woensdag, april 22, 2009

Ziezo, er staat een nieuwe wasmachine te blinken in de garage ! Mijn vorige machine heeft - na 23 jaren - de geest gegeven. Ze ruste in vrede op het containerpark ...
Straks ga ik op mijn gemakske het boekje lezen en dan ga ik zo snel mogelijk een eerste wasje doen !
Maar eerst nog dit ...
Wat een spannende ochtend ! Om elf uur hadden ze gebeld om te zeggen dat ze in Kortenberg gingen vertrekken met mijn nieuwe wasmachine. Ik stond ze dus buiten op te wachten en zag een caravaan van sjieke auto's langskomen, allemaal met hun lichten aan. Tiens, wat zou dat zijn ? Een trouwfeest of zo ?
Een kwartiertje later komt er weer zo een caravaan langs : BMW's, decapotables ... en ... die stoppen voor mijn deur ! Jamaar, jamaar ... Ik ga naar de auto die vlak voor mijn oprit staat en zeg : "Wilt ge u ergens anders zetten, aub ? Ze komen hier zo dadelijk een wasmachine leveren." En ja hoor, daar zie ik de camionnette van Willems-Tecno al komen aanrijden. De meneer in de decapotable zegt : "Jamaar wij zijn dadelijk weg." En ik antwoord : "Jamaar, ze zijn daar met de levering !". Die voor mijn oprit zal zich verzetten, zegt hij en hij gaat op het andere rijvak staan. Maar blijft daar staan. De camionnette kan niet verder om achteruit op mijn oprit te rijden en toetert. Uit een andere wagen van de caravaan stapt een andere bestuurder uit en die begint van zijn oren te maken tegen de man in de camionnette. Allez, na een beetje over en weer geroep, kan de camionnette binnenrijden en ook de caravaan vertrekt.
Mijn nieuwe wasmachine wordt geïnstalleerd en terwijl de man mij wat uitleg geeft over de werking, komt achterbuur (van het labo) mijn oprit opgelopen. "Ah, ge zijt thuis." En hij doet een hele uitleg dat ze twee Roemenen (of Polen, ik wil er van af zijn) gespot hebben die de buurt aan het "verkennen" zijn. Ze zouden al drie keer langs gekomen zijn, te voet. Inderdaad, tijdens de ganse heisa met de caravaan en de wasmachineleveraar, zag ik twee mannen te voet langskomen. Achterbuur had de politie gebeld opdat ze een identiteitscontrole zouden komen uitvoeren. Tijdens heel zijn uitleg kreeg hij echter telefoon en achterbuur is weer vertrokken. De wasmachineman ging verder met zijn uitleg en liet de nieuwe machine even proefdraaien.
Nadat ik weer alleen was en de garage wat had opgekuist, heb ik inderdaad de politie zien langsrijden.
Is dit nu een goede zaak ? Dat achterbuur zo reageert ? Hij komt uit Brussel, dus ik kan hem wel begrijpen. Maar vind ik dat nu leuk ? Ik zit hier al een half uur te denken : laat ik de garagepoort open of niet ? En ik heb besloten om ze open te laten ...