vrijdag, juli 16, 2004

Kamikaze-vlieg ...

Toen ik vanmorgen wegreed, zat er aan de BUITENKANT in het midden van mijn voorruit een vlieg. Ik dacht nog : als ik wat snelheid krijg, zal ze het snel laten afweten ...

Maar neen, hoor ! Terwijl ik vijftig per uur reed, bleef de vlieg zitten waar ze zat. In de bochten en alles ! En ze werd zelfs niet platgedrukt ... Ze stond daar ferm vastgeplakt op al haar pootjes en soms ging er eens een vleugeltje links of rechts omhoog.

Tot we de Coige uitreden. Dan heeft ze losgelaten. Ze wou waarschijnlijk niet te ver van huis terechtkomen ...

Oh ja, moet ik er nog bijzeggen dat het GEEN GOED IDEE is om te rijden en terwijl constant naar een vlieg midden op je voorruit te kijken ? Je riskeert namelijk ergens tegenaan te rijden ... ;-)

Zo, nog een dagje afzien en dan ga ik gedurende een week met mijn luie botten lekker in de tuin zitten ! Als ik de weerman van Radio 2 mag geloven, tenminste ...

Saluukes !



woensdag, juli 14, 2004

Vorig weekend weer een zware geheugenoefening gemaakt : Ze is mislukt ...

Ik heb het weekend doorgebracht bij onze grote zus in Merelbeke. Zij had een heel groot probleem : ze heeft nog niets voor de trouwfeest ! En dat winkelen lukte niet zo best, en IK had toch ons Lieve om kleren mee te gaan kopen (hier heeft ze een groot punt, natuurlijk : winkelen met onze Webmastster levert ALTIJD iets op !), en in welke winkels gingen wij dan wel kleren zoeken ... ?

Enfin, van 't één kwam 't ander en plots waren we over de Makro bezig en ... gingen er weer alarmbellen af bij uw Meutje ! De laatste keer dat ik met Lieve naar de Makro geweest was had ik immers kleren gekocht ? Wààr waren die dan wel ? In de kleerkast waarschijnlijk : als ik thuiskom met kleren, snij ik de prijsetiketjes eraf en hang ik de kleren in de kast. Maar daar kon ik mij nu niet echt meer iets van herinneren ... Ik HAD toch kleren gekocht ? Maar jaaaa, we hadden nog aan de kleedhokjes gestaan en terwijl ik paste ging Lieve andere maten en gewichten halen ...

En weet ge wat ik nu wel héééééél erg vind : ik kon mij zelfs niet meer herinneren WAT ik gekocht had ! Een lange broek, dacht ik en een bloes ...

Zondag heb ik mijn bezoek aan Merelbeke ietwat vroegtijdig afgebroken. Ah jaaaa ! Ik moest Dina en Luna gaan knuffelen in de Oudstrijderslaan ! En bij al dat knuffelen ('t zijn toch zo'n dodderkes : ik kan ze wel opeten !), heb ik er helemaal niet meer aan gedacht om aan Lieve te vragen wat ik dan wel gekocht had in de Makro.

Maandag vertel ik over deze geheugenkatastroof aan mijn collega en denk : ik zal vanavond eens in mijn kleerkast kijken. Helaas ... Maandagavond voelde ik mij zooo slecht dat ik om half zeven in bed gekropen ben met een aspirientje.

Dinsdag heb ik dan maar een post-it'je op mijn pakje sigaretten geplakt (da's ongeveer het enige waar sigaretten nog goed voor zijn : om memo's op te hangen) : "Kleren Makro ?". En zoals steeds heeft dit geheugensteuntje weer feilloos gewerkt ! Gisterenavond heb ik eens in de kleerkast gekeken en vond ik er een donkerblauwe bloes zonder mouwen en een ... beige lange rok !

Oef ! Dat is dan ook weer opgelost ... !

Oh ja, voor ik het vergeet : vrijdag heb ik mijn laatste Leo gegeten ... Ik stond mijzelf toe om 1 Leo per dag te snoepen. Maar op de radio heb ik gehoord dat Kraft Foods hier mensen buiten gooit en met zijn fabricage van Leo en Melocakes naar Oostbloklanden trekt. En dus ben ik een boycot tegen Kraft Foods begonnen : BOE ! BOE ! BOE ! Kraft foods !!! 't Is jammer van die lekkere snoepjes maar IK zal er geen meer eten ... !