vrijdag, februari 10, 2006

Coige - Vrijdagochtend, 6.30 uur ...

Tuut - tuut - tuut - tuut - tuut ... Dames en Heren, ik stel u voor aan de Nieuwe Wekker van Meutje !!!

Juist ! Ik heb vanochtend besloten om de Humaniora-Eindwerk-wekker van Broertje aan te nemen als de officiële Coige-wekker ! Hij geeft juist de tijd aan, loopt af op het uur dat ik instel, snoozt om de zeven minuten ... Meer moet dat niet zijn, hé ?

En vooral : zijn "tuut - tuut - tuut - tuut" is heel doeltreffend maar een heel pak discreter dan de "TUUT - TUUT - TUUT" van mijn oude wekker.

Vol goede moed beginnen we aan deze laatste weekdag en voor straks : Prettig Weekend !!!

donderdag, februari 09, 2006

'k Heb een probleem ... Mijn wekker wekkert niet meer !!!

Daardoor ben ik vanmorgen pas wakker geworden om 7.30 u (ipv 6.30 u). En dat was dan nog te danken aan het voorbijrazende verkeer.

Ik had gisterenavond nochtans de wekker gezet. Dat kon ik vanmorgen duidelijk zien. Maar hij heeft dus geen kik gegeven. Ik denk zelfs te weten wat het probleem is. Die sukkelaar heeft hetzelfde probleem als uw Meutje : SLEET ! Eén van de knopjes blijft soms wat hangen en daardoor worden er waarschijnlijk verschillende andere functies geblokkeerd. Er zal niets anders op zitten dan mij een nieuwe wekker aan te schaffen, natuurlijk.

Maar ondertussen ... Wat doe ik dan morgenvroeg ? Ik kan natuurlijk blijven rekenen op het geraas van het verkeer. Maar dat gaat volgens mij toch een keer mislukken. En dan ... euh ... "lig" ik daar schoon, in bed, in een diepe slaap verzonken als ik eigenlijk allang op had moeten zijn ...

Dat is echter zonder mijn kleine broertje gerekend. Hij heeft mijn probleem zomaar opgelost. Wat zeg ik ? Hij heeft niet alleen de voorzet gegeven maar hij kopt 'em er ook nog binnen ! Ik vertelde hem van mijn wekkerprobleem en hij vroeg : "Toch niet die wekker die ik vroeger op school gemaakt heb ?". Wel, dat was de voorzet. Ik was heel die zelf ineengeknutselde wekker al helemaal vergeten !

Ik ben hem daarnet gaan zoeken en ... ik heb hem gevonden ! 't Is een simpele rechthoekige doos met een scherm vooraan en enkele knopjes op de onder- en de achterkant. Nu was het alleen nog zaak om dat ding aan de babbel te krijgen want een gebruiksaanwijzing zat er niet bij. Maar die wekker is de eenvoud zelve. De knopjes zeggen je als het ware wat ze van je verlangen. (Waarom bestaan er tegenwoordig niet meer van die eenvoudige toestellen ?!?) En dus is het mij zonder problemen gelukt ! De wekker geeft mij de tijd EN ... hij wekkert !!! Et voilà, broertje kopt hem er dus ook zelf in !

Maar wilt ge nu wat weten ? Dit gelooft ge niet. Die wekker, door mijn broertje ineengeknutseld in de humaniora ... Pfff, ... even denken ... Wanneer zou dat geweest zijn ? Iets meer dan 30 jaar geleden ? Wel, dat ding, dat ik ZONDER gebruiksaanwijzing heb kunnen doen functioneren ... dat SNOOZT zelfs !!! Na goa sè ... !

In alle geval : ik heb de wekker nu uitgeprobeerd in de keuken. Vanavond installeer ik hem naast mijn bed en dan zullen we wel zien wat er morgenvroeg wel of niet gebeurt ...

Ik hou u op de hoogte ! En voor straks : sloppel !!!