vrijdag, december 20, 2002

Jééééééé ! Ik heb mijn eerste eindejaarskaartjes ontvangen ! Eigenlijk moet het zijn : Huuuuuuuuuuuulp ! Mijn eerste eindejaarskaartjes zijn toegekomen ... ! Want mijn tafel staat helemaal vol. Die staat zowiezo altijd al half vol met kaarsjes en foto's en prutsjes.

Maar nu wordt de andere helft in beslag genomen door mijn "Project". Jawel ! Nieuwjaar komt in zicht en Meutje is weer aan het knutselen geslagen om haar eindejaarscadeautje zo origineel mogelijk te verpakken. Ik zal hier eens even een tipje van de sluier oplichten, zie : ik zit momenteel nog in fase 1 van Project A en dat loopt helemaal niet zoals het hoort. Eerlijk gezegd, denk ik dat ik Project A zal afvoeren en vervangen door Project B. Inderdaad, deze keer heb ik voor een back-up plan gezorgd. En als dat niet lukt, kunnen we nog altijd overstappen op Système D, natuurlijk ("D" van se Débrouiller).

Blijft de vraag : waar ga ik nu de eindejaarskaartjes zetten die ik van alle lieve mensen ontvang ? Wel, waarom maak ik daar ook geen Project van en knutsel ik iets in mekaar om ze op te hangen ? O.K., vanavond begin ik eraan ! Aan hierboven genoemd Project B kan ik toch nog niet beginnen : het moet nog een beetje "rijpen", zie je ...

En nu we toch in eindejaarsstemming zijn, laat het ons eens hebben over ... kerstverlichting ... !

Slecht nieuws !!! De lampjes in mijn kerstboom in de tuin hebben het begeven ... :-(
Vorig weekend stak ik de stekker in het stopcontact en, helaas, alleen onderaan in de boom brandde nog een streepje licht. Er zitten namelijk twee slingers in de boom en waarschijnlijk heeft de oudste, die bovenaan hangt, de geest gegeven. Geen lichtjes dus, dit jaar. Jammer !

Maar, niet getreurd. Heb je op straat al eens rondgekeken ? Dit jaar is het echt wel heel erg, hoor ! De mensen gooien maar wat toestanden op en rond hun huis : hoe meer hoe liever ! Elke avond als ik thuis kom, heb ik een lichtjes misselijk gevoel van al die wansmakelijkheid die ik onderweg tegenkom. Eergisteren zat ik met de wagen zelfs op de stoep. Zó had ik mij verschoten van de ... euh ... "aankleding" ... van een bepaald huis in Moorsel. Dzeejes !!! Overal zie je slingers en lampjes en lichtkronkels in alle mogelijke kleuren, en verlichte hertjes, en kransen en andere figuurtjes ... En dan nog liefst alles samen in één tuin : witte lichtjes in de struiken, een rode lichtserpentine rond de voordeur achter het raam een combinatie van rode, oranje, groene en blauwe lichtjes ... Burps ! Voor mij gaat de hoofdprijs voorlopig naar een huis in Sterrebeek waar ik gisteren, naast het verlichte hertje, plots een levensgrote verlichte sneeuwman zag staan ! En dan is er nog een huis in Moorsel waar men een lichtserpentine in krullen over een gigantische struik gedrapeerd heeft. Van ver lijkt het op een woord in arabisch schrift. Je weet wel, zo van dat kriebelig geschrift met veel krulletjes. Ik vraag mij af of die mensen er zich bewust van zijn dat ze daar misschien wel iets "geschreven" hebben ...

Ik ga eens op mijn gemak een toertje doen - misschien wel een avondlijke wandeling ? - om dat allemaal eens goed te bestuderen. Wie mee wil op kerstlichtjestocht, geeft mij maar een seintje !

Mijn vriend Manneke Maan, die trekt zich dat allemaal niet aan ... Die was gisterenavond en vanochtend zo rond als hij maar zijn kan ... En vanmorgen had de lucht fantastische rode, roze en blauwe kleuren : een verademing voor het oog ... !!!