zaterdag, december 14, 2002

Dit was een leuke zaterdag ! ... Die niet zo leuk begon toen ik vanmorgen van de straat een doodgereden diertje heb moeten opscheppen ... Ja, sorry, ik zeg "diertje" want ik weet niet precies wat het was ... Mijn eerste gedacht is een nertsje maar ik heb geen idee of er wel nertsjes leven in mijn geburen. Het was groter dan een eekhoorntje, het had een grote pluimstaart en een scherp snuitje, en het had de kleur van een nertsje. Voor een fret leek het mij wat te groot. Wat zou het anders nog kunnen zijn ... ? Ah, misschien wel een wezeltje ! Enfin, 't beestje was nog onbeschadigd. Alleen lag er een grote plas bloed onder zijn kopje en hingen zijn oogjes er een beetje uit. Helemaal lijk Lappeke, toen ze die doodgereden hebben ... De smerige rotbastards van laagvliegers die door de Coige scheuren ... !!!

Na dit onplezierige karweitje, vertrok ik naar de tandarts. En, ja hoor ! Hij was er ! Ik heb hem er weer eens moeten op wijzen dat ik geen dochters heb ... Elk jaar vraagt hij mij namelijk hoe het met mijn dochters gaat ... Maar mijn bieterkes zijn dus weer in orde voor een jaartje.

Daarna besloot ik om wat in Leuven te gaan rondtoeren. Er was heel veel volk, maar ik vind dat wel leuk, zo in de cadeautjesperiode tussen al dat volk rondlopen. En wat nog véél leuker is : ik heb AL mijn cadeautjes gevonden ! En ik heb mezelf ook nog wat cadeautjes gekocht : "Rolling with the Stones", het boek van Bill Wyman en "Luchtgitaar", een CD met allemaal gitaarmuziek. Very nice ! Komt nog daarbij dat ik eindelijk (!) mijn boekenbon in de Standaard heb kunnen gebruiken. Net op tijd want die was maar geldig tot volgende maand. En ik heb ook al enkele cadeaubonnen kunnen verzilveren die ik van de baas van mijn baas gekregen heb, als compensatie voor mijn lijdensweg doorheen het ESA verhaal. Als beloning heb ik mezelf daarna bij Quick op een Giant getrakteerd.

Het werd ook hoog tijd dat ik eens langs het benzinestation passeerde want mijn bolleke had dorst en mijn zaterdagse boodschappen heb ik ondertussen ook al maar gedaan. Kan ik 's avonds weer een lekker glaasje Australische wijn drinken !

En nu zit ik hier, achter mijn machientje ... Want vannacht schoot ik wakker van een flits die doorheen mijn brein ... euh ... flitste : gisteren heb ik enkele volkomen stupide fakturen uit mijn nog stupiedere systeem getoverd. Geen mens die mij dàt nadoet, geloof me vrij ! Wel, en vannacht scheen plots het licht en kreeg ik een ingeving van "waarom" die fakturen er zo raar uitzagen. En weet ge wat ? Mijn gedacht was juist !!! Ik heb dat hier zojuist eens nagekeken en, inderdaad : nu weet ik waarom er zulke rare dingen op de fakturen verschenen zijn. Maar wat nog beter is : ik weet nu ook hoe ik die rare toestanden in de toekomst kan vermijden ! Wat gebeurd is is gebeurd, jammer genoeg. Ik zie (nog) geen enkele manier om de bestaande fakturen te verbeteren ... Maar daar liggen wij niet van wakker, hoor !

Jongens toch : IK BEN GOED !!!

donderdag, december 12, 2002

Zo ! Ik ben op kantoor toegekomen ... Ja, ja, 't schijnt er al aardig aan toe te gaan, in het zuiden van het land. Maar zolang het nog droog was in Midden-Brabant, heb ik er van geprofiteerd. Hoe ik hier weer weg zal geraken ? Dat is een zorg voor later ... véél later ...

Gisteren wou ik een friet gaan halen. Dat had ik wel verdiend, na de ESA perikelen van die dag. Helaas, aan de frituur had ik het briljante idee om toch even na te kijken hoeveel centjes (letterlijk, dan) ik nog had : iets meer dan drie EURO ! Oei, oei ! Da's niet veel. Dus, friet overgeslagen en thuis een pizza in de oven gezet. Een exacte telling wees uit dat ik nog precies 3.76 EURO op zak had.

Vanochtend dacht ik zo : maar ik heb nog geld op mijn Proton kaart ! Ik dus naar de krantenwinkel om eens te kijken hoeveel mijn Protontegoed bedraagt en om tegelijkertijd wat sigaretten te kopen. Je weet maar nooit dat ik dit weekend niet weggeraak uit de Coige ...

Nog maar eens een teleurstelling : op mijn Proton kaart stond nog 7.90 EURO. Twee pakjes sigaretten eraf, blijft mij nog 1.30 EURO. Plus die 3.76 EURO in mijn portemoneeke ... Ik voelde mij al dadelijk een landloper ! Wat ik ook zei tegen de krantenman. En die antwoordde : van mij kan je altijd een stuk chocolade krijgen ! Allez, verhongeren zullen we dus niet doen !

Voor alle zekerheid heb ik ook mijn halve koelkast mee naar kantoor gebracht : een brood, mijn notenkaas, de Effi, een pot choco ... Als ik hier vanavond niet weggeraak, vanwege spekglad of zo, heb ik toch wat te eten ... Mocht ik nog honger heb na een dagje vol frustratie met ESA. Want eergisteren heeft "iemand" per abuis een proces gedraaid waardoor wereldwijd ALLES klaargezet is om gefaktureerd te worden ! Vriendelijk van die mens ? Een vooruitziend gebaar ? Ik zie dat lichtelijk anders : nu moeten we proberen om alle verkeerde dingen er weer uit te krijgen ... Och wat zou het, we zullen dit maar als een doorgedreven training beschouwen, zeker ?

Wees allemaal voorzichtig op de weg en zorg dat je vanavond weer veilig thuis geraakt !