donderdag, januari 07, 2021

Bril die aandampt

De combinatie bril/mondmasker is een ramp ! Met dit weer dampt je bril aan zodat je bijna niets ziet. Ik probeer dan over mijn bril te kijken maar vermits ik bijziend ben, helpt dat niet bijster veel. Ik kan alleen vermijden dat ik tegen iemand oploop. Hondepoep en zo, dat wordt een andere zaak ...

In den tijd (toen de dieren nog spraken ? 😉), behandelde ons moeder de bril van onze vader met pure Dreft. Dat deed ze ook met de voorruit van zijn auto en met de ruiten in onze voorplaats, die in de winter regelmatig aandampten vanwege geen dubbel glas. Voor zover ik mij herinner, hielp dat. 

Dus gisteren, toen ik naar Delhaize ging, besloot ik om dat ook eens te proberen en smeerde ik mijn brilleglazen in met afwasmiddel (Eco, geen Dreft). Dat is een beetje ingewikkeld want je moet daarna je glazen poetsen met een droog doekje tot je er weer door kunt kijken. Maar het was de moeite waard want tot mijn grote vreugde bleef mijn bril de ganse tijd damp-vrij !

Vanmorgen stond ik in de badkamer en ik dacht : "Tiens, hier heb ik ook zeep". Ik smeerde mijn brilleglazen in met handzeep en vertrok naar de markt. Wat een ramp ! Mijn bril dampte nog meer aan dan gewoonlijk en die damp bleef er op zitten alsof hij door iets aangetrokken werd. Onderweg ben ik drie-vier keer moeten stoppen om mijn bril met een zakdoekje af te kuisen want de damp was nog hardnekkiger en dichter dan anders.

Terug thuis, nadat ik mijn visje en spek in de koelkast had gelegd, zag ik dat ik nog eens tot bij zus moest om iets te brengen. OK, dit wordt dan de ultieme test ! Eerst mijn bril weer met afwasmiddel ingesmeerd en dan op pad gegaan. 

Ik heb het hele traject afgelegd met een damp-vrije bril !