zondag, september 15, 2019

Afscheid van de draaidop


Wat is er mis met draaidoppen op plastic flesjes ? Volgens mij : niets ! Dus, waarom hebben ze seerewoorig van die klepjes op de waterflesjes gezet ?

Sinds ik die flesjes gebruik heb ik nog niets dan problemen gehad. Mijn lip zat er al enkele keren tussen, ik krijg het klepje niet open, ik krijg het klepje niet dicht … 

Gisteren had ik weer prijs. Ik wou de dop op het flesje dicht duwen. Dat verliep niet goed : het flesje viel omver waardoor het tafeltje waggelde. De afstandsbediening viel op de grond, en kreeg een flinke plens water over zich.

De plas water op de grond kon ik netjes opnemen met een vezeldoekje. Dus, neen ik heb de living niet weer met water moeten kuisen …

En chance dat ik af en toe eens iets interessants lees op het internet. Ik heb de afstandsbediening dadelijk in een zak met rijst gestoken. Ik had nog van die bio-rijst die ik helemaal niet lekker vind. Ik heb die rijst ook al gebruikt om in potjes in de kleerkast te zetten, om de “nieuwe” houtgeur van de kast op te nemen. Dat had ik ook gelezen op het internet en het blijkt wel een beetje te helpen.

Het enige voordeel van zo een klepje aan een waterflesje is, dat ik er gemakkelijker een pijnstiller mee kan innemen : ik hoef de dop niet in mijn andere hand te houden en kan dus gemakkelijker het pilletje in mijn mond steken. Ik heb een nogal ingewikkelde manier om pilletjes in te nemen : ik neem een mond vol water en steek dan het pilletje erin. Met die dop in mijn hand kan ik alleen het pilletje opzuigen uit mijn handpalm. Probeer dat maar eens met een mond vol water ... Dus in dit geval : leve het klepje dat aan het flesje vasthangt.

Maar voor al de rest wil ik de draaidop terug !