vrijdag, juni 29, 2001

Dank aan zus Webmastster en kozze Eindredacteur omdat ze mij vandaag werkelijk opgepept hebben ! Ik kan er weer tegen en zie het weekend vol goede moed tegemoet ! Als het nu wat droog blijft, kan ik de garagepoort schilderen en dan is dat ook weeral gedaan, zie.
Voor maandag ben ik echt wel benieuwd ... Onze tropische vazahals (?) hebben een tweede mailtje gestuurd waarin ze zo maar efkens, zonder blikken of blozen, tussen hun lange rij aktiviteiten door vermelden : "eclips gemist" ... Wat zou er gebeurd zijn ? Zijn ze verloren gelopen ? Verder naar het noorden getrokken inplaats van naar het zuiden ? Lagen ze te maffen in hun tentje toen de zon verstoppertje speelde ? Hing er een dikke mist ? Waren ze naar het oosten aan het kijken, terwijl de zon toch ondergaat in het westen ? Waren ze verwikkeld in een gevecht met krokodillen ? Of te druk aan het spelen met de lemuurtjes ? Is de zebu kak hun niet goed bekomen ? ... We zullen het pas weten als ze maandag terug zijn ... ALS ze maandag terug zijn ! Want met mensen die een eclips missen weet je maar nooit, hé ?

woensdag, juni 27, 2001

Zoals sommigen onder jullie wel zullen begrijpen heb ik het nu een beetje moeilijk om te schrijven ... Mijn ekskuses daarvoor. Maar geef mij een dag of twee en ik schiet terug in gang ! Tot later !

dinsdag, juni 26, 2001

Ziezo ! Het "herkenningsprobleem" van de pas geplante plantjes (zie 25 juni) is opgelost : de slakken zijn langs geweest en er blijft NIETS meer van over ... Blij dat ik mij daarover geen zorgen meer moet maken.
Ik ben nog iets vergeten te vertellen over zaterdag. Na de douche, alvorens ik rond de middag naar kozzeke ging vertrekken, was ikzelf net droog en ik was mijn bril aan het oppoetsen toen plots : "Ding-dong !" Ik gooi iets over mijn hoofd en ga openmaken. Staat daar een geblokt meneerke met een stuk of zes oorringen in zijn linkeroor. Ik zeg "Goeiedag !" en hij antwoordt : "Bonjour, madame." Ik bekijk hem met opgetrokken wenkbrauwen en hij gaat verder : "C'est la société Sandermans". Ik vraag hem wat hij zoal bijheeft waarop hij : "Euh ... des meubles et des choses ..." Ik zie de man hoe langer hoe meer in de war geraken. Ik antwoord vlug dat dat niet voor mij is. Ah neeeeen ! Ik hebbekik immers geen meubelen besteld ! Hij haalt een papiertje uit zijn broekzak en op mijn vraag waar hij eigenlijk moet zijn, zegt hij "Kroisstraat 26 à ...". Terwijl hij zijn briefje aan het aflezen was, begon mijne frank ook al te vallen en dus zeiden wij tegelijkertijd "Everberg !". Ik heb hem dan maar op de weg naar Everberg gezet met de mededeling dat, als hij in het dorp toekwam, hij het "nog maar eens moest vragen".
Pas achteraf besefte ik dat Sandermans een verhuisfirma is. Nogal wiedes dat die man helemaal niet meer kon volgen : staat ge daar met de mensen hun verhuis voor de deur en krijgt ge te horen : "Ce n'est pas pour moi !" ...

maandag, juni 25, 2001

Het voorbije weekend is absoluut voor herhaling vatbaar ... ! Vrijdag heb ik in Oplinter een kreeftmenu gedegusteerd. Dat dat héél lekker was ! Rond middernacht zijn we dan nog een pint of twee gaan drinken op de kermis in Tienen. Om half drie was ik weer thuis en dus was het zondag pas half elf als mijn biologische wekker afliep. Kozzeke gebeld en naar Action Man's Noordpool kamp gaan kijken. We hebben ook op verschillende manieren gehinkeld. Papa en Marleen hebben kozzeke het vlaamse hinkelen geleerd en kozzeke heeft aan ons "hop-scotch" geleerd. Om twee uur werd kozzeke bij de kapper verwacht. Ik heb dan maar de Colruyt onveilig gemaakt en toen de boodschappen uitgeladen waren heb ik nog even wat Bosliefjes en Korenbloemen en Klaprozen uitgeplant. 't Is te zeggen, van die korenbloemen en klaprozen ben ik niet zo zeker : op het pakje stond "korenbloem en klaproos" maar in de bakken zijn vier verschillende soorten plantjes uitgekomen ! De plantjes die met zijn velen zijn, daar kan ik tamelijk gerust in zijn. Dat zal wel zaad uit het pakje zijn. Maar de rest ... ? Enfin, ik heb alles maar in de grond gestoken. We zullen wel zien. In het slechtste geval is dit gewoon de start van een nieuwe onkruidepidemie in de Coige.
Daarna heb ik de ladder buitengehaald en ben de balken van het terras beginnen afschuren. Al zeg ik het zelf : ik heb dat heel professioneel gedaan. Na elke "kader" even naar binnen, insmeren met zonnebrandolie en flink water drinken. Ik ben echter één dingetje vergeten. Ik heb nochtans een ganse voorraad stofmaskertjes liggen in de kelder. Wel, ik had er beter eentje opgezet. Ik zit nu weer met een stoflong, natuurlijk. Om zes uur was het schuurkarweitje geklaard en ben ik, na een flinke douche, weer gaan spelen met kozzeke.
Zondagmorgen dan. Appèl om acht uur dertig. Met de verfborstel in de aanslag weer de ladder opgeklommen en de terrasbalken een likje beits gegeven. Tegen half één was ik weer proper en ben ik met papa en kozzeke een Quickske gaan doen, gevolgd door een overheerlijk ijsje bij Croccantino. 't Was zo'n goed weer dat we daarna het zwembadje opgeblazen hebben (Boem !). We hebben ook gevoetbald maar Meut had eraan moeten denken dat het met zo'n warm weer niet gezond is voor oudere mensen om zulke inspanningen te doen. Om half acht ging kozzeke met papa in bad en de meut naar huis.
Mijn volgende afspraak met kozzeke is op 26 juli. Dan ga ik in Diependaal slapen want de volgende ochtend vertrekken we met de krieken op ... VAKANTIE ... !