woensdag, april 20, 2005

Vandaag is het mijn geluksdag !

Ik had een lange middagpauze want ik moest met mijn nieuw brilleke naar Leuven : er was een fluppeke van mijn oortje gevallen en dat moest gerepareerd worden. Want zonder dat fluppeke, was dat oortje gewoonweg een gaatje in mijn schedel aan het boren ...

De brillenmeneer was heel vriendelijk, heeft mijn oortje hersteld en zich verontschuldigd voor het schoonheidsfoutje aan mijn nieuwe bril.

Redelijk rap was ik alweer Leuven uit en ik besloot terug naar kantoor te rijden via de steenweg, ipv langs de autostrade. In Herent dacht ik zo bij mijn eigen zelve : "Als ik nu eens langs Speedy ging, met mijn rammelende uitlaat ?"

Broertje had er mij gisteren nog op gewezen dat mijn uitlaat lawaai maakte. In de wagen hoorde ik dat ook wel. En ik dacht nog : "Een van deze dagen, laat ik die uitlaat eens ergens op de openbare weg achter ...". Vanmiddag had ik in Leuven met het raam open gereden en zo hoorde ik het gekletter van mijn uitlaat duidelijk door de straten echoën. Zo horen voetgangers en fietsers mij goed aankomen, natuurlijk. Maar ik werd er toch een beetje verlegen van ...

Dus, zo gezegd, zo gedaan. En, ja hoor, Speedy is ook open op het middaguur ! Daar was weer een vriendelijke meneer die wel eens wou kijken wat er scheelde aan mijn uitlaat. 't Was iets van niks : een of ander ijzeren plaatje dat tegen een ander ijzeren plaatje lag te rammelen. Niks ergs, mijn uitlaat kon nog wel enkele jaren mee. De Speedy meneer wou dat ook dadelijk herstellen voor mij. Dat was niet simpel omdat de uitlaat nog warm was. Maar met goede moed ging hij aan het werk en een half uurtje later was het gefikst. Ik mocht doorrijden en hoefde NIKS te betalen !

Misschien vanavond nog eens langs gaan bij de krantenboer om nog een lotto in te vullen ?