vrijdag, mei 23, 2003

Luister en HOOR ... !

Luister en hoor wat je ouders je vertellen,
Luister en hoor wat je familie te zeggen heeft,
Luister en hoor wat je partner te kennen geeft,
Luister en hoor wat je vrienden je zeggen,
Luister en hoor soms toch ook eens wat je collega's ervan denken ...
Luister naar je dokter en doe wat die je aanraadt,
Luister op tijd eens naar je Engelbewaarder,
Maar vooral :
LUISTER NAAR JE LICHAAM !!!

Gisteren heb ik rechtopstaande doorgebracht en niks zwaars getild. 's Avonds heb ik netjes mijn pilletje genomen en flink mijn rugje ingesmeerd. Ik heb, als een grote meid, op mijn rug/zij geslapen. Ik buig netjes door de knïeën als ik iets moet oprapen ...

En vandaag kan ik alweer zitten !!! Nu is het alleen nog zaak om mij vandaag en morgen ook aan deze regels te houden en dan kan ik zondag mee op pic-nic !!!



donderdag, mei 22, 2003

Tot u schrijft ... een staande Meut ! Vandaag beeld ik zo wat de Wandelende Jood uit ... en wel hierom :

Vanochtend toen ik uit de douche stapte ging er een kleine "sizzle" door mijn rugje. Ge weet wel, zo een klein schokgolfje, van rechts naar links ... Ja, dan wist ik al hoe laat het was : voorzichtigheid geboden voor de rest van de dag !

En inderdaad ... centimetertje voor centimetertje kon ik op de parking uit mijn autootje kruipen. Langzaam de trap op. Mooi met gebogen benen de post van de grond oprapen. Stilletjes gaan zitten ... Tot daar ging alles goed. Helaas !!! Toen ik na tien minuutjes weer van mijn stoel wou opstaan ging dat NIET meer goed ! En dus besloot ik om de rest van de dag al staande door te brengen. Da's te doen, moet ik zeggen ... Alleen worden mijn benen en voeten nu wel verschrikkelijk moe. Maar ja, wat wil je ? Ik kan ze hier moeilijk aan de kapstok hangen en zonder onderste ledematen verder doen, niet ?

Ik heb zopas ook mijn klavier wat verhoogd, ttz op een kartonnen doos gezet. Zo kan ik al veel beter typen ! Eerst stond mijn klavier gewoon op mijn bureau maar dat was veel te laag. Ik typte te veel fouten ... Vanmorgen heb ik bijvoorbeeld aan een collega geschreven dat zijn hotelreservatie bevestigd was : een kamer aan 1502 euro per nacht ! Hij blij, natuurlijk ! Dacht dat hij in een of andere koninklijke suite ging terechtkomen ... Ik heb hem moeten ontgoochelen ...

We zullen nu verder zien hoe dat hier evolueert met mijn achterkant ... Oud worden is NIET plezant, hoor ... !



maandag, mei 19, 2003

Ik ben gisteren NIET tevoet gaan stemmen ! En daar had ik volgende reden voor : toen ik om kwart na negen de voordeur opendeed, was het lichtjes maar gestaag aan het regenen. Nu wil ik wel mijn burgerplicht gaan vervullen maar er dan nog eens door- en doornat voor worden : neen, dat had ik er niet voor over ...

Ik was er echter helemaal op voorzien om mij al wandelend naar het stemhokje te begeven : buikzakje om, stapschoenen aan, warme sjaal om de pijnlijke keel gewikkeld ... Uitgedost voor de grote trek ben ik dan maar in mijn autootje gestapt en reed ik naar de Gemeentelijke School om aldaar in lokaal 85 mijn stem uit te brengen. Ik was echter nog geen 200 meter verder of er viel geen druppel meer uit de lucht ! De ganse weg heb ik mijzelf zitten befoeteren : lafaard, schrikschijter, ziet ge nu wel dat ge tevoet had kunnen gaan ... ?

Enfin, om kwart voor tien kwam ik terug in de Coige, waar het ondertussen ook al niet meer regende (!), en heb ik nog een slakske of drie gepakt. Daarna zette ik mij aan mijn zondagse taak : heerlijk nietsdoen ... Tot er om tien uur een ware stortbui naar beneden kwam ! Ik heb mijn Engelbewaarder maar weer op mijn twee knietjes bedankt dat hij mij hiervoor behoed had ! Ah jaaaa ! Mocht ik toch tevoet gegaan zijn, dan had ik nu, ergens in de Mezenstraat waarschijnlijk, midden in die bui gestaan !

Ziet ge ? Zo simpel is dat, communiceren met uw Engelbewaarder ... Ge moet de signalen - hoe subtiel ook - alleen maar juist interpreteren !

De rest van de zondag heb ik in bed doorgebracht vanwege een wollen kop, een zere keel en een "verstobde deus" ...

Vanmorgen heb ik nog drie slakken in de emmer doen verdwijnen ... Wel raar, hé ? Zo'n vochtig weer en er zitten maar zo weinig slakken in de tuin ... ? Wel, ik heb misschien nog een andere manier gevonden om de slakken te weren : gewoonweg niets in de hof hebben dat de slakken lekker vinden ...

;-)