vrijdag, januari 19, 2007

Hoe is het met iedereen ? De storm goed overleefd ?

Ik ben een beetje euforisch vandaag : blij dat het ergste door is ... Geen idee waar ik mijn storm trauma vandaan heb. Ik word vreselijk nerveus van die felle wind. Gelukkig mochten we om half vijf al naar huis. Zo stond ik niet in de file en was het nog klaar toen ik in de Coige kwam. Een rondje om mijn huisje leerde mij dat er nog niets weggevlogen was. Maar ... het ergste moest nog komen ... !

Rond vijf, zes uur werd ik bijna gek van het gehuil, geloei en gebeuk van de wind. Maar ik heb mij navenant "georganiseerd" : achter mijn computer, Runescape spelend met het geluid vollen bak en met de fles Porto binnen handbereik. Ondertussen lekker gechat met broertje en ge-skype-beld met zusje. Meer moest dat niet zijn !

Zo heb ik gisteren ook vastgesteld dat ik drie "veilige" plaatsen heb in mijn huisje : de keuken (tussen twee andere plaatsen en geen te grote venster), het bureau en de badkamer (beiden beneden en op het noorden, vanwaar - hoop ik - zelden een stormwind zal komen).

Om half tien heb ik mij dan in de badkamer geïnstalleerd. Tot ongeveer middernacht heb ik de helft van een van mijn "Katten"-boekjes gelezen. Toen was het al veel kalmer buiten en heb ik tamelijk goed geslapen, tot vijf uur vanmorgen.

Voor ik deze ochtend naar kantoor vertrok heb ik nog eens een rondje om het huis gemaakt. Alle dakpannen lagen nog netjes op hun plaats en ik zag geen omgewaaide bomen, alleen de gebruikelijke afgewaaide takken. (Brandhout gratis te verkrijgen in de Coige !!!). De rieten stoeltjes op het terras waren "treintje" aan het spelen : ze stonden netjes op een rijtje achter mekaar (in plaats van naast mekaar). Eén stoeltje had onderweg afgehaakt en lag op zijn kop in de maagdenpalm. En verder lag het "schild" van de zandbakschildpad ernaast en was het zand helemaal doorweekt.

Ik ben dus dolgelukkig dat ik ook deze keer alleen psychische schade geleden heb : gisteren heb ik overdag namelijk constant op de pot gezeten van de zenuwen.

Ik wou dat volgende week de lente al begon ... Maar Koning Winter zal ook nog zijn zegje willen hebben, zeker ?