dinsdag, juni 29, 2004

Zaterdag was ik aan kalfsblanket begonnen. Die heb ik gisterenavond "afgemaakt". Zus had mij instructies gegeven maar toch wist ik nog niet goed HOE ik het zou doen : stoot door het hart, wurging ... En daarom ben ik maar gegaan voor een flinke nekslag. Bij nader onderzoek is het wel GROENket geworden, in plaats van blanket. Dat komt waarschijnlijk omdat ik boerensoepgroenten gebruikt had om het vlees in te koken. Maar 't is wel heel lekker geworden. Neemt niet weg dat Zus Webmastster natuurlijk de allerbeste kalfsblanket maakt !

En al wie mij nu nog wreedheid verwijt bij het vernietigen van slakken (pure dettol, gegarandeerd resultaat !), die moet maar eens gaan kijken op Groennet, wat je bijvoorbeeld kan doen om mieren kwijt te raken. Daar raden ze je aan om een papje te maken van gist en suikerstroop. De mieren nemen dat mee naar hun nest, smullen er lekker van, de gist zet uit en hun maagjes barsten open ... !

Toch nog een prettige en zonnige dag toegewenst !

maandag, juni 28, 2004

Dina en Luna zijn gedoopt ! En daar hebben ze dadelijk een demonstratie van gegeven : de ganse zondag hebben ze zich gedragen als engeltjes !!!

Het begon al bij de pastoor. Een van de meisjes lag gewoon te slapen tijdens de grote gebeurtenis ... En alhoewel de goede man de "gel" uit hun haartjes gespoeld had, en hun kuifje - dat mama zou mooi rechtop gezet had - ervan plat lag, gaven ze geen van beiden een kik toen ze het water over hun hoofdje kregen. Ik moet er wel bij zeggen dat mama, papa en de meisjes tijdens de week veel geoefend hadden in het bad !

En dan was het tijd voor het grote feest. Luna en Dina waren natuurlijk het middelpunt van de belangstelling. De ganse namiddag lagen ze in hun park te lachen en te kijken en show te geven voor de ongeveer 200 man die hun kwamen feliciteren ! Af en toe probeerden ze een (heel klein) dutje te doen. Maar dat was zonder al die publieke belangstelling gerekend. Natuurlijk moesten al de neefjes en nichtjes op tijd eens een klappeke gaan doen met de tweeling, en hun een aaitje geven. Regelmatig hoorden we dan : "Dat was ik niet, hoor ! Ze was al wakker !" Maar Dina en Luna hadden daar blijkbaar géén last van : ze bleven de ganse dag goedgezind en lagen daar gewoonweg iedereen te verleiden. Zolang hun buikjes maar op tijd gevuld werden, kon het hun allemaal niets schelen.

Ik vraag mij af of ze 's avonds in hun bedjes, nog lang nagekaart hebben over het feest en over de vele cadeautjes die ze gekregen hebben ...