5 seconden wist broer niet wat te zeggen. Dat mijn hersens zulke kronkel konden maken ... ! Hij werd er helemaal stil van ... En ik ben nu weer gerust : de eerstvolgende maanden hoef ik mijn hersenen niet meer te pijnigen met briljante invallen ... ! ;-))))

dinsdag, mei 16, 2006

Mezennestje in Diependaalse Brievenbus (vervolg van 3, 4, 5, 10 en 13 mei 2006)

Neen ... dit gaat niet goed ...

Het mezennestje ziet er de laatste dagen helemaal onaangeroerd uit. Vader of moeder komen er blijkbaar niet meer opzitten. Er wordt niet verder gebroed, dus de eitjes zullen naar alle waarschijnlijkheid niet uitkomen ... :-(

We denken dat er niemand meer op de eitjes komen zitten is sinds dat tweede "holletje" erbij gekomen is.

Wie kan ons dit mysterie verklaren ? Is er een andere vogel zijn nest komen maken in het huisje van onze mezenfamilie ? Zijn ze er daarom uitgetrokken ?

Is dit het einde van ons mezenavontuur ... ? ...