maandag, november 07, 2011

Oeps ! Da's weer lang geleden ... Sorry, maar ik kan geen beterschap beloven, hoor ! Misschien als ik gepensioneerd ben ?
Maar goed. Ik wou u even laten meegenieten van mijn vis-experiencie ...
Ik had overlaatst bij Mykene vis met tartaarsaus besteld. Ja ! Ik heb het eindelijk gedaan : vis bestellen op restaurant ! En het was een groot succes. Lekkerrrrrr !
Dus zocht ik een recept voor tartaarsaus op en ging ik zelf eens experimenteren. Zeewolf gekocht en alle nodige ingrediënten voor de tartaarsaus. Er staat nu bieslook en peterselie op mijn vensterbank. Mooi ! Ben eens curieus hoelang die gaan overleven ...

Mijne "cuisson" van de zeewolf was perfect, al zeg ik het zelf : de vis bleef mooi heel en toch viel hij in schellekes uiteen als je er met je vork in prikte. De zelfgemaakte tartaarsaus was ook héél lekker. Volgende keer misschien een beetje minder dragon ... Ik ben niet zo een dragon-persoon, ziet ge.
Maar de kater kwam achteraf ... Het experiment vond plaats op vrijdag. Het is nu maandag en ... mijn keuken ruikt nog altijd naar vis !
Ge kunt niet zeggen dat ik niet mijn best gedaan heb om dat te vermijden. Na het verorberen van de vis heb ik dadelijk alles wat met vis in aanraking gekomen was afgewassen. De volgende dag heb ik de rest van de afwas gedaan. Het was pertang nog niet de moment : ik had maar 2 borden, een tas en wat messen en vorken. En ik heb de spuitbus gehanteerd dat het niet mooi meer was.
Zaterdag kwam Kozze Frank mij halen voor de kwis. Hij vond niet echt dat er een visgeur in de keuken hing, zei hij ... Zondag heb ik een steak gebakken (voor bij de rest van de tartaarsaus) met kroketjes erbij. In de hoop dat de geur van de kroketjes het zou overnemen van de vis. Daarna heb ik de dampkapfilter in de sel de soude gelegd. Die blinkt weer als nieuw. En 's avonds heb ik een geurkaarsje laten branden in de keuken.
Vandaag heb ik alles klaar gemaakt voor een Ensaladilla Russa (met dank aan Kozze Frank voor het recept) : aardappels gekookt, en boontjes, en erwtjes en bloemkool. Dat gaf een mega-stoomontwikkeling in de keuken. Ik had dus gehoopt dat dàt de visgeur zou verdringen.
Vergeet het maar ... De zeewolf is here to stay ! Man, man, man ...
Er is natuurlijk nog wel een andere mogelijkheid die ik niet over het hoofd mag zien : die visgeur zit in mijn koppeke. Ja, en hoe krijgt ge visgeur uit uw hoofd ? Voer voor psychologen ???