vrijdag, december 21, 2001

PRETTIGE EINDEJAARSFEESTEN, IEDEREEN !!!

En denk af en toe ook hier eens aan ...

Tot volgend jaar !
Meutje

donderdag, december 20, 2001

Bedenkingen bij de EURO ...

1) IK BEN ER NIET KLAAR VOOR !!! ...
2) Gisteren al mijn bankuittreksels van het voorbije jaar geklasseerd. Ergens halverwege werden die bedragen zoooo klein ... Ik werd er puur niet goed van ! Allez, ik vond dat de binnenkomende bedragen veeeeel kleiner leken in vergelijking met de uitgaande bedragen. Ik bedoel maar : als je van 1.000 EURO er 100 uitgeeft, dat lijkt mij veel erger dan van 40.340 BEF er 4.034 uitgeven ...
3) Spijtig genoeg laat ik cijferkes-achter-de-komma nog altijd buiten beschouwing. Dat zal ik ook moeten veranderen. In mijn gemakszucht maak ik van 251,56 EURO al gemakkelijk ... (250 x 40 =) 10.000 BEF. Maar zo gaan we er niet komen, hé !
4) Vroeger moest ik altijd genoeg briefkes in mijn portemonnee hebben om het gevoel te hebben dat ik "geld" bijhad. Alhoewel ik soms toch ogen trok als ik eens al mijn "klein geld" bijeen telde : voor je het wist had je gemakkelijk enkele honderden franken in muntjes bij je. Met de EURO ga ik veel meer gewicht moeten meesleuren. Oei, oei ! Dat betekent een grotere portemonnee ... en bijgevolg ook een grotere sakoche ... !
5) Ik voel mij een klein beetje belachelijk als ik weer eens een overschrijving doe voor pakweg 3,85 EURO. Ik heb dan altijd zoiets van : kunnen ze dat niet een beetje bijeen laten komen dat het de moeite waard wordt om er de telefoon voor te nemen ?

Heeft er dan niemand handige tips om op een vlotte manier dat EURO-gevoel te krijgen ? 't Is niet voor mij, hoor. 't Is voor mijn gemoedsrust ...

maandag, december 17, 2001

Jongens, wat was het zaterdag koud !

Na eerst met mijn benen naar Kortenberg geweest te zijn, vertrok ik om half tien vrolijk Leuvenwaarts. Goed vroeg, dan zou het nog wel te doen zijn. En ja, hoor ! Zonder problemen vond ik een parkeerplaatsje op het Ladeuzenplein en kon ik beginnen shoppen.
Ik ben bij "dinges" binnen geweest, en bij "dinges" ook. En dan nog even bij "dinges", natuurlijk. En, oh ja, bij "dinges" ben ik ook geweest ! Overal heb ik mijn gading gevonden. En hopelijk zal dat ook de gading zijn van mijn nieuwjaarsgeschenkjesontvanger ! Om half twaalf zat ik alweer in de auto om wat levensmiddelen te gaan inslaan bij Colruyt.
Et voilà ! Ik ben dus gerust voor de nieuwjaarlijkse cadeautjesuitwisseling : ik heb alles in huis ! EN ... het is allemaal al ingepakt en wel ! Ah jaaaaa ! Ik had namelijk mijn verpakking eerst gemaakt. Dat hield wel in dat ik mijn nieuwjaarsverpakking een beetje heb moeten "adapteren". Wat wilt ge ? Eerst de verpakking maken en dan pas de cadeautjes gaan kopen ? Ik had eigenlijk al zo een donkerbruin vermoeden dat 't een en 't ander er niet in zou passen ... Maar, dat houdt het spannend, natuurlijk.

Zondag ben ik dan aan mijn reislijstje begonnen. Dat was snel afgehandeld : nu ik er zo een beetje de slag van begin te krijgen ... Dat gaat echter ook nog "passen" worden, om het allemaal in mijn klein valiesje te krijgen !

Aan al diegenen die nog wat moeten werken : nog een prettige werkweek !