woensdag, maart 14, 2007

Nog een leuke ...

Gisteren zat er een brief van BCC (Bank Card Company) in de bus. Niets ongewoons ... Maar aan die brief was een stuk papier geniet met volgende tekst :

13/03/2007
Geachte Klant,
Betreft : de uitreiking van uw briefwisseling
Ingevolge een negatieve samenloop van omstandigheden zijn de diensten van De Post er niet in geslaagd om uw briefwisseling op de voorziene manier te bestellen.
Wij betreuren dit feit ten zeerste. In naam van De Post bieden wij u, voor de moeilijkheden die u ondervonden heeft, onze oprechte verontschuldigingen aan.
De nodige maatregelen werden getroffen om dit in de toekomst te voorkomen ... bla, bla, bla ...
Met vriendelijke groet,
DePostmeester

Ik opende nieuwsgierig de brief van BCC ... en ik denk dat ik in aanmerking kom voor een prijs : het was een BCC uitgavenstaat van ... 8 november 2005 !!!!!

Dank u Tante Pos ! En neen, doe NIET zo voort ...
Geen nieuws, goed nieuws ... Dat is dus écht waar, hé ... !

Het slechte nieuws was dat ik enkele dagen een aan-af relatie had met Telenet. Soms had ik wel verbinding, dan weer niet. Ik had vorige zaterdag dan maar naar Telenet gebeld en die meneer wist mij te vertellen dat er problemen waren met mijn modem. Maandag is er iemand langs gekomen en die heeft alles onderzocht : naar de kelder, naar de bureau, ladder op tegen de paal, ladder af, naar de kelder, naar de bureau, ladder op, ladder af ... Neen, 't was niet de modem. Er zou een probleem zijn met de connectie van de drop-kabels en daarvoor moest er iemand anders komen.

Dinsdag stopte er een gele Telenet camionnette voor de deur (tot nu toe kreeg ik altijd bezoek van "onderaannemers"). De kabels op de paal werden vervangen (er zat water in) en ... Neen, het was nog altijd niet zoals het hoort. Zowel bij mij als bij de buren was er "iets" veel te hoog. De technieker vroeg een LPM aan en zou woensdag (vandaag) terugkomen. Vanmorgen was ik net klaar met douchen en had ik enkele witte dottekes dagcrème op mijn gezicht gezet toen : "Ding, dong !" De Telenet man van gisteren had aan de paal gedaan wat hij moest doen met die LPM en alles was in orde, behalve bij mij. Ik zat nog altijd aan 54, daar waar het 31 à 32 zou moeten zijn. 't Was precies of hij was over mijn colesterol bezig of zo ...

Kortom, na weer veel trappen en ladders op- en afgeklommen te hebben (die mannen moeten een goeie conditie hebben, hé !), en na alles gemeten te hebben wat er kon gemeten worden, dacht hij dat het misschien wel mijn 11 meter kabel van de kelder tot in het bureau zou zijn. Dat was geen dubbel afgeschermde kabel waar de storingen gemakkelijk in konden komen, waardoor ik veel verlies leed. Mijn modem moest hier 54 katoen geven om bij Telenet te geraken, daar waar 31 à 32 de norm is. Ik zag ze hier al kappen en breken om een nieuwe kabel te steken ... Man, man, man ...

Maar de Telenet man ging niet over één nacht ijs en na nog wat gemeet en getokkel op zijn laptop, kwam hij uiteindelijk tot de vaststelling dat mijn versterker de problemen veroorzaakte. Hij zette een nieuwe versterker in de kelder en ... mijn lijntje draait nu 31 à 32 toeren, zoals het hoort. Ikke blij ! Vooral omdat ik nu weer ongestoord zal kunnen internetten ... !