vrijdag, oktober 22, 2004

Akkoord, de laatste tijd heb ik niet echt veel huishoudelijk werk verricht : ne mens kan al eens ziek zijn, geen tijd hebben, geen goesting hebben ...

Maar dat heb ik de laatste twee dagen helemaal goed gemaakt !

Deze week ben ik aan mijn eindejaarswoensdagcyclus begonnen, dwz dat ik tot het einde van het jaar, bijna elke woensdag verlof neem.

Wel, woensdag was het prachtig weer. Ik heb de garage zo leeg mogelijk gemaakt. Ten dien einde ben ik naar het containerpark geweest. Dat viel eigenlijk nog mee. Ik was bang dat ik in twee keer zou moeten rijden maar ik had niet zo veel afval als het eruit zag. En dan kon ik aan het opruimen van het terras beginnen. Alles heeft eraan moeten geloven : de tuinmeubelen, alle bloempotten en plantenbakken zijn naar binnen verhuisd. Het terras is afgeschuurd. De steentjes aan de voorkant van het huis hebben een javelbeurt gekregen zodat het mos er weer even weg is.

Moe maar voldaan ben ik 's avonds onder de douche gestapt. Daarna ben ik, in de gietende regen, gezellig onder mijn proper terras naar de weerlichten gaan kijken. Uiteindelijk ben ik in mijn bed gekropen maar ik heb echter geen oog dicht gedaan. Het heeft gebliksemd, gedonderd, gegooooooooten en erg gewaaid. Alles bijeen heb ik anderhalf uurtje geslapen en 's morgens was ik een beetje dood. Niet alleen vanwege te weinig nachtrust maar ook en vooral van stijve en stramme spieren.

Waarom weet ik niet, maar donderdagochtend ben ik even naar de kelder gaan zien : die had die nacht onder water gestaan ! Dus wist ik al wat te doen, toen ik donderdagavond thuis kwam. Ik was 's morgens maar even van boven aan de trap naar de kelder gaan kijken en het zag er niet zo erg uit. Maar toen ik 's avonds beneden in de kelder kwam, zag het er helemaal anders uit : er stond nog water op het diepste punt (3 emmers heb ik er met de dweil nog uitgehaald) en, aan het venster waar die regen binnenkomt had ik een zandbak !

Waar die modder vandaan komt weet ik niet. Ik heb anders nooit modder in mijn kelder. Is er wellicht 's nachts een woestijnregen gevallen ? De Kruisstraat en de Coigesteenweg waren die dag ook al afgesloten vanwege één grote modderpoel. En zelfs in de Nachtegalenlaan lag het verkeersplateau onder een flinke laag modder. Daar zijn geen velden in de buurt, dus weer : waar kwam toch al die modder vandaan ?

Al met al heb ik de kelder na enkele uurtjes toch weer proper gekregen. Ondertussen moest ik de Bofrost-man nog even te woord staan : hun assortiment is weer eens veranderd en het lekkere kalfsvlees in roomsaus was niet meer te krijgen ...

Na een verkwikkende douche, heb ik mezelf een lekker paddestoelenommeletje gemaakt. Toen ik de handdoek uit de kast wou nemen, bleef die hangen ... ? Ik gaf er een rukje aan en tegelijk donderde mijn hele voorraad euro's naar beneden : de handdoek hing aan mijn gietertje en de laatste tijd heb ik de stomme gewoonte om, als mijn gietertje niet leeg is, het nog gevuld onder de pompbak te zetten ! En, jawel hoor : vrolijk tuimelde het gietertje-met-water uit de kast en kon ik de keukenvloer ook nog een poetsbeurt geven !

Nu heb ik dus een poets-overdosis en mag ik gerust even uitpuffen, vind ik ...