vrijdag, mei 18, 2001

't Was een lekker kalm dagje vandaag. Zo'n echte "uit-bol" dag ! Ik heb wat gestudeerd en daarna aan onze lieve nederlandse collega uitgelegd wat ik hier allemaal doe. 't Is echt een lieve collega hoor ! Niet alleen omdat ze ... euh ... lief is en omdat er heel goed mee samen te werken valt. Het feit dat ze een grote zak zoute drop meegebracht heeft zorgt ervoor dat ze nog een schuifke hoger komt te zitten, natuurlijk ;-) En in ruil vertrekt zij terug naar Nederland met een kilo Leonidas pralines. Voor wat, hoort wat ! En weet ge wat ? Ik ben zooooo blij dat het weekend begint ... !

donderdag, mei 17, 2001

De goden hebben tot mij gesproken en ze hebben gezegd : "Gij zult niet in de tuin werken !" Allez, niet dat ze mij dat zo woordelijk gezegd hebben ... Maar ze hebben mij een duidelijk teken gegeven : vandaag is mijn vijfde en laatste salvia gesneuveld. De slakken hebben vannacht een of ander feestje gehouden, denk ik.
Op de plaatsen waar de hof mooi wild dichtgegroeid is heb ik nog geen enkele slak gezien ! Maar op dat stukske (ocharme een zakdoek groot), dat ik met zoveel bloed, zweet en tranen proper gemaakt heb en waar ik talloze gebroken ruggen heb opgelopen om er toch ook wat "andere" plantjes te kunnen zetten, daar hebben de slakken volgens mij hun plaatselijke Quick geinstalleerd. 't Kan ze maar gesmaakt hebben. En ik hoop dat ze er een flinke indigestie aan overhouden !

woensdag, mei 16, 2001

Vandaag was ik bijna wereldberoemd in Belgie ! Maar omdat ik in het Nederlands geantwoord heb, is het dus alleen Vlaanderen geworden. O.K., alleen mijn naam stond in de krant. En 't was dan nog maar de gratis Metro-krant ... Maar je moet ergens beginnen, niet ? Metro publiceert regelmatig foto's uit de spoorwegwereld met de vraag "Wat is dit ?". Ik heb daar maandag op geantwoord. Mijn antwoord was echter niet helemaal juist : ik had stoomlocomotieven geschreven en het ging eigenlijk over diesellocomotieven. Tot op vandaag heb ik er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat er zoiets als diesellocomotieven bestaat ... Op de foto stond een waterslang en ik heb dadelijk de slimme associatie gemaakt : water -> stoom. Vandaar, dus. Maar allez, ik heb toch in de krant gestaan, he !

dinsdag, mei 15, 2001

Vannacht (weer) iemand vermoord ... Deze keer bleef ik echter niet met het lijk zitten. (Vorige keer kon ik die plastiek zak met inhoud maar niet kwijt. Paniek !) Dit keer was er geen lijk te bespeuren. Maar toch moest ik het voor iedereen verborgen houden dat ik een moord begaan had. Begin daar maar eens aan ! Stress, jongens ! Tot onze va kwam kijken en vond dat alles er zo "raar" uitzag. Ik maar volhouden dat er niets aan de hand was en dat een beetje afwisseling geen kwaad kon. En plots vroeg hij : "Gaat het wel, meisje ?" ... Die spanning die plots van mij afviel, zo van : eindelijk kan ik het aan iemand vertellen ! Niet te beschrijven wat een opluchting ik voelde toen ik met een bibberlipje antwoordde : "Neen, het gaat niet echt ...".
- Einde van dit sprookje -
Ik heb vanmorgen opgezocht wat het betekent als je iemand in je droom vermoordt : 'k heb het niet gevonden ... Maar 't zal wel "wishfull thinking" geweest zijn want mijn handen jeuken hoe langer hoe meer om hier en daar een strotje dicht te knijpen ...
Dit weekend is het slakkenoffensief begonnen : nadat er aan vier van de vijf salvia's gesmuld was, heb ik bierbakjes in de tuin geplaatst. Resultaat : er zitten wel degelijk slakken in de bakjes maar toch heeft slechts een (1 !) salvia het overleefd. Van de andere vier plantjes blijft alleen nog een droevig kaal stengeltje over. Ik vermoed dat de slakken dus eerst eten en daarna pas gaan drinken. En ik heb een ekster aan de drank gebracht : ze is niet van de bakjes weg te slaan. Dan probeert ne mens eens "biologisch" te tuinieren ... zucht ! ...

maandag, mei 14, 2001

Er zou iets moeten gevonden worden op de maandag ... Een mens komt vermoeid terug uit het weekend en moet dadelijk aan de slag. Dat kan niet goed zijn voor de gezondheid ... Ik stem voor een "in-bol"-dag op maandag ! En terwijl we toch bezig zijn : geef mij dan ook maar een "uit-bol"-dag op vrijdag. Dat is bijna gelijk die vakbondsafgevaardigde die voor het voltallige personeel zijn betoog eindigt met : "En tot slot ijveren wij ervoor dat er ALLEEN nog op dinsdag gewerkt wordt !" Waarop er in de zaal iemand de hand opsteekt en vraagt : "Alle dinsdagen, meneer ?"