dinsdag, mei 25, 2004

En voor het nageslacht, nog even een samenvatting van

DIE DAG IN DE GESCHIEDENIS

18 mei 2004 : Meutje wordt Mobiel !

Die ochtend in de krantenwinkel ... Het is zover, ik heb beslist ! Ik ga voor Pay & Go !

"Oei ! 'k Weet niet of ik nog 'nummers' heb", zegt Eric de krantenman. Maar, ja hoor ! Hij heeft nog net één Pay & Go activeerpakket liggen ... Oef ! "Ze vragen mij dat allemaal, hoeveel beltegoed daarbij zit. Maar dat weet ik niet juist, hoor !", zegt Eric nog. En na 25 EURO neergeteld te hebben, verlaat ik trots de winkel. Volgens mij moet iedereen nu aan mijn gezicht zien dat ik op het punt sta Mobiel te worden ...

Op kantoor kom ik een eerste probleempje tegen : IK KRIJG DAT DOOSJE NIET OPEN ! Er sneuvelen enkele vingernagels en ... eindelijk ... ! heb ik de langverwachte SIM kaart in handen. Ik plaats ze in de GSM en besluit wat te gaan spelen. Maar dan komt probleempje nummer twee : ik heb het GSMgebruiksaanwijzingenboekje niet meegebracht !

Niet getreurd, ik zal zo maar wat knopjes indrukken ... En het lukt mij toch wel om mijn broertje (tevens gulle schenker van het mobieltje) te bellen, zeker ? Na een uitgebreide babbel van Pay & Go naar Mobistar (oei ! dat zal mij een noot kosten, denk ik), besluit ik om op de website mijn Tariefplan te gaan aanpassen. Ik zie er staan "Maak uw keuze" en daarnaast, de drie tariefplannen. "Anytime" is aangevinkt en dat is wat ik wil : hetzelfde tarief, met wie je ook belt. Dat staat dus goed en ik hoef hier niets meer aan te doen.

Samen met een collega zitten we mijn machientje nog wat te bestuderen. "Maar ... gij zet die toch niet elke keer helemaal AF ?", vraagt Johan. "Ah bajoak," antwoord ik. "Maar nu kunnen ze u niet bellen !", zegt Johan weer. "Ze bellen mij anders toch ook niet ? Dus waarom zouden ze mij dan NU bellen ?" is mijn logische (vind ik zelf) reactie, "En wie weet wat er allemaal met die knoppekes gebeurt als die GSM in mijn sakoche zit ?"

Volgens Johan moet ik mijn toetsenbord vergrendelen. Zonder hulp van het handige GSMgebruiksaanwijzingenboekje, druk ik op nog wat knopjes. "Lock now ?" vraagt mijn machientje. En ik druk op "OK". Als ik even later nog wat wil "spelen", blijk ik niet het toetsenbord maar de ganse telefoon vergrendeld te hebben en om verder te kunnen moet ik een code inbrengen. CODE ... ??? Geen idee ! En het GSMgebruiksaanwijzingenboekje ligt thuis, in de keuken ! Ik heb dit ding nu exact drie kwartier in mijn handen en ik kan er al niets meer mee doen. Prachtig ! Zal ik mijn hele "Mobiele" project dan maar opgeven ? Dit is duidelijk niets voor mij ...

We mogen het echter niet vergeten : IK BEN GOED !!! En op www.motorola.com vind ik de vergrendelingscode die de fabrikant in het toestel inbouwt. Nu maar hopen dat Walter die code nooit veranderd heeft ... Neen hoor ! Want plots beginnen de ingedrukte knopjes weer vrolijk te piepen.

In de voormiddag wil ik Lieve eens bellen : geen antwoord, wel een antwoordapparaat. Ik laat geen boodschap achter en leg de GSM aan de kant. Zonder boekje kan ik er toch niet veel mee doen, behalve weer een of ander onklaar maken. Maar dan krijg ik zowaar een SMS'je van Lieve ("waarom spreekt gij dan niets in ?") en ik bel haar, met mijn mobieltje. We kletsen gezellig over onze nieuwe speelgoedjes.

Rond vier uur in de namiddag, terwijl ik nog wat toestjes aan het indrukken ben (ik kan dat spul dus niet laten liggen, hé !), hoor ik plots een vriendelijke telefoondame iets zeggen over 3 EURO 66 cent ... !?! Wazeggu ? En er zat 15 EURO beltegoed op die kaart !!! Ik surf terug naar mijn tariefplan en zie nu dat er, net voor "Maak uw keuze", ook staat "Uw huidige Tariefplan is Original" ! Enig opzoekwerk leert mij dat ik met dat plan 0,70 EURO per minuut betaal als ik niet naar een andere Pay & Go bel. En Lieve en Walter zitten allebei bij Mobistar !

Na deze koude douche zet ik de GSM definitief UIT en steek hem in mijn sakoche. Ik pas mijn Tariefplan aan en vraag Kozze Koen om zijn herlaadkaart (die hij niet kan gebruiken want hij zit ook bij Mobistar) klaar te houden. Ik vergeet het hele Mobiele gedoe en ga naar huis. De hagen gaan scheren lijkt mij op dit moment een veel leukere bezigheid !

De volgende dag is het allemaal goed gekomen, hoor : ik heb het ganse GSMgebruiksaanwijzingenboekje van buiten geleerd en dank zij de code van Koen's herlaadkaart, had ik snel weer een beltegoed van meer dan 25 EURO.

We zijn nu een week verder. Tot nu toe heb ik slechts enkele SMS'jes gestuurd en ik heb 1 keer naar Lieve gebeld. Ik was er aan de deur geweest en had gemerkt dat ze niet thuis was. Ik zou gewoon even iets op haar antwoordapparaat zeggen, zodat ik kon controleren of er een juiste gespreksprijs van mijn kaart ging. Ondertussen was Lieve wel thuis gekomen en pakte ze de telefoon op. Ik heb uitgelegd dat dat hier niet langer dan 1 minuut mocht duren en, oef !, na het gesprek was er inderdaad 0,37 EURO van mijn kaart gegaan.

Zaterdag heb ik ook nog even een boodschap bij Katty en Wim gelaten ... en weer dadelijk mijn beltegoed nagekeken, natuurlijk.

Allez, Meutje is dus Mobiel ...

Man, man, man, miserie, miserie, miserie ...