vrijdag, juli 04, 2003

Vanmorgen een beetje vertraging opgelopen ...

Ik trok de voordeur open en zag onder de deur een bruin kronkeltje liggen. 't Leek op een strontje. Nu zijn er vogels in mijn buurt die dergelijke bruine drolletjes draaien maar ... ik zou niet weten hoe ze dat zo mooi ONDER de voordeur zouden kunnen schuiven ! Ik ging dus naar de keuken om een flink stuk keukenrol (wat zou ik toch doen zonder mijn Mr. Edet ?) en, ja hoor ! Toen ik terug aan de voordeur kwam, zaten er twee antennetjes uit het bruine gevalletje. Een slak had zich onder de voordeur genesteld met het idee er de dag door te brengen ... !

Ja, en dan ben ik vertrokken natuurlijk. Mijn sensoren gingen automatisch in de "zoek slak"-stand en voor ik nog maar twee stappen buiten de deur gedaan had, had ik er al een stuk of vijf gezien. Ik liet mijn handtas achter op het terras en, gewapend met mijn twee slakkenstokjes en de emmer, deed ik de ronde om het huis. Na drie rondgangen was de oogst ongeveer 40 slijmers. Een vogeltje had blijkbaar mijn bezigheden met interesse gevolgd. Ik hoorde het vanuit de bomen uitdrukkelijk twieten en heb geantwoord : "Zin in een lekker slakje ? Dan NU komen halen want straks zijn ze niet meer te vreten !" Inderdaad, zoveel slakken op een hoop, dat vroeg dringend om een flinke scheut Dettol !

Ik heb geen kandidaten gezien voor het ontbijt en dus moesten de slakken eraan geloven ... Jammer, maar zo is het leven nu eenmaal, niet ? Draai het even om : stel dat ik in een reuzenslakkenwereld rondloop en dat ik hun jonge plantjes ga opeten. Ik denk dat zij ook pogingen zouden doen om mij in de Dettol te laten oplossen. Ik zou dan misschien één voordeel hebben : wellicht zou ik sneller kunnen lopen dan zij ... Maar zeker weet je zoiets nooit, hé ?

donderdag, juli 03, 2003

Wooooow ... ! Een gans nieuwe layout om mijn blogspot te posten ! Da's even wennen ...

Ik zie dat het al weer een tijdje geleden is dat ik de wereld iets te verkondigen had. Wat wil je ? Ondertussen is het heel mooi zomerweer geweest. Ik heb dus meer thuis gezeten dan op kantoor en bijgevolg niet echt behoefte gehad om te schrijven.

En dan zijn we nu net weer door een spannende quarter close gesparteld. Alhoewel, gesparteld ... 't Verliep allemaal zo vlotjes en zonder noemenswaardige problemen, dat ik eigenlijk een dagje te vroeg klaar ben met alles. Wat zeg ik ? IK BEN GOED ! Voor de eerste keer, sinds oktober 2002, voel ik mij alsof IK gewonnen heb van het systeem ! Ik heb hier dingen in en uit mijn "fan-tas-ti-sche" systeem gekregen die ik nooit voor mogelijk had gehouden. En 't is nog allemaal juist ook !!! VICTORIE !

De zomerdagen thuis heb ik voornamelijk gevuld met tuinieren en schilderen. Niet alleen de luiken hebben een nieuw beschermlaagje gekregen. Ik heb ook een heleboel bloempotjes beschilderd. En ik ben er nog altijd aan bezig want mijn voorraad bloempotjes is nog lang niet uitgeput. Ik ben ook aan het experimenteren geslagen : met waterverf (die zal er op den duur wel afregenen, natuurlijk, maar voorlopig houdt ze toch tamelijk goed) en met het spuiten van lakverf (gaat niet al te best - ge moet er heel snel mee zijn of het buisje geraakt verstopt). Ik ben ook tot de vaststelling gekomen dat het gemakkelijker is om EERST de potjes te schilderen en pas daarna er plantjes in te zetten ;-)))))

Dit jaar is het tuinieren een gigantisch succes ! Ik heb enkele weken geleden al 't een en 't ander gesnoeid en er zijn nog enkele struiken die er moeten aan geloven. Daaaagen ben ik op zoek geweest naar de naam van mijn mooie-witte-bloemetjes-struik ... Ah jaaaaa ! Ik moet toch weten wat ik ermee mag doen ? Wel, 't is een Deutzia Magnifica "Nancy" en na de bloei (dat is NU) mag ik hem eens helemaal kortwieken, evenals de boerenjasmijn. Dat staat dus op het programma voor het volgende weekend.

Vanmorgen heb ik eens een toertje gedaan door de tuin. Veel bloempotjes heb ik moeten leegkieperen : door de fikse regenbuien van de laatste dagen, stonden ze blank en voor zover ik weet kunnen mijn plantjes nog altijd niet zwemmen ... Ik zag dat de zonnebloem nogal naar beneden hing. Die staat, samen met mijn pompoenen (ja, ja, we doen nog maar eens een poging !) op een schouwpot, 80 cm hoog. Grrrretverrrrrdrrrrie ! Wat zat er op de stengel van de zonnebloem en was langzaam maar zeker naar de blaadjes toe aan het kruipen ? Een slak, natuurlijk ! Hoe geraakte dat beest zo hoog ??? Enfin, ik heb ze kunnen verwijderen vooraleer ze aan haar ontbijt begon.

Ik zie eigenlijk niet zoveel slakken meer in de tuin. Maar ik weet wel hoe dat komt : ze vinden geen lekkere hapjes meer ! Elk plantje dat ze opvreten, vervang ik door ... Kapucientjes ! Hahahahaha ! 'k Heb ze goed liggen, hé ? Want Kapucientjes lusten ze niet !!! O.K. De ganse tuin en al de bloempotten staan vol met Kapucientjes maar dat vind ik helemaal niet erg. 't Zijn mooie plantjes en hopelijk komen er ook nog mooie bloempjes aan. Alhoewel ik dit jaar eigenlijk een beetje laat begonnen ben met zaaien ...

Maar da's niks. Dat is weer een les die ik geleerd heb voor volgend jaar. Dit jaar ben ik toch al op schema met het snoeien van de verschillende struiken. En zo leer ik elke keer weer een beetje bij ...