dinsdag, januari 24, 2012

Met Nieuwjaar heb ik een nieuwe tandenborstel in gebruik genomen. Mijn flashy blauwe tandenborstel was (in mijn ogen) nog niet versleten. Vergeleken met een nieuwe zag die er nog heel goed uit. De haartjes waren een beetje dunner maar ze stonden nog mooi recht en hij poetste nog goed, ondanks het feit dat ik hem toch al enkele jaartjes aan het gebruiken was.

Ja, ik weet het ... Zolang mag je niet met een tandenborstel doen. Maar 4 tandenborstels per jaar ??? Neen, hoor. Daar doe ik toch ook niet aan mee.

Tijdens de laatste weken van vorig jaar was mij echter opgevallen dat er piepkleine blauwe spikkeltjes zaten in de tandpasta die ik in de pompbak uitspuwde. Dus ik dacht dat mijn blauwe tandenborstel zijn pluimen aan het verliezen was en nam een nieuwe : een fluo-oranje met fel groene tekeningen. (ik heb, heel lang geleden, zo eens een 5-pak flitsende tandenborstels gekocht)

Ik poets al een jaar afwisselend met Sensodyne en met Colgate, kwestie van gewenning tegen te gaan en in de hoop mijn tanden een tintje lichter te krijgen. Dus nu is de vraag : zijn mijn tanden "nog" witter, sinds ik die nieuwe tandenborstel gebruik ? Maar neen, gij !

Doch wat zag ik, begin januari, heel toevallig ? ... Het was mij eerder nog niet opgevallen ... Ik moet die dag eens een heldere ochtend gehad hebben ...

In de Colgate tandpasta zitten ... piepkleine blauwe spikkeltjes ... !!!
Man, man, man ...

Allez, ik gebruik nu toch een nieuwe tandenborstel. Dat was wel eens nodig, hé ...